Cyrille Artaux

Acteur

Cyrille Artaux is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Van Loc, un grand flic de Marseille : La vengeance

1993 | Misdaad

Frankrijk 1993. Misdaad van Claude Barrois. Met o.a. Georges N'Guyen Van Loc, Helmut Berger, Denis Karvil, Philippe Helies en Cyrille Artaux.

Commissaris Van Loc en zijn mannen van de Groupe d'Intervention arresteren drugsexpert Berger, de enige ter wereld die 95% zuivere heroïne kan maken. Berger's broer kan ontsnappen, maar vindt bij een ongeval de dood. Voor Berger is Van Loc verantwoordelijk en hij heeft nog slechts één obsessie: zijn broer wreken. Na twee jaar achter de tralies ontsnapt hij op spectaculaire wijze. Hij gaat achter Van Loc aan. Routine policier met de Vietnamese Fransman Van Loc in zijn eigen rol. Het scenario van Gérard Cuq, Olivier Marchal, Claude- Michel Rome en Barrois is gebaseerd op de roman Le Chinois van, ja inderdaad, eveneens Van Loc. Het geheel zit goed in elkaar, maar biedt geen enkele verrassing. Vertolking op redelijk peil.

Appels à Témoins

1990 | Komedie

België 1990. Komedie van Freddy Charles. Met o.a. Jean-Marc Montel, Jean-Pierre Friche en Cyrille Artaux.

In feite een bewerking van de roman [KL]Ferdydurke[KLE], het eerste werk van Witold Gombrowicz (1904-1969), die in 1938 verscheen en de kwalijke gevolgen van de opvoeding aan de kaak stelt. Het absurde, getikte en bespottelijke karakter van dit werk daargelaten, treft de kijker een krachtige en diepzinnige uiteenzetting aan over het mislukken van het mens-zijn in de 20e eeuw. De dertigjarige Jojo, geestelijk nog een kind, wordt teruggestuurd naar de schoolbanken. De personages heten Défé, Barbichu, Fonfon en Hielenlikker of zoiets. Grombrowicz komt absoluut niet ongeloofwaardig over maar het is jammer dat het zo vlak is verfilmd. De televisieregisseur heeft zich in feite beperkt tot het registreren van de mise en scène van Montel. Wat resteert zijn de woorden van de schrijver.

Blue Dulac

1989 | Thriller

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1989. Thriller van Dennis Berry. Met o.a. Simon Dutton, John Astin, Sabine Naud, Camille Naud en Geoffrey Bateman.

The Saint is geschokt als twee van zijn vrienden door een bom worden opgeblazen en hij vertrekt naar Parijs om de zaak te onderzoeken. Tegen het decor van de Franse hoofdstad zien we alle clichés die er maar te bedenken zijn als er een vrouwelijke tweeling in een thriller rondloopt. Zo slecht dat het bijna weer leuk is - maar zelfs dat niet. Dat heeft de beroemde figuur van Leslie Charter niet verdiend!

Le Saint: Un saphir pour des jumelles

1988 | Mysterie

Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 1988. Mysterie van Dennis Berry. Met o.a. Simon Dutton, John Astin, Sabine Naud, Camille Naud en Cyrille Artaux.

De figuur The Saint, bedacht door Leslie Charteris, weer terug op het tv-scherm na wellicht de meest indrukwekkende afleveringen met Roger Moore. Een bom ontploft in een appartement en twee Parijse vrienden van The Saint vinden de dood. Hij stelt een onderzoek in dat hem bij een onroerend goed- makelaar doet belanden, die zich van dit middel bedient om iedereen uit de weg te ruimen die tegen zijn uitbreidingsplannen is. Hoewel op de tv de actie en de effecten verloren gaan door het kleine scherm en bij voormalig filmregisseur Dennis Berry de vonken er niet van afspringen, weet het plot voldoende te boeien. Hetzelfde gaat op voor het behoorlijke spel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cyrille Artaux op televisie komt.

Reageer