Willard Huyck (1945): regie en scenario.
Er zijn 6 films gevonden.

A Father's Homecoming

1988 | Komedie

Verenigde Staten 1988. Komedie van Rick Wallace. Met o.a. Michael McKean, Brandon Douglas, Marcianne Warman, Jonathan Ward en Nana Visitor.

Een kleurloze pilot voor een toekomstige serie over studenten die problemen hebben met hun ouders, klasseverschillen, gemengd onderwijs en kalverliefde op een kostschool in New England. Op locatie opgenomen in Atlanta. Scenario van Willard Huyck en Gloria Katz.

Howard the Duck

1986 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1986. Sciencefiction van Willard Huyck. Met o.a. Lea Thompson, Ed Gale, Jeffrey Jones, Tim Robbins en Liz Sagal.

De van een andere planeet afkomstige, vloeiend Engels sprekende eend Howard belandt door een experiment met een laserstraal plotseling op de binnenplaats van een bar in Cleveland, Ohio. Hij redt de aantrekkelijke Beverly (Thompson), de zangeres van een meidengroep van een groep vervelende jongens. Vriendschap bloeit op en Howard probeert weer terug naar huis te komen. Het titelpersonage wordt gespeeld door acteurs in een eendenkostuum, waarbij vergeleken het monster Godzilla uit 1954 fel realistisch leek. Als stripverfilming bijzonder matig, als onbedoeld hilarisch tijdsbeeld - let op de kapsels - veel geslaagder.

Indiana Jones and the Temple of Doom

1984 | Avonturenfilm, Familiefilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Steven Spielberg. Met o.a. Harrison Ford, Kate Capshaw, Ke Huy Quan, Amrish Puri en Roshan Seth.

In deze tweede film over de avontuurlijk ingestelde archeoloog Indiana Jones moet hij op zoek naar gestolen kunstvoorwerpen en verdwenen kinderen in bergachtig Noord-India. Hij komt op het spoor van een allerakeligste cultus, die zich bezighoudt met roof, slavernij en zwarte magie. The Temple of Doom is uiterst spannend, maar absoluut ongeschikt voor te jonge kijkers (vanwege een gruwelijke mensenofferscène) of voor mensen die bang zijn voor kriebelbeestjes. Regisseur Spielberg beleefde weinig plezier aan het draaien van de film, maar leefde naderhand nog lang en gelukkig met actrice Kate Capshaw.

Best Defense

1984 | Komedie, Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1984. Komedie van Willard Huyck. Met o.a. Dudley Moore, Eddie Murphy, Kate Capshaw, Helen Shaver en George Dzundza.

Wylie Cooper (Moore) maakt tanks voor het Amerikaanse leger. Hij is er niet erg goed in. Dat is niet zo mooi, want uitgerekend tijdens een testritje in Koeweit wordt het land aangevallen door buurland Irak. Gelukkig heeft hij de hand gelegd op een uitvinding van een overleden collega. Tijdens testvoorstellingen bleek dat het publiek de film niet leuk vond. Daarom besloten de makers nieuwe opnames met de grote ster Murphy als tankcommandant aan de film toe te voegen. Veel hielp het niet.

French Postcards

1979 | Komedie, Drama

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1979. Komedie van Willard Huyck. Met o.a. Miles Chapin, Blanche Baker, David Marshall Grant, Valérie Quennessen en Marie-France Pisier.

Amerikaanse studenten brengen hun eerste jaar in het buitenland door. Een in mootjes gehakte komedie van het scenarioteam (Huyck en Gloria Katz) dat AMERICAN GRAFFITI schreef. Pisier is heerlijk als vrouw op vrije voet, maar andere spelers zijn minder aantrekkelijk.

American Graffiti

1973 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1973. Drama van George Lucas. Met o.a. Richard Dreyfuss, Ron Howard, Paul Le Mat, Harrison Ford en Charles Martin Smith.

In de nazomer van 1962 beleeft een groepje Californische tieners een laatste nacht samen: daarna zullen ze beginnen aan studie, werk, kortom het volwassen leven. George Lucas' levendige, semiautobiografische terugblik toont met liefdevolle precisie een tijdperk van inmiddels verbijsterende onschuld: vóór de moord op Kennedy, de Beatles en de seksuele revolutie. In Amerika innig geliefde klassieker kwam in de lijst Greatest Movies of All Time op nummer 62 terecht. Film was mede dankzij Wolfman Jacks rock 'n' roll soundtrack een succes en gaf Lucas een vrijbrief voor zijn levenswerk: Star Wars.