Emilio De Diego is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Deprisa, deprisa

1981 | Drama, Misdaad, Familiefilm

Spanje/Frankrijk 1981. Drama van Carlos Saura. Met o.a. José Antonio Valdelomar, José Maria Hernas Roldan, Jésus Arias Aranzeque, Berta Socuéllamos Arco en Maria del Mar.

Jonge kruimeldieven betrekken serveerster [KA1]Angela (Socu[KA1]ellamos Arco) bij hun bende en beramen hun eerste grote slag: een bankoverval die noodlottig mislukt, waardoor het meisje als enige overlevende achterblijft. Nu na Franco`s dood verdekte politiek-kritische referenties niet meer nodig zijn (en Geraldine Chaplin geen inspiratie is voor psychologische verkenningen), zijn Saura's films opeens veel minder interessant geworden. Dit portret van tragisch ontspoorde, maar in de kern goedwillende jongeren onderscheidt zich in niets van vele eerdere films. Niettemin mocht hij op het filmfestival van Berlijn de Gouden Beer in ontvangst nemen voor zijn inspanning. Het scenario is van Blanca Astiasu en regisseur naar diens verhaal. Het camerawerk is van Teodoro Escamilla. Stereo.

Bodas de sangre

1981 | Drama, Experimenteel

Spanje 1981. Drama van Carlos Saura. Met o.a. Antonio Gades, Cristina Hoyos, Juan Antonio, Pilar Cardenas en Carmen Villena.

Filmversie van Antonio Gades' ballet, naar Lorca's drama over een Andalusische bruiloft, die een tragedie wordt als de ex-minnaar van de bruid samen met haar vlucht en in een duel met de bruidegom sterft. Het opmerkelijke en meeslepende ballet wordt voorafgegaan door een reportage van repetities en schmink- en kostuumsessies. Het ballet zelf wordt niet louter geregistreerd, maar de film maakt van de camera een 'deelnemende danser' aan de actie met een vervoerend resultaat.