Johan Elsensohn: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

Oranje Hein

1936 | Komedie, Muziek, Musical

Nederland 1936. Komedie van Max Nosseck. Met o.a. Herman Bouber, Aaf Bouber, Max Croiset, Johan Elsensohn en Sylvain Poons.

Verfilmd volkstoneel van Herman Bouber (al eerder als zwijgende film geproduceerd), geheel in de, door de toenmalige critici zo verafschuwde, Jordaantradities. Ditmaal werden de studio-opnamen afgewisseld met buitenopnamen: Koninginnedag te Rotterdam dat in de film rustig voor Amsterdam doorgaat. Bouber als vrolijke ex-koloniaal en Elsensohn als alcoholische visverkoper, besluiten op koninginnedag de bloemetjes buiten te zetten nadat ze beiden ruzie hebben gehad met hun echtgenotes.

Op een Avond in Mei

1936 | Muziek

Nederland 1936. Muziek van Jaap Speyer. Met o.a. Henk Speyer, Cissy van Bennekom, Johan Elsensohn, Adolphe Engers en Marie Westerhoven.

Met het verfilmen van een verhaal van Willy Buchbinder probeert Speyer in te haken op zijn vorige bioscoopsuccessen, zoals DE JANTJES en KERMISGASTEN, wat de critici hem kwalijk meenden te moeten nemen. Henk Speyer is in deze operettefilm in de Duitse tradities de smachtende `jeune premier`, die met liedjes het hart van de Weense tandartsdochter Francisca (Cissy van) Bennekom verovert.

Merijntje Gijzens jeugd

1936 | Drama

Nederland 1936. Drama van Kurt Gerron. Met o.a. Marcel Krols, Piet Bron, Mimi Boesnach, A. M. de Jong en Kees Brusse.

Een geslaagd sociaal drama over het leven op het Brabantse platteland met zijn armoede en de druk van de RK-kerk, naar het beroemde boek van A.M. de Jong in de laatste produktie van Loet C. Barnstijn die zijn eigen `Filmstad` in Wassenaar had ingericht. Het jongetje Krols werd ontroerend geregisseerd als Merijntje, die `mispels bogerde` bij de pastoor en wiens grote vriend, de stroper De Kruik (Bron), na een moord uit jaloezie in de gevangenis belandt door ongeweten verraad van Merijntje.

Merijntje Gijzen's jeugd

1936 | Drama

Nederland 1936. Drama van Kurt Gerron. Met o.a. Johan Elsensohn, Harry Boda, Aaf Bouber, A.M. de Jong en Mimi Boesnach.

Sociaal drama naar het boek Het Verraad uit 1936 van de socialistische schrijver A.M. de Jong. Op het katholieke Brabantse platteland krijgt de vriendschap tussen Merijntje en de stroper Kruik een noodlottige wending als Kruik door toedoen van Merijntje de grenswachter vermoordt en tevens zijn geliefde neersteekt. De film werd opgenomen in de speciaal daarvoor gebouwde studio Filmstad. De auteur vervulde de rol van de pastoor.

Kermisgasten

1936 | Komedie

Nederland 1936. Komedie van Jaap Speyer. Met o.a. Henriëtte Davids, Johan Kaart, Fientje Berghegge, Matthieu van Eysden en Harry Boda.

Een klucht in de traditie van de Jordaanfilms. Interessant doordat Corrie Vonk en Wim Kan er als jonge artiesten in te zien zijn. Davids, Kaart en Berghegge komen als kermisartiesten op straat te staan, nadat hun baas Van Eysden failliet raakte, waarna Poons en Elsensohn als detectives het drietal als inbrekers proberen te ontmaskeren.

De Suikerfreule

1935 | Komedie

Nederland 1935. Komedie van Haro van Peski. Met o.a. Aaf Bouber, Johan Elsensohn, Louis de Bree, Annie van Duyn en Louis Borel.

Een verfilming van Henri van Wermeskerkens toneelstuk over twee employé's van een suikerfabriek op Java, Elsensohn en De Bree, en de dochter van de eerste, van Duyn, die weggemoffeld moet worden, omdat haar vader als weduwnaar hertrouwde met 'suikerfreule' Bouber die niet van weduwnaars houdt. Kortom, de bekende verwikkelingen in een beschaafd gehouden film, waarin Aaf Bouber vermeld werd als A. Bouber-ten Hoope.

Bleeke Bet

1934 | Komedie, Romantiek, Muziek, Musical

Nederland 1934. Komedie van Alex Benno en Richard Oswald. Met o.a. Aaf Bouber, Jopie Koopman, Johan Elsensohn, Fien de la Mar en Johan Heesters.

Een Jordaan-musical die in de jaren dertig een groot succes had. Poons als `Goocheme Sally` ('De ijsco's van één cent zijn uitverkocht!') werd door deze verfilming van Herman Boubers volkstoneelstuk onvergetelijk populair, evenals Fien de la Mar met haar liedje 'Ik wil gelukkig zijn'. Johan Heesters zingt 'Aan de voet van die oude Wester'.

Mooi Juultje van Volendam

1924 | Drama

Nederland​/​​België 1924. Drama van Alex Benno. Met o.a. Annie Bos, Jan Kiveron, August van den Hoeck, Remi Rasquin en Pierre Balledux.

Een mooie Volendamse kasteleindochter vlucht met een kunstschilder naar Brussel waar zij 'wereldse manieren' leert tot zij in de steek gelaten wordt. Zij keert berooid naar Nederland terug en geraakt aan lager wal in een Amsterdamse bar. Tenslotte verzoent zij zich met haar vader en trouwt met de voormalige knecht die naar Canada was uitgeweken. Gebaseerd op het gelijknamig populair toneelstuk van Joh. Lemaire en in feite de eerste Nederlands-Belgische co-productie uit de filmgeschiedenis. Zowel in Nederland als in België gefilmd met Belgische en Nederlandse acteurs en technici. In Belgi[KA3] bekend onder de titel HET SCHONE MEISJE VAN VOLENDAM.