Maurizio Pradeaux

Regisseur

Maurizio Pradeaux is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

Passi di morte perduti nel buio

1977 | Misdaad

Italië 1977. Misdaad van Maurizio Pradeaux. Met o.a. Robert Webber, Leonard Mann, Vera Krouska en Nino Maimone.

Athene is in rep en roer door een psychopatische moordenaar die zijn slachtoffers om zeep helpt met een scheermes. De gebruikelijke hardheid van de Italianen in hun gangster- en politiefilms die na de spaghetti-western bij dozijnen geproduceerd worden. Ook bekend als DEATH STEPS.

I Figli di Zanna Bianca

1974 | Familiefilm, Avonturenfilm

Italië 1974. Familiefilm van Maurizio Pradeaux. Met o.a. Sal Borgese, Ileana Rigano, Peter Fabian, Piero Fabiani en Claudia Bianchi.

Dieren doen het altijd prima in een film, en een stukje mooie natuur is ook nooit weg. De dochter van een rijke industrieel wordt gekidnapt. Een zoekactie levert niets op, maar haar trouwe hond Buck weet haar te vinden in een verborgen grot in de bergen. Later helpt hij ook nog de kidnappers te vangen. We hebben het al honderd keer gezien, maar het blijft leuk.

Passi di danza su una lama di rasoio

1972 | Thriller

Italië 1972. Thriller van Maurizio Pradeaux. Met o.a. Robert Hoffmann, Nieves Navarro, Anuska Borova, Serafino Profumo en Anna Liberati.

Een psychopaat met een scheermes vermoordt drie ballerina's in Rome. Twee journalisten ontmaskeren de dader. Een akelig goedkoop aandoende thriller , gespeend van iedere motivatie. Navarro speelt onder de naam Susan Scott. USA/GB-titel: DEATH CARRIES A CANE.

I Leopardi di Churchill

1970 | Oorlogsfilm

Italië/Spanje 1970. Oorlogsfilm van Maurizio Pradeaux. Met o.a. Richard Harrison, Klaus Kinski, Pilar Velasquez, Giacomo Rossi Stuart en Antonio Casas.

Churchill persoonlijk ontwerpt een plan om een belangrijke stuwdam in bezet Frankrijk op te blazen en een commando-eenheid moet met hulp van de Franse ondergrondse dit karwei klaren. De film geeft onderhoudend actiewerk volgens het bekend patroon. Kinski zet een zeldzaam onaangename Duitse officier neer. USA/GB-titel: CHURCHILL'S LEOPARDS.

28 Minute per 3 milione di dollari

1967 | Misdaad

Italië 1967. Misdaad van Maurizio Pradeaux. Met o.a. Richard Harrison, Claudio Biava en Ferruccio Viotti.

Harrison is een geniale juwelendief die de beroemde Grand-Mogul-diamant steelt en daar met zijn experts veel moeite aan besteedt. Had opwindend kunnen zijn, is daarentegen uitermate langdradig. Nog slecht gemaakt ook.

Ramon il messicano

1966 | Western

Italië 1966. Western van Maurizio Pradeaux. Met o.a. Robert Hundar, Wilma Lindamar, Jean Louis, Jose Torres en Franco Gula.

De broer van Hundar wil Lindamar verkrachten, maar haar broers helpen haar. Eén van hen schiet de Mexicaan dood. Hundar wil diens dood wreken. Hij vermoordt de vader van de broers en dat is weer een reden voor hen om op wraakactie te gaan. Het houdt pas op als er nog maar één man overblijft. Dozijnen lijken zijn dan al gevallen; voor de liefhebber. Kijkers die óók nog enig verhaal willen, komen bedrogen uit. Pradeaux schreef zelf het verwarde scenario.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maurizio Pradeaux op televisie komt.

Reageer