Maria Heiskanen

Acteur

Maria Heiskanen is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Everlasting Moments

2008 | Drama

Denemarken/Finland/Noorwegen/Zweden/Duitsland 2008. Drama van Jan Troell. Met o.a. Maria Heiskanen, Mikael Persbrandt, Jesper Christensen, Ghita Nørby en Hans Henrik Clemensen.

Zweden, begin twintigste eeuw. Het huwelijk van Maria (Heiskanen) met dokwerker Sigrid (Persbrandt) is bepaald niet goed te noemen; hij zuipt, gaat vreemd en slaat haar in elkaar. Maria vindt troost door te experimenteren met een in een loterij gewonnen fotocamera. Ze blijkt talent te hebben. De oude Zweedse meester Troell, een Europese filmauteur die al ruim veertig jaar rustig bouwt aan zijn oeuvre, baseerde het scenario op een waargebeurd familieverhaal. Over zijn kostuumdrama Everlasting Moments valt weinig snibbigs te zeggen, behalve dat het weliswaar mooi gefotografeerd en goed gespeeld is, maar ook nogal saai.

Lights in the Dusk

2006 | Drama

Finland/Duitsland/Frankrijk 2006. Drama van Aki Kaurismäki. Met o.a. Janne Hyytiäinen, Maria Järvenhelmi, Maria Heiskanen en Ilkka Koivula.

Fraai, weemoedig stemmend slotstuk van de 'loser-trilogie' waarvan Drifting Clouds en The Man Without a Past de andere delen zijn. Slechts 78 minuten heeft Kaurismäki nodig om een verhaal te vertellen over een eenzame beveiligingsagent, die zijn liefde voor een Hitchcockiaanse blondine duur moet bekopen. Kaurismäki maakt van Koistinen een alledaagse heilige. Hoe dieper de hoofdpersoon wegzakt in zijn sores, hoe berustender Kaurismäki's toon wordt. Lights in the Dusk is zo'n film die het gemoed streelt met kleine, zachte gebaren. Verbluffend efficiënt gemonteerd, het camerawerk is uiterst secuur, en ook de muziek draagt bij aan de melancholieke sfeer.

Beck - Brandbilen som försvann

1993 | Misdaad

Duitsland/Zweden 1993. Misdaad van Hajo Gies. Met o.a. Gösta Ekman, Kjell Bergqvist, Rolf Lassgȧrd, Niklas Hjulstöm en Daniela Ziegler.

Eerste van een zestal films dat onder de verzameltitel MARTIN BECK THE STORIES OF A CRIME gedraaid werd met G[KA3]osta Ekman in de hoofdrol als de Zweedse speurder. De regie was in de vaardige handen van de Duitse TATORT-regisseur Gies (vanwege medeproducent RTL TELEVISION). Het scenario is van Rainer Berg en Beate Langmaack, die het baseerden op een oorspronkelijke roman van het vermaarde schrijversduo Maj Sjöwall en Per Wahlöö. Het verhaal gaat over de drugshandel. Commissaris Beck bijt zich vast in een verbazingwekkende zaak, die met een luide knal begint, maar bevindt zich aanvankelijk in een labyrinth voordat hij de oplossing vindt. De vrouw in het vliegtuig die naast Beck zit, is Maj Sjöwall. De volgende aflevering is ROSEANNA. Het camerawerk is van Achim Poulheim. Dolby.

Il capitano

1991 | Drama, Thriller

Finland/Denemarken/Duitsland/Zweden 1991. Drama van Jan Troell. Met o.a. Maria Heiskanen, Antti Reini, Berto Marklund, Antti Vierikko en Harri Mallenius.

Troell's film die na negen jaar stilte tot stand kwam, gaat over een waar gebeurde moord op een echtpaar en hun vijftien- jarige zoon, die op wrede wijze op een verlaten kerkhof door twee Finse nietsnutten, de 23-jarige Reini en de 21-jarige Heiskanen gepleegd werd. Via flashbacks en aan de hand van de vertelling van Heiskanen, ontrolt zich het verleden van de twee criminelen, dat begon na een ontmoeting bij een bushalte, en verdergaat in een kraakpand in Kopenhagen. Troell, die probeert geen boodschap te verkondigen, geeft aan dat de eenzaamheid, die kenmerkend is voor het hoge Noorden, en de daarmee samenhangende isolatie, ten grondslag hebben gelegen aan hun wandaden die bestonden uit overvallen, oplichterijtjes en autodiefstallen; gecombineerd met illegaal wapenbezit culmineerde het in brute doodslag. Sober gefilmd, met een vaardig gebruik van licht - de regisseur stond achter de camera; hij schreef met Per Olov Enquist en producent Göran Setterberg het scenario.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maria Heiskanen op televisie komt.

Reageer