André Heller

Acteur, Componist

André Heller is acteur en componist.
Er zijn 7 films gevonden.

Driving Me Crazy

1988 | Komedie, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1988. Komedie van Nick Broomfield. Met o.a. André Heller, Joe Hindy en Body and Soul.

Komisch bedoelde muzikale film in de film met de zwarte dansgroep van de musical Body and Soul, die vlees noch vis is. Over een groep moet een documentaire gemaakt worden, waarvoor de maker van alles en nog wat moet improviseren. Als dansers zijn te zien Graciella Daniele, Mercedes Ellington en George Faison. Was hieraan nog een dringende behoefte na FAME?

Frühlingssinfonie

1983 | Muziek

Duitsland 1983. Muziek van Peter Schamoni. Met o.a. Nastassja Kinski, Herbert Grönemeyer, Anja-Christine Preussler, Edda Seipel en Rolf Hoppe.

De geschiedenis van Robert Schumann van student tot een van de belangrijkste romantische componisten en zijn liefde voor de beroemde pianiste Clara Wieck, de dochter van zijn leermeester. Menselijk en muzikaal aansprekend portret naar echte bronnen met prima vertolkingen van Kinski en Hoppe in een zeer gedetailleerde film. Scenario van Peter Schamoni en Hans A. Neunzig. Camerawerk van Gerard Vandenberg.

Sei zärtlich, Pinguin

1982 | Romantiek, Erotiek, Komedie

Duitsland/Oostenrijk 1982. Romantiek van Peter Hajek. Met o.a. Marie Colbin, Heinz Hönig, Rainer Hunold, Debbie Neon en Helga Uhlig.

Een jonge vrouw, die een bureau voor relatiebemiddeling runt, heeft zelf relatieproblemen. Haar seksuele wensen komen niet met die van haar partner overeen. Na enige tijd gescheiden geleefd te hebben keren de twee weer bij elkaar terug. De film pleit voor openheid en tederheid in relaties maar vervalt vaak tot het niveau van een doorsnee seksfilm.

Doctor Faustus

1982 | Drama

Duitsland 1982. Drama van Franz Seitz. Met o.a. Jon Finch, André Heller, Hans Zischler, Gaby Dohm en Heinz Weiss.

Verfilming van de gelijknamige roman van Thomas Mann over de levensgeschiedenis van Adrian Leverkühn, die om een groot componist te worden een pact met de duivel sluit en zijn gezondheid en geluk op het spel zet. Mann blijkt niet eenvoudig te verfilmen en de film vervalt dan ook veel in clichématige diepzinnigheid.

Fürchte dich nicht, Jakob!

1981 | Drama, Historische film

Portugal/Duitsland 1981. Drama van Radu Gabrea. Met o.a. André Heller, Aviva Gaire, Dan Nutzu, Pedro Ele en Carlos Wallenstein.

Innemende film van de Hongaarse filmer Gabrea over een joods gezin dat angstig de pogrom afwacht na afloop van het jaarlijkse paasfeest in een Oosteuropees dorpje. Engelse titel: DO NOT FEAR,JACOB.

Hitler, ein Film aus Deutschland

1977 | Drama

Frankrijk/Duitsland/Verenigd Koninkrijk 1977. Drama van Hans Jürgen Syberberg. Met o.a. Harry Baer, André Heller, Heinz Schubert, Peter Kern en Hellmut Lange.

Deel 1: 'Der Gral - von der Weltesche bis zur Goethe-Eiche von Buchenwald'; deel 2: 'Ein deutscher Traum - ... bis ans Ende der Welt.' Deel 3; 'Das Ende eines Wintermärchens'; deel 4: 'Wir Kinder der Hölle.' Een ongemeen vreemde, boeiende schildering, een filmisch essay opgebouwd als een opera-enscenering, alsof Syberberg de dubbelsymboliek van de nazi's nog eens opnieuw verdubbelt in een wrang retorische maar indrukwekkende, omstreden, doch grootse film.

Zerschossene Träume

1976 | Drama, Misdaad

Frankrijk/Oostenrijk 1976. Drama van Peter Patzak. Met o.a. Yves Beneyton, Carroll Baker, Raymond Pellegrin, Mathieu Carrière en Hans-Christian Blech.

De zoon van een overleden politieman wordt onderhouden door een rijke nymfomane en een homoseksuele nachtclubeigenaar. Omdat hij verliefd is op een jonge prostituée wil hij zijn zelfrespect heroveren. Hij gaat ook de politie-opleiding volgen - gestimuleerd door zijn omgeving, die hem net als zijn vader hoopt te kunnen manipuleren - maar hij doet dat om zijn wraak een legaal alibi te geven. Het scenario is uit al te cliché-matige typeringen opgebouwd, al blijkt Patzak een beter regisseur dan schrijver, waardoor de film bij vlagen toch boeit. Een goede explosieve hoofdrol van Beneyton.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer André Heller op televisie komt.

Reageer