Alex Murphy

Acteur

Alex Murphy is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Kiler

1997 | Thriller

Polen 1997. Thriller van Juliusz Machulski. Met o.a. Cezary Pazura, Małgorzata Ko[KA1]zuckowska, Katarzyna Figura, Janusz Rewiñski en Jerzy Stuhr.

Verlegen taxichauffeur Jerzy Killer (Pazura) wordt gearresteerd, omdat hij `herkend` werd als de gevreesde huurmoordenaar die Europa al jaren in de ban houdt. Aanvankelijk is hij diep ongelukkig totdat hij merkt dat hij als beruchte killer bewonderd wordt door zijn medegevangenen en de knappe tv- presentatrice Eva Szanska (Ko[KA1]zuckowska) die een programma over hem wil maken. Tijdens een transport naar een andere gevangenis wordt hij bevrijd door Stefan Siara (Rewi[KA17]nski), de opdrachtgever van de echte moordenaar. Siara heeft echter de moordenaar nooit persoonlijk ontmoet. Voor commissaris Ryby (Stuhr) die van de vangst van de moordenaar zijn levenswerk maakte, een zware slag. Samen met Eva beraamt Jerzy een plan om de maffia, die tuk is op een container met 500 kg dollarbiljetten, een hak te zetten. Intelligente, vermakelijke maar soms ook erg spannende en bloedige satire op het thrillergenre die zowel de politie als de gangsters in hun hempie zet. De plot zit vol onverwachte wendingen en is zo aangrijpend dat de kijker op het puntje van zijn stoel gaat zitten. De climax is magistraal. Sterke acteerprestaties en schitterende dialogen. Machulski schreef het scenario samen met Piotz Weresniak en Ryszard Zatorski. Het camerawerk is van Iwona Blicharz. Dolby Stereo.

Madman

1981 | Horror

Verenigde Staten 1981. Horror van Joe Giannone. Met o.a. Alexis Dubin, Tony Fish, Harriet Bass, Beth Jones en Jan Claire.

Aan het nachtelijk kampvuur vertelt een jeugdleider de legende van de krankzinnige en moordlustige boer Madman Marz (Ehlers), wiens naam niet mag worden bespot omdat zijn geest anders terugkeert uit de dood. Dat is natuurlijk precies wat er gebeurt en een tiental jeugdige kampeerders laat het leven onder de bijl van Marz. Een stompzinnige splatter movie vol onsympathieke, leeghoofdige karakters en onsmakelijke effecten. Heel zwak en onfris.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alex Murphy op televisie komt.

Reageer