Marion van de Kamp: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Polizeiruf 110: Das habe ich nicht gewollt

1986 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland 1986. Misdaad van Peter Hagen. Met o.a. Lutz Riemann, Andreas Schmidt-Schaller, Marianne Wünscher, Marion van de Kamp en Gudrun Ritter.

Zowel Klara Euler (W[KA3]unscher) als Martha Curth (Van de Kamp) zijn vrouwen van een zekere leeftijd. Martha is afkomstig uit de bourgeoisie, ze is nooit iets tekort gekomen. Ze verdient redelijk de kost als fotografe en heeft het nodige geld weggelegd. Ze is het gewend dat niemand haar tegenspreekt. Klara woont in haar huis als huishoudster. Ze is het tegenovergestelde van Martha. Bovendien wordt ze onderdrukt door Martha, die haar als voetveeg behandelt. Het komt tot een uitbarsting, die tragisch eindigt. Oberleutnant Zimmermann (Riemann), een socialistische reus, en zijn hippe ondergeschikte Leutnant Grawe (Schmidt-Schaller) leggen de kijker uit wat er fout is met Martha's opvattingen over de waarde van de mens en de moraal. Om Martha extra onsympathiek te maken leent ze geld aan mensen tegen een woekerrente. Foei, dat kapitalisme. De DDR-burger geloofde steeds minder in deze ethische lessen en keek daarom steeds minder, al zagen de afleveringen er rijker en minder grauw uit. Het was echter te laat. Aflevering 108.

Polizeiruf 110: Im Sog

1984 | Misdaad

Oost Duitsland 1984. Misdaad van Edgar Kaufmann. Met o.a. Jürgen Frohriep, Lutz Riemann, Marion van de Kamp, Klaus-Dieter Klebsch en Gert-Hartmut Schreier.

Gertrud Wendereich (Van de Kamp) is een vrouw in de middelbare leeftijd. Ze laat zich verleiden door Kurt Baumann (Klebsch), die bij haar vergeleken een jonge kerel is. Ze laat haar familie en vrienden voor hem in de steek. Dan ontdekt zij dat hij een schuinsmarcheerder is die zich inlaat met de kleine misdaad. Voordat ze het weet, is ze medeplichtige en komt Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep) met zijn collega Oberleutnant Zimmermann haar aan de tand voelen. Door de overredingskracht van onze politiemannen keert Gertrud zich tegen Kurt, die dan snel uitgeteld is. Gedraaid in 1983 en met niet al te veel enthousiasme bekeken door de toenmalige DDR-kijker. Het scenario is van Regina Weicker. Aflevering 88.

Polizeiruf 110: Lohnraub

1974 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland 1974. Misdaad van Helmut Krätzig. Met o.a. Sigrid Göhler, Peter Borgelt, Alfred Rücker, Marion van de Kamp en Norbert Christian.

De lonen zijn gestolen bij een VEB (een bedrijf dat eigendom van het volk is). Naar buiten toe lijkt het onderzoek van goed gekapte en hipgeklede Leutnant Vera Arndt (G[KA3]ohler) en flaporige Oberleutnant Fuchs (Borgelt) helemaal vast te zitten, zodat de dader overmoedig wordt. Na zijn tweede coup wordt hij - een hochstapler met een beladen verleden - evenwel in de kraag gevat in een saaie hotelkamer. Uit het gebeurde moest lering getrokken worden: Fuchs is een slimme vos, die een schakelmechanisme van het licht ontdekt, waarmee de dader zich een waterdichte alibi verschafte, omdat het leek alsof hij thuis was. De boodschap van de grote communistische leider Erich Honecker moest uitgedragen worden: misdaad loont niet, ook al vergrijp je je aan waardeloze Oostduitse marken en heb je het nog zo slecht. Verder moest de film laten zien dat de DDR een 'groot en glorieus' land is: je reist per straalvliegtuig van de hoofdstad naar de provincie: een op Marlene Dietrich lijkend artistiek talent daalt de vliegtuigtrap af alsof ze van de Amerikaanse Oostkust naar de Westkust gevlogen was, terwijl de afstanden nauwelijks tweehonderd kilometer bedragen. Ook deze dame die de laatste honderdjes van de overvaller in haar tas wil steken, loopt tegen de lamp. Het prekerige en praterige scenario is van Georg Redmann. De film is maar kort en dat is dan weer gunstig. Het geratel van de tweetaktmotoren van de rokerige en stinkende Wartburgs en Trabants is echt. Aflevering 140.

Lebende Ware

1966 | Oorlogsfilm

Oost Duitsland 1966. Oorlogsfilm van Wolfgang Luderer. Met o.a. Marion van de Kamp, Horst Schulze en Hanjo Hasse.

Een middelmatige film over een huiveringwekkend onderwerp. In WO II bleken de Duitse bezetters in Hongarije niet ongenegen om tegen betaling van hoge bedragen sommige joden te behoeden voor transport naar de kampen.