Antonio Casagrande: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Il Ricatto

1989 | Misdaad

Italië 1989. Misdaad van Tonino Vallerii en Ruggero Deodato. Met o.a. Massimo Ranieri, Fernando Rey, Carole Bouquet, Jacques Perrin en Leo Gullotta.

Miniserie over een politiecommissaris in Napels die zijn best doet de van misdaad vergeven stad schoon te vegen. Het gegeven doet ons denken aan PIOVRA, maar de overeenkomsten houden op zodra de film begint. Deze commissaris is geen harde individualist, zoals de held van PIOVRA. Het verhaal bevat heel wat subplots en begint wanneer de broer van de commissaris door de Camorra vermoord wordt en er een onderzoek ingesteld wordt. De corruptie en de misdaad in Napels vormen het thema van de film. Het camerawerk is goed, maar het scenario is aan de zwakke kant.

Le hasard et la violence

1974 | Drama

Italië​/​​Frankrijk 1974. Drama van Philippe Labro. Met o.a. Yves Montand, Katharine Ross, Jean-Claude Dauphin, Antonio Casagrande en Ricardo Mangano.

Criminoloog wil aan Côte d'Azur een essay over geweld schrijven en wordt verliefd op vrouwelijke arts. Onvoorziene en onverklaarbare gewelderupties in buitenwereld beïnvloeden direct en indirect verloop van hun liefde op fatale wijze. Bedoelde bespiegeling over toenemend geweld in samenleving en angst en wantrouwen die daar het gevolg van zijn, blijft in aanmatigende onduidelijkheid steken, waarbij zelfs het sterduo geen soelaas biedt. (In Franse versie is Ross bedroevend nagesynchroniseerd, in Engelse versie Montand nòg slechter.)

Milano rovente

1973 | Misdaad

Italië 1973. Misdaad van Umberto Lenzi. Met o.a. Antonio Sabatò, Philippe Leroy, Antonio Casagrande, Marisa Mell en Carla Romanelli.

De leider van een prostitutiebende krijgt opdracht van een concurrerende gangster om via zijn hoeren drugs te verhandelen. Hij weigert en roept de hulp in van een uit Amerika teruggekeerde mafioso, die de gangsteroorlog gebruikt om zèlf de macht in handen te nemen. Deze warrig geschreven en lusteloos geacteerde misdaadfilm wordt 'versierd' met een reeks onfrisse martelscènes, terwijl de cameraman probeert enige dynamiek te suggereren door het te pas en te onpas hanteren van de zoomlens.

Detenuto in attesa di giudizio

1972 |

Italië 1972. Nanni Loy. Met o.a. Alberto Sordi, Elga Andersen, Lino Banfi, Giuseppe Anatrelli en Tano Cimarosa.

Italiaan die in Zwitserland een klein bouwbedrijf heeft, wordt bij het bezoek aan zijn geboorteland gearresteerd en van de ene gevangenis naar de andere verplaatst, omdat het proces steeds verdaagd wordt. Hij belandt zelfs ontoerekeningsvatbaar verklaard in een psychiatrische inrichting, vóórdat hij eindelijk voorkomt en wordt vrijgesproken. Ondertussen is zijn Zwitserse onderneming failliet gegaan. Kafkaïaanse satire op juridisch bureaucratisch labyrint krijgt tragi-komische overtuigingskracht door afwisselend dienstvaardig en radeloos acteren van Sordi.

La ragazza del bersagliere

1967 | Komedie

Italië 1967. Komedie van Alessandro Blasetti. Met o.a. Graziella Granata, Antonio Casagrande, Vittorio Caprioli, Tony Renis en Leopoldo Trieste.

Waarschijnlijk vertegenwoordigt deze film Blasetti's zwakste regiepoging. Technisch doet hij zeker onder voor zijn eerdere werk. Het verhaal is tamelijk banaal. Het Italiaanse leger op een gemeenschappelijke NAVO-oefening en de bezigheden van de Italiaanse soldaten met hun vriendinnen staan centraal. Een van de meisjes is Graziella Granata, wier vader gedurende een militaire oefening is omgekomen. Hij keert echter als geest bij haar terug. Een niet zo grappige situatiekomedie.

Arabella

1967 | Komedie, Misdaad, Drama

Italië 1967. Komedie van Mauro Bolognini. Met o.a. Virna Lisi, James Fox, Margaret Rutherford, Terry-Thomas en Giancarlo Giannini.

Om een dertig jarige belastingschuld van een geliefde tante in te lossen licht een aantrekkelijke aristocrate een aantal op haar verliefde heren op. Met deze op de export gerichte film, waarin Britse acteurs Italianen spelen, is een poging gedaan een Italiaanse komedie 'op zijn Engels' te maken. Het resultaat is halfslachtig en te breed uitgesponnen om echt leuk te zijn. De regie vergaapt zich aan de jaren-twintig-aankleding en de glamour van Lisi. Terry-Thomas speelt vier verschillende rollen als het slachtoffer, en de wereldvreemde tante was het laatste filmoptreden van Rutherford.