José María Forqué

Regisseur, Acteur, Scenarist

José María Forqué is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 34 films gevonden.

Romanza final

1986 | Biografie, Musical

Spanje 1986. Biografie van José María Forqué. Met o.a. José Carreras, Sydne Rome en Antonio Ferrandis.

Het leven van de tenor José Gayarre. Een biografische musical, aanvaardbaar wat betreft sfeer, miserabel wat betreft cinematografische kwaliteit.

Qué verde era mi duque

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van José María Forqué. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Susana Dosamantes, Florinda Chico en Alfonso del Real.

Een knappe vrouw probeert een aristocraat ertoe te brengen zijn land te verkopen. Onuitstaanbaar slechte film.

El Canto de la cigarra

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Alfredo Landa, Silvia Pinal, Verónica Forqué en Manuel Tejada.

Een man verlaat zijn vrouw die miljonaire is, zodat hij in volkomen vrijheid kan leven. Een onuitstaanbaar slechte komedie dat het werk is van een eertijds interessante regisseur.

Madrid, Costa Fleming

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Juanjo Menéndez, Africa Pratt, Ismael Merlo, Claudia Gravy en Verónica Forgué.

De lotgevallen van de bewoners van een modern flatgebouw in Madrid. Het verval van een regisseur die trouwens nooit zeer opmerkelijk is geweest.

Una Pareja distinta

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Lina Morgan, José Luis L ópez Vázquez, Ismael Merlo en Emilio Laguna.

Het liefdesverhaal van een vrouw met een baard en een clown die een liefhebber is van de travestie. Een curieuze film waar geen duidelijke lijn in zit.

No es nada, mamá, sólo un juego

1974 | Drama, Erotiek

Venezuela/Spanje 1974. Drama van José María Forqué. Met o.a. David Hemmings, Alida Valli, Andrea Rau en Francisco Rabal.

De zoon van een machtige Zuidamerikaanse boerenfamilie schept er behagen in een meisje uit de buurt te vernederen. Een groteske co-produktie, die alleen de moeite waard is door de waanzinnige sensualiteit van de turbulente Andrea Rau.

Tarots

1972 | Thriller

Spanje/Frankrijk 1972. Thriller van José María Forqué. Met o.a. Sue Lyon, Fernando Rey, Gloria Grahame, Christian Hay en Julián Ugarte.

Een jong verloofd stel komt in contact met een vreemde blinde miljonair. Een ambitieuze en zeer onsamenhangde co-produktie, die door de acteurs slechts met veel moeite op de been gehouden wordt.

La Cera virgen

1972 | Drama

Spanje 1972. Drama van José María Forqué. Met o.a. Carmen Sevilla, José Luis Lopéz Vázquez, Vera Sanders, Maribel Martín en Eva León.

Een jong meisje uit de provincie richt in haar geboorteplaats een rendez-vous club op. Het is een oppervlakkige en dubbelzinnige aanklacht tegen het moralisme op het platteland.

La Banda J. & S. - storia criminale del far west

1972 | Western

Italië 1972. Western van Sergio Corbucci. Met o.a. Rossana Yani, Susan George, Tomas Milian en Telly Savalas.

Een jong meisje uit de provincie richt in haar geboorteplaats een rendez-vous club op. Het is een oppervlakkige en dubbelzinnige aanklacht tegen het moralisme op het platteland.

El Triangulito

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Gerard Barray, Dyanik Zurakowska en Verónica Luján.

Twee chefs worden verliefd op dezelfde medewerkster. Een onbelangrijk film.

El Monumento

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Analía Gadé, Pastor Serrador en Alvaro de Luna.

De bewoners van een dorp smeden een plan om te profiteren van de hartstocht die de plaatselijke markies voelt voor de banketbakster. Deze komedie heeft een zekere kritische scherpzinnigheid maar een weinig geslaagde regie.

Pecados conyugales

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Analía Gadé, Arturo Fernández en José Luis Lopéz Vázquez.

Drie sketches over driehoeksverhoudingen. Een slechte film, hoewel hij beter gerealiseerd is dan andere vergelijkbare Spaanse films uit die tijd.

Estudio amueblado 2 P

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, José Luis Lopéz Vázquez, Amparo Soler Leal, Esperanza Roy en Soledad Miranda.

Twee ambtenaren maken gebruik van een computer om succes te hebben bij de vrouwen...Een pseudo-erotische komedie naar de smaak van die tijd, die niet zo slecht is als men wellicht zou kunnen veronderstellen. Dit komt hoofdzakelijk door de voortreffelijke rolverdeling.

La Vil seducción

1968 | Komedie, Romantiek

Spanje 1968. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Analía Gadé, Fernando Fernán-Gómez, José Sazatornil en Milagros Leal.

De liefdesgeschiedenis van een enigszins onbesuisde filmster en een naïeve provinciaal. Een bewerking van de toentertijd zeer beroemde komedie van Alonso Millán.

Dame un poco de amor

1968 | Muziek

Spanje 1968. Muziek van José María Forqué. Met o.a. Los Bravos, Rosenda Monteros, Luis Peña en Laly Soldevila.

Een verraderlijke Chinese misdadiger bedreigt de beschaving. Met het vaste voornemen om een satire op de mythe van Fu-Manchu te schrijven was dit de meest ambitieuze van de films met de Spaanse popgroep 'Los Bravos' in de hoofdrol. Heeft de opbouw van een stripverhaal en bevat een getekende scène, niettemin is het resultaat middelmatig.

Un Millón en la basura

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van José María Forqué. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Julia Gutiérrez Caba, Juanjo Menéndez en Aurora Redondo.

Een straatveger vindt plotsklaps een miljoen peseta's. Een sentimentele, paternalistische film, hoewel met een succesvolle vertolking en situering.

Las que tienen que servir

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Conchita Velasco, Amparo Soler Leal, Laura Valenzuela en Manolo Gómez Bur.

De avonturen van twee Spaanse meisjes, die als dienstbodes werken in het chalet van een Amerikaans echtpaar. Echt waardeloos.

Las viudas

1966 | Komedie

Spanje 1966. Komedie van Pedro Lazaga en Julio Coll. Met o.a. José María Forqué, Alberto Closas, José Luis Lopéz Vázquez, Arturo Fernández en Iran Eory.

Drie verschillende sketches, gemaakt door verschillende regisseurs, over het plotselinge overlijden van drie echtgenoten. Een vermakelijke en spitse komedie, met uitzondering van de oninteressante dialogen.

Usted puede ser un asesino

1965 | Komedie, Mysterie

Spanje 1965. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Alberto Closas, José Luis Lopéz Vázquez, Amparo Soler en Julia Gutierrez Caba.

Twee vrienden raken betrokken bij een moord als hun echtgenotes op vakantie gaan. Een typische komedie van de regisseur J.M. Forqué, die ook voor deze film samenwerkte met de technische ploeg waarmee hij zich al geruime tijd omgaf.

Vacaciones para Ivette

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Catherine Diamant, José Luis Lopéz Vázquez, Luchy Soto en Carlos Piñar.

Dankzij een scholierenuitwisseling komt een flitsend Frans meisje in Madrid aan, met de onvermijdelijke ontsteltenis die dat met zich meebrengt in het gastgezin. Een onuitstaanbare film.

Tengo 17 años

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Rocío Dúrcal, Luz Márquez, Roberto Font en Pedro Osinaga.

Een jonge dromerige vrouw is op zoek naar liefde. Een middelmatige komedie, die als hommage aan de traditionele sprookjes bedoeld is.

Casi un caballero

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Alberto Closas, Conchita Velasco, José Luis Lopéz Vázquez, Alfredo Landa en Gracita Morales.

Een dief van de `guante blanco` (witte handschoen) koopt zich vrij uit liefde voor een zakkenrolster. Een domme komedie, waarin de samenwerking tussen Forqué en Pedro Masó weinig vruchten heeft afgeworpen.

El Juego de la verdad

1963 | Drama

Frankrijk/Spanje 1963. Drama van José María Forqué. Met o.a. Madeleine Robinson, José Bódalo, María Asquerino en Ana Casares.

Een man probeert de dochter van zijn geliefde te verleiden... Een onbetekenende film zoals bijna al het werk van deze overschatte regisseur.

La Becerrada

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Amparo Soler Leal, Nuria Torray en María José Alfonso.

Om uit de financiële moeilijkheden te komen besluiten elf nonnen, in opdracht van hun klooster, een stieregevecht met zeer jonge stieren te organiseren. Een van de eerste komedies van Forqué, knap gemaakt en met fantastische acteurs.

Atraco a las tres

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van José María Forqué. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Cassen, Gracita Morales, Manuel Alexandre en Alfredo Landa.

De bedienden van een bankfiliaal besluiten om 's nachts hun eigen bank te overvallen. Deze sympathieke en acceptabele detectivekomedie ontleent aardig wat aan het werk van Monicelli.

Accidente 703

1962 | Drama

Spanje/Argentinië 1962. Drama van José María Forqué. Met o.a. Nuria Torray, Carlos Estrada, Susana Campos en José Luis Lopéz Vázquez.

Na een verkeersongeval kunnen de automobilisten die er getuige van waren niet zwijgen. Dit is één van de befaamdste films van José María Forqué.

El Secreto de Mónica

1961 | Drama

Spanje/Argentinië 1961. Drama van José María Forqué. Met o.a. Carmen Sevilla, Adolfo Marsillach, Enrique A. Diosdado en Antonia Herrero.

In de buurt van een Zuidamerikaans dorp krijgt een man een ongeluk. Daardoor komt hij erachter dat zijn vrouw er heeft gewoond. Een zeer zwakke film die echter een paar geslaagde details bevat.

091 policía al habla

1960 | Misdaad

Spanje 1960. Misdaad van José María Forqué. Met o.a. Adolfo Marsillach, Tony Leblanc, Susana Campos, Manolo Gómez Bur en José Luis Lopéz Vázquez.

Het verhaal van een patrouillewagen van de Spaanse politie tijdens een willekeurige nachtdienst. Een onbetekenende loftuiting op de politie. Wel spelen goede acteurs mee in deze film.

La Noche y el alba

1958 | Drama

Spanje 1958. Drama van José María Forqué. Met o.a. Francisco Rabal, Zully Moreno, Rosa Arenas en Antonio Vilar.

Twee paren van verschillende maatschappelijke klasse leren elkaar kennen. Een achtenswaardige film van een overdreven lastige regisseur.

Hecho violento

1958 | Avonturenfilm

Spanje 1958. Avonturenfilm van José María Forqué. Met o.a. Richard Morse, Mabel Karr, Adolfo Marsillach en Rafael Luis Calvo.

Een pasgetrouwde jongeman die een overval heeft gepleegd op een apotheek om het leven van zijn vrouw te redden, wordt door de politie opgepakt en onmiddellijk daarna naar een gewelddadig concentratiekamp gestuurd. Een van de eerste en beste films van Forqué.

Amanecer en Puerta Oscura

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van José María Forqué. Met o.a. Francisco Rabal, Alberto Farnesse, Luis Peña en Isabel de Pomés.

Enkele vluchtelingen houden zich in de bergen schuil voor de wet. De zevende bioscoopfilm van José María Forqué en één van de beste uit zijn carrière. De film werd bekroond op het Festival van Berlijn en werd goed ontvangen door de Spaanse pers en het publiek.

Embajadores en el infierno

1956 | Oorlogsfilm

Spanje 1956. Oorlogsfilm van José María Forqué en José Maria Forque. Met o.a. Antonio Vilar, Rubén Rojo, Luis Peña en Ruben Rojo.

De odyssee van een groep Spanjaarden in een Russische concentratiekamp. Een afschuwelijke koude-oorlogsfilm op zijn Spaans.

Un Día perdido

1954 | Komedie

Spanje 1954. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Ana Mariscal, Elvira Quintillá, María Dulce en Virgilio Teixeira.

In Madrid vinden drie nonnen een mand met een baby erin. Onuitstaanbare zoete leerkomedie.

María Morena

1951 | Avonturenfilm

Spanje 1951. Avonturenfilm van José María Forqué en Pedro Lazaga. Met o.a. Pedro Lazaga, Paquita Rico, José María Mompín, Rafael Luis Calvo en Alfonso Muñoz.

Twintig jaar nadat een man op wrede wijze vermoord werd, komt zijn zoon terug naar het dorp waar de misdaad plaatsvond. De eerste film van Forqué waarvan de niet minder omstreden Lazaga de andere regisseur was.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer José María Forqué op televisie komt.

Reageer