Jörg Foth

Regisseur

Jörg Foth is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Biologie

1990 | Romantiek, Drama

DDDE 1990. Romantiek van Jörg Foth. Met o.a. Stefanie Stappenbeck, Cornollus Schulz, Carl Heinz Choynski, Katrin Klein en Peter Pragor.

Een op de valreep gemaakte, oninteressante DDR-prul over een liefdesrelatie die dreigt stuk te lopen vanwege een soort milieu-conflict over een beekje dat tegen een winstgevende forellenteelt voor de natuur beschermd moet worden. Huilerig.

Dschungelzeit

1988 | Historische film

DDDE/Vietnam 1988. Historische film van Jörg Foth en Tran Vu. Met o.a. Hans-Uwe Bauer, Bui Bai-Binh, Khanha Huyen, Doan Dung en Sewan Latchinian.

Deze eerste co-produktie van de DDR en Vietnam is weliswaar een politieke film, maar vreemd genoeg gaat hij niet over de Amerikaanse oorlog tegen Vietnam. Ex-Wehrmacht soldaat Armin sluit zich aan bij het Vreemdelingenlegioen en begint in 1949 samen te werken met de Vietnamese communisten in Hanoi. Hij drukt propaganda en moet zich verbergen in de jungle. Ook andere Duitsers volgen zijn voorbeeld en deserteren. Helaas geen inventieve film, door alle politieke retoriek komt zelfs de exotische omgeving onecht over.

Das Eismeer ruft

1984 | Avonturenfilm, Familiefilm

Servië en Montenegro/DDDE 1984. Avonturenfilm van Jörg Foth. Met o.a. Oliver Karsitz, Alexander Rohde, Viviane Schmidt, Thomas Gutzeit en Oliver Peuser.

De film, naar de roman van Alex Wedding, speelt in Praag in het jaar 1934. Vijf vrienden horen over de radio over het lot van een Russische ijsbreker, die in het drijfijs is blijven steken. Spontaan besluiten zij om de zeelui te redden. Zij vertrekken voor een expeditie naar Arctica, maar moeten al snel weer terugkeren. Vlak voordat ze weer in Praag aankomen, horen zij dat de zeelui gered zijn. Spannende film over het idealisme en de onmiddellijke bereidwilligheid van kinderen. Het belerende toontje en de enigszins lichte verheerlijking van het arbeidersparadijs zij de makers vergeven. Het scenario is van Petra Lataster-Czisch.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jörg Foth op televisie komt.

Reageer