John Abraham (1972) is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

New York

2009 |

India 2009. Kabir Khan. Met o.a. John Abraham, Katrina Kaif, Dustin Kerns en Obaid Kadwani.

Water

2005 | Drama

Canada/India 2005. Drama van Deepa Metha. Met o.a. Sarala, Lisa Ray, John Abraham en Seema Biswas.

Na Fire (1996) en Earth (1998) het derde 'elementenproject' van de in Canada woonachtige Indiase filmmaakster Mehta. Opnieuw stelt ze de onderdrukking en achterstelling van Indiase vrouwen centraal in dit verhaal over het treurige lot van Hindoe-weduwen. In 1938 verdwijnt de 8-jarige Chuyia (Sarala) als kindweduwe in een ashram, woongemeenschap op religieus-spirituele grondslag. Het is de enige vluchtoptie om niet met haar dode echtgenoot op diens crematiebrandstapel te eindigen of de zwager te huwen teneinde haar eer veilig te stellen. Toch houdt Chuyia het plichtvol kaalgeschoren hoofd boven water. Fraai gefotografeerd, met discretie verteld, roerend en inspirerend.

Kaal

2005 | Horror, Actiefilm

India 2005. Horror van Soham Shah. Met o.a. Ajay Devgan, Vivek Oberoi, John Abraham en Lara Dutta.

Een een groepje rijke jongelui belandt tussen bloeddorstige tijgers en bovennatuurlijke krachten. In Kaal wendt Shah keer op keer close-ups van gillende dieren aan om de stemming onaangenamer te maken, terwijl de hoofdpersonen zich van de ene onthoofding naar de andere dodelijke valpartij haasten. Het is onmogelijk serieus te nemen, maar door de uitzinnige overdrijving wel meeslepend.

Garam Masala

2005 | Bollywood

India 2005. Bollywood van Priyadarshan. Met o.a. Akshay Kumar, John Abraham, Paresh Rawal en Rimi Sen.

De modefotograaf Mac overtuigt drie stewardesssen dat ieder van hen de ware voor hem is, terwijl hij al verloofd is. Zijn jaloerse vriend Sam dreigt hem te verraden.