Sara Montiel (1928) is acteur.
Er zijn 44 films gevonden.

La Mies es mucha

1984 | Drama

Spanje 1984. Drama van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Sara Montiel, Enrique Guitart en Julia Caba Alba.

De dramatische wederwaardigheden van een Spaanse missionaris in India. Een retorische, pedante film, hoewel in die tijd zeer goed ontvangen in de Spaanse pers.

5 almohadas para una noche

1974 | Komedie, Musical

Spanje 1974. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Sara Montiel, Craig Hill, Manolo Zarzo en Rafael Arcos.

Een zangeres wil de identiteit van haar vader achterhalen, aangezien haar moeder in dezelfde nacht met vijf minnaars naar bed ging. Deze muzikale schelmenroman - een rommeltje - luidde het einde van de mythe rond Sara Montiel in.

Varietes

1971 | Musical, Romantiek

Spanje 1971. Musical van Juan Antonio Bardem. Met o.a. Vicente Parra, Sara Montiel, Chris Avram en Trini Alonso.

Verschillende mensen worden verliefd in het wereldje van het theater. Met deze film, die gemaakt werd ter meerdere eer en glorie van Montiel, probeerde de producent de draad van zijn eerste speelfilm CÓMICOS te hervatten. Er werd echter niet hetzelfde succes behaald.

Esa mujer

1969 | Drama

Spanje 1969. Drama van Mario Camús. Met o.a. Sara Montiel, Ivan Rassimov, Cándida Losada, Hugo Blanco en William Layton.

Een non, die door verscheidene huurlingen verkracht is, wordt een beroemde zangeres, maar houdt er een ongelukkig liefdesleven aan over. Een verschrikkelijk knoeiwerk, waarvan het warrige maar toch geestige script verpest is door de slechte regie van Camús en het even slechte spel van Sara Montiel.

Tuset street

1968 | Musical, Romantiek

Spanje 1968. Musical van Luis Marquina. Met o.a. Sara Montiel, Patrick Bauchau, Teresa Gimpera en Emma Beltrán.

Een cabaretière wordt verliefd op een veel jongere man. Het einde van de formule van Montiel.

La Mujer perida

1966 | Drama, Musical

Spanje/Italië/Frankrijk 1966. Drama van Tullio Demichelli. Met o.a. Sara Montiel, Massimo Serato, Giancarlo Del Duca, Antonio Ferrandis en Michel Lemoine.

Een van huis weggelopen meisje wordt een internationaal succesvolle zangeres. Bij terugkeer van een buitenlandse tournee wordt zij verdacht van moord op haar begeleider. Een traditionele film met Montiel, met veel zang, flauwe complicaties en een gelouterd happy-end.

La Dama de Beirut

1965 | Drama

Spanje/Italië 1965. Drama van Ladislao Vajda en Luis María Delgado. Met o.a. Sara Montiel, Giancarlo Del Duca en Ferdinand Gravey.

Een jonge artieste valt in de handen van handelaren in blanke slavinnen... Het klassieke bijprodukt ter meerdere eer en glorie van de Spaanse filmster Montiel.

Samba

1964 | Misdaad, Musical

Spanje 1964. Misdaad van Rafael Gil. Met o.a. Sara Montiel, Marc Michael, Fosco Giachetti en Zeni Pereira.

Een man die in een vlaag van jaloezie zijn verloofde vermoordde ontmoet een volksvrouw die sprekend op de overledene lijkt. Een afgezaagd verhaal ter meerdere eer en glorie van de diva Montiel.

La Reina del Chantecler

1963 | Musical, Drama

Spanje 1963. Musical van Rafael Gil. Met o.a. Sara Montiel, Alberto de Mendoza, Luigi Giuliani, Milagros Leal en Amelia de la Torre.

Een Music hall-vedette anno 1916 wordt bedrogen door haar minnaar en vindt een nieuwe, volkse aanbidder in het publiek, maar weet niet te kiezen tussen huwelijk en succes. De geliefde verongelukt en de ster wijdt zich geheel aan haar muzikale loopbaan en neemt zonder illusies haar vroegere minnaar terug. Een muzikale smartlap zoals er reeksen werden gemaakt rond de Spaanse ster Montiel, die mooi mag zijn, veel moet zingen en af en toe decoratief kan lijden.

Casablanca, nid d'espions

1963 | Thriller, Oorlogsfilm, Muziek

Frankrijk/Spanje/Italië 1963. Thriller van Henri Decoin. Met o.a. Sara Montiel, Maurice Ronet, Franco Fabrizi, Leo Anchoriz en Gerard Tichy.

Een Franse politie-inspecteur in Casablanca 1942 wordt verliefd op een nachtclubzangeres, wier minnaar als verrader door het verzet is gedood. Een gestapo-commandant manipuleert haar om via haar aanbidder zich in het Franse verzet te infiltreren. Een pittoreske, maar onevenwichtige film die het gebruikelijke muzikale Montiel-vehikel combineert met een oorlogsthriller, maar die ondanks de beweeglijke regie stagneert in de verplichte zangnummers - onder andere: 'La vie en rose' - terwijl de plot zich zonder veel verrassingen ontwikkelt.

La Bella Lola

1962 | Historische film, Musical

Spanje/Frankrijk/Italië 1962. Historische film van Alfonso Balcazar. Met o.a. Sara Montiel, Antonio Cifariello, Frank Villard, Luisa Mattioli en Germán Cobos.

Een aristocraat uit de vorige eeuw maakt om een weddenschap een kroegzangeres het hof, maar wordt echt verliefd. Hoewel haar carrière een succescolle vlucht neemt, maakt de moeder van de man haar duidelijk dat een eventueel huwelijk slecht zou zijn voor zijn diplomatieke toekomst. Ze breekt vervolgens met haar minnaar en probeert haar verdriet te vergeten door op te gaan in voor de gezondheid fatale uitspanningen. Deze nauwelijks gevarieerde bewerking van La dame aux camélias, werd een muzikale smartlap, waarvan de pathetische inzet van de spelers op de giechellust van niet zo gemakkelijk te roeren toeschouwers zal werken.

Pecado de amor

1961 | Romantiek, Musical

Italië/Spanje 1961. Romantiek van Luis César Amadori. Met o.a. Sara Montiel, Reginald Kerman, Terence Hill en Rafael Alonso.

Een succesvolle cabaretière twijfelt tussen drie aanbidders. Een van de typische muzikale melodrama's met de fabelachtige Montiel, met de toekomstige Terence Hill onder zijn echte naam Mario Girotti in de cast.

Mi último tango

1960 | Romantiek, Musical

Spanje 1960. Romantiek van Luis César Amadori. Met o.a. Sara Montiel, Maurice Ronet, Isabel Garcés en Milo Quesada.

In het Buenos Aires van de jaren twintig leert een zangeres de liefde kennen. Het klassieke muzikale melodrama ter meerdere glorie van Sara Montiel, hier geflankeerd, zoals ook bij andere gelegenheden, door Ronet.

La Violetera

1959 | Drama, Muziek, Romantiek

Italië/Frankrijk/Zweden 1959. Drama van Luis Cesar Amadori. Met o.a. Sara Montiel, Raf Vallone, Frank Villard, Robert Pizani en Ana Mariscal.

Na een verbroken romance met een aristocraat wordt een bloemenverkoopster als zangeres ontdekt. Zij maakt carrière en trouwt met de eigenaar van een cabaret. Na zijn dood heeft ze als welgestelde weduwe voldoende status om met haar vroegere geliefde te kunnen huwen. Een kasteelroman op film op confectiemaat gemaakt voor Montiels ster-imago. Fraai gefotografeerd. Het scenario is van Manuel Villegas en Jesus- Maria Arozamena.

Carmen de la Ronda

1959 | Drama

Italië/Frankrijk/Spanje 1959. Drama van Tullio Demichelli. Met o.a. Sara Montiel, Maurice Ronet, Amedeo Nazzari en Jorge Mistal.

De zoveelste variant op het verhaal over de liefde tussen de zigeunerin Carmen en een Franse officier, die door haar ontrouw voor beiden noodlottig afloopt. Hoewel het gegeven overbekend is, is het scenario zo verwarrend dat de film nauwelijks te volgen valt. De spelers en het camerawerk zijn mooi, maar dat is ook alles.

Run of the Arrow

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Samuel Fuller. Met o.a. Rod Steiger, Brian Keith, Ralph Meeker, Jay C. Flippen en Charles Bronson.

Mooie western van Samuel 'Am I a cult director?' Fuller (1911-1997). Met Fullers ruwe, eigenzinnige B-film-aanpak komt Steiger optimaal tot zijn recht als rebelse ijzervreter O'Meara, die zich in de schaduw van de Amerikaanse Burgeroorlog bij de Sioux aansluit en in het heetst van de strijd moet kiezen tussen: zijn nieuwe volk of het leger.

El Ultimo cuplé

1957 | Muziek, Romantiek

Spanje 1957. Muziek van Juan de Orduña. Met o.a. Sara Montiel, Armando Calvo, Enrique Vera en José Moreno.

De opkomst, het toppunt en de val van een aantrekkelijke zangeres. Een van de beroemdste films uit de geschiedenis van de Spaanse cinema, die een spectaculair commercieel succes boekte en het begin was van een lange serie imitaties.

Serenade

1956 | Muziek, Drama

Verenigde Staten 1956. Muziek van Anthony Mann. Met o.a. Mario Lanza, Joan Fontaine, Sara Montiel, Vincent Price en Joseph Calleia.

Deze James M. Cain-roman werd een oppervlakkig damesdrama met Lanza als beschermeling van de sjieke Fontaine, gemanipuleerd door manager Price en aanbeden door de aardse Montiel; dat alles wordt onderbroken door muzikale momenten.

Donde el círculo termina

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Sara Montiel, Raúl Ramírez, Nadia Haro en Jorge Martínez de Hoyos.

Een getrouwde zakenman gaat moreel en economisch te gronde door de valsheid van zijn mooie en perverse minnares. De Spaanse ster Montiel speelt de hoofdrol. De film behoort tot het in Mexico zo geliefde sentimentele genre.

Yo no creo en los hombres

1954 | Drama

Mexico/Cuba 1954. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Sara Montiel, Roberta Cañedo, Rebeca Iturbide en Rafael Bertrand.

Een knap arbeidersmeisje wordt bedrogen door haar vriend, die haar zwanger in de steek laat. Het enige grappige aan deze film is te zien hoe Montiel de feministe uithangt.

Vera Cruz

1954 | Western

Verenigde Staten 1954. Western van Robert Aldrich. Met o.a. Gary Cooper, Burt Lancaster, Denise Darcel, Cesar Romero en Sara Montiel.

Hollywoodwestern op zijn breedst in de jaren vijftig: big-budget widescreen actie; twee contrasterende steracteurs met een leger van mindere goden in de marge en een flinterdun verhaal over patriottisme, hebzucht en vrouwen. Cooper is het zwijgzame type en Lancaster de opvliegende vlegel die op locatie in Mexico een gravin (Darcel) en een voorraad goud door vijandelijk gebied loodsen ten tijde van de opstanden eind negentiende eeuw. Wervelend camerawerk van Ernest Laszlo.

Se solicitan modelos

1954 | Komedie, Musical

Mexico 1954. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Sara Montiel, Raúl Martínez, Chula Prieto en Domingo Soler.

Om zijn modewinkel van de ondergang te redden, besluit de baas een paar modellen in dienst te nemen. De vermeende 'moderniteit' van deze komedie wordt volkomen te niet gedaan door het onvermogen van Urueta om ook maar de geringste flair aan de dag te leggen.

Frente al pecado de ayer

1954 | Drama

Cuba/Mexico 1954. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Sara Montiel, Alberto González Rubio, Magda Guzmán en Andrés Soler.

Een plattelandsmeisje en haar jonge landheer worden verliefd. Haar moeder is er tegen en probeert op alle mogelijke manieren hun samenzijn te verhinderen. Armetierig melodrama, opgesmukt met de steelse blikken van de Spaanse Sara Montiel.

Por qué ya no me quieres?

1953 | Drama, Musical

Mexico 1953. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Sara Montiel, Raúl Martínez, Agustín Lara en Wolf Ruvinskis.

De armoede in de plaats waar zij woont beu, trekt een zangeres naar de stad om daar beroemd te worden. Smakeloos melodrama, opgesmukt met liedjes van Lara, die zichzelf speelt.

Piel Canela

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Sara Montiel, Manuel Fábregas, Ramón Gay en Felipe de Alba.

Een meisje waarvan het gezicht in haar jeugd door de ratten was aangevreten, wordt door een beroemd chirurg geopereerd. Na haar herstel neemt zij zich voor om zich op haar vriend te wreken, omdat hij haar altijd mishandelde. Platvloers en lachwekkend plagiaat van A WOMAN'S FACE van George Cukor, waarin Sara Montiel weer de kans kreeg vieze gezichten te trekken.

Cárcel de mujeres

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Miguel M.Delgado. Met o.a. Sara Montiel, Miroslava, Tito Junco en Katy Jurado.

Een getrouwde vrouw, vals beschuldigd van moord, wordt in de gevangenis opgesloten. Een typisch Mexicaans gevangenisdrama, met de Spaanse Sara Montiel in de hoofdrol.

Carcel de mujeres

1953 |

Mexico 1953. Miguel M. Delgado. Met o.a. Maria Douglad, Katy Jurado en Sara Montiel.

Een getrouwde vrouw, vals beschuldigd van moord, wordt in de gevangenis opgesloten. Een typisch Mexicaans gevangenisdrama, met de Spaanse Sara Montiel in de hoofdrol.

Yo soy gallo dondequiera

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Sara Montiel, Joaquín Cordero, Marco de Carlo en Julio Villarreal.

Een jongeman keert terug naar zijn dorp, vastbesloten om de ranch die hem ooit ontnomen werd weer in zijn bezit te krijgen. Het enige vermeldenswaardige is de constante blik van afschuw van Montiel.

Ella, Lucifer y yo

1952 | Komedie, Fantasy

Mexico 1952. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Abel Salazar, Sara Montiel, Carlos López Moctezuma en Dalia Iñiguez.

Lucifer belooft een man, in ruil voor zijn ziel, de liefde van de zangeres die hij begeert. Zoals in zoveel Mexicaanse films wordt hier blijk gegeven van minachting voor het genre en van een systematische verwaarlozing van de mogelijkheden.

Necesito dinero

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. Pedro Infante, Sara Montiel, Irma Dorantes en Gustavo Rivero.

Een arme monteur wil trouwen met een mooi meisje, maar zij trouwt liever met een rijke man om hoger op de sociale ladder te komen. Deze sympathieke film werd een groot kassucces.

El Enamorado

1951 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1951. Komedie van Miguel Zacarías. Met o.a. Pedro Infante, Sara Montiel, Piporro en Armando Silvestre.

Vervolg op AHI VIENE MARTIN CORONA, waarin de held weer als overwinnaar tevoorschijn komt in de strijd met een stel boeren. Net zo slecht als zijn voorganger.

Ahí viene Martín Corona

1951 | Avonturenfilm

Mexico 1951. Avonturenfilm van Miguel Zacarías. Met o.a. Pedro Infante, Sara Montiel, Piporro en Armando Silvestre.

Een dappere jongeman, die strijdt tegen bandieten, wordt voogd van het nichtje van een rijke Spaanse grootgrondbezitter die op het punt staat te sterven. Te vlakke film. Wel verdient vermelding de bijrol van het grappige en sympathieke personage 'Piporro', en de schoonheid van de Spaanse Sara Montiel. De film zou een vervolg krijgen in EL ENAMORADO, van hetzelfde team.

Aquel hombre de Tánger

1950 | Komedie

Spanje/Verenigde Staten 1950. Komedie van Robert Elwynn. Met o.a. Nancy Coleman, Nils Asther, Sara Montiel en José Suárez.

Een jonge, getrouwde Noordamerikaanse kan haar burgerlijke staat in Spanje niet aantonen, omdat ze een vals paspoort bezit. Een onbelangrijke en vervelende film.

Vidas confusas

1948 | Komedie

Spanje 1948. Komedie van Jerónimo Mihura. Met o.a. Guillermina Grin, Enrique Guitart, Sara Montiel en Anibal Vela.

De eigenaar van een veeboerderij wordt verliefd op een vreemde vrouw. Hij trouwt met haar, maar zij verlaat hem al in de trein tijdens hun huwelijksreis. Achteraf komt de verwarde man erachter dat zijn vrouw de echtgenote van een terrorist is. De dwaze humor is typerend voor deze regisseur, een zoon van de beroemde Miguel Mihura.

Locura de amor

1948 | Historische film, Drama

Spanje 1948. Historische film van Juan de Orduña. Met o.a. Aurora Bautista, Fernando Rey, Sara Montiel en Jorge Mistral.

In de middeleeuwen weigert de weduwe van Philips de Schone zich bij de dood van haar man neer te leggen. Een opgezwollen en bombastische film, die echter een reusachtig succes in het toenmalige Spanje behaalde en een keur van imitaties opriep.

El Misterioso pasajero dr. Clipper

1948 | Misdaad

Spanje 1948. Misdaad van Gonzalo Delgrás. Met o.a. Margarita Robles, Sara Montiel, Emilio Ruiz en Josefina Tapia.

Een schrijfster, expert op het gebied van de detectiveroman, raakt betrokken bij een misdaad. Een onbetekenende, alledaagse film.

Don Quijote de la Mancha

1948 | Drama, Avonturenfilm

Spanje 1948. Drama van Rafael Gil. Met o.a. Rafael Rivelles, Juan Calvo, Fernando Rey en Sara Montiel.

Een man die gek is geworden door ridderromans besluit om een paladijn van de verloren zaak te worden. De meest ambitieuze onder de Spaanse verfilmingen van de roman van Cervantes, even opgeblazen als weinig doeltreffend.

Alhucemas

1948 | Oorlogsfilm

Spanje 1948. Oorlogsfilm van José López Rubio. Met o.a. Nani Fernández, Julio Peña, Sara Montiel en Carmen Cobeña.

Een bange kapitein van de Infanterie slaagt er ten slotte in zijn lafheid te overwinnen. Dit is weer één van die lofredes op het militarisme uit de veertiger jaren.

Mariona Rebull

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van José Luis Sáenz de Heridia. Met o.a. Blanca de Silos, José María Seoane, Sara Montiel en Tomás Blaco.

Het ongelukkige bestaan van Joaquín Rius... Een verfilming van de bekende roman van Ignacio Agustí. De minst slechte onder de films van Saenz de Heredia, waarin Montiel een van haar eerste belangrijke rollen speelde.

Confidencia

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Jerónimo Mihura. Met o.a. Julio Peña, Guillermo Marín, Sara Montiel en Miriam Day.

De vriendschap tussen twee jongens wordt door een liefdesjaloezie vertroebeld. Een opmerkelijke en goed gespeelde film van een regisseur die meer waardering verdient.

Por el gran premio

1946 | Sportfilm

Spanje 1946. Sportfilm van Pedro Antonio Carón. Met o.a. Manolo Morán, Sara Montiel, Paola Bárbara en Raúl Cancio.

Komische liefdesavonturen tijdens de Ronde van Spanje. In één woord vervelend.

Bambú

1945 | Drama, Oorlogsfilm, Romantiek

Spanje 1945. Drama van José Luis Saenz de Heredia. Met o.a. Imperio Argentina, Sara Montiel, Luis Peña, Mary Lamar en Fernando Fernán-Gómez.

Centraal in deze film staat een amoureuze driehoeksverhouding tijdens de oorlog tussen Spanje en Cuba. We zien aanvaardbare acteerprestaties van enkele beroemde Spaanse acteurs.

Empezó en boda

1944 | Komedie

Spanje 1944. Komedie van Rafael Matarazzo. Met o.a. Sara Montiel, Fernando Fernán-Gómez, Julia Lajos en Manuel Arbó.

Enige pasgetrouwde echtparen houden nooit op met ruzieën. Een uiterst vulgaire komedie.

Se le fue el novio

1943 | Komedie

Spanje 1943. Komedie van Julio Salvador. Met o.a. Sara Montiel, Fernando Fernán-Gómez, Marta Flores en Ramón Martori.

In een denkbeeldig land verliest een meisje haar geliefde. Een liefdeskomedie die enig belang heeft omdat hij het debuut van regisseur Salvador was.