Vic Ribbens

Acteur

Vic Ribbens is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

De gele roos

1982 | Drama

België/Nederland 1982. Drama van Peter Simons. Met o.a. Mirei Bonte, Ludo Busschots, Caroline Vlerick, Ben Simons en Ann Nelissen.

Naar de in 1933 verschenen, gelijknamige proletarische roman van Lode Zielens. Een knaapje is tien en zijn zus vijftien wanneer hun moeder, de enige kracht die het gezin samenhield, zelfmoord pleegt. Tussen de twee op elkaar aangewezen kinderen groeit een sterke band. Tien jaar later zorgt dat voor aardig wat problemen. Zij offeren tenslotte hun relaties met anderen op, om samen door het leven te gaan.

De Witte

1980 | Drama

België 1980. Drama van Robbe De Hert. Met o.a. Eric Clerckx, Paul S'Jongers, Blanka Heirman, Jos Verbist en Magda De Winter.

Verfilming van de klassieke streekroman De Witte van Sichem (1920) van de Vlaming Ernest Claes. Het verhaal gaat over een twaalfjarig jochie (Clerckx) uit een arm gezin, dat vaak kattenkwaad uithaalt. Zijn vader, leraar en werkgever proberen hem met harde hand tot de orde te roepen. Troost voor zijn treurige leefomstandigheden vindt de jongen in boeken. Regisseur-scriptschrijver De Hert etaleert zijn linkse engagement door achter de rug van de kwajongen schrijnende toestanden te tonen. De mooie fotografie is van Walther van den Ende (Daens) en Theo van de Sande (De aanslag).

De Zuiverste nacht

1979 | Drama

België 1979. Drama van Peter Simons. Met o.a. Liliane Raeymaeckers, Willy Vetters, Vic Ribbens, Walter Rits en Johan van Assche.

Een ploeg schoonmakers werkt 's nachts in een kantoorpand. In Vlaams dialect wordt flink geruzied en tijdens de gesprekken, die overigens iedere diepgang missen, komen wat frustraties bovendrijven. Door het luid draaien van hits uit de jaren zestig wordt tevergeefs geprobeerd het geheel nog wat sfeer te geven. Het scenario stoelt op autobiografische gegevens van de auteur Pierre Platteau.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vic Ribbens op televisie komt.

Reageer