Zuzana Bydzovská

Acteur

Zuzana Bydzovská is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

The Country Teacher

2008 | Drama

Tsjechië/Frankrijk/Duitsland 2008. Drama van Bohdan Sláma. Met o.a. Pavel Liska, Zuzana Bydzovská, Ladislav Sedivý, Marek Daniel en Cyril Drozda.

Wat Petr (Liska) van Praag naar het platteland heeft gedreven is onduidelijk, maar de homoseksualiteit van de leraar speelt een cruciale rol in de derde film van de Tsjechische filmmaker Bohdan Sláma (Wild Bees). Veeboerin Marie (Bydzovská), een krachtige vrouw met hazelnootkleurig haar, zoekt toenadering, maar Petr koestert meer gevoelens voor haar zeventienjarige zoon. Ingetogen drama, simpel van opzet maar gecompliceerd van toon, waarin de maker in zomers tempo graaft naar borrelende emoties onder het oppervlak en daarbij vernuftig gebruik maakt van muziek.

HeLiMaDoE

1993 | Familiefilm

Tsjechië/Duitsland 1993. Familiefilm van Jaromil Jires. Met o.a. Jakub Marek, Jana Dolanska, Zuzana Bydzovská, Ljuba Krbova en Jana Konecna.

Marek's vader is ambtenaar. Ze moeten uit hoofde van diens functie veelvuldig verhuizen. Bij gevolg maakt Marek nergens echte vriendjes. Bovendien is hij ziekelijk van aard. Tot hij in een stadje komt waar zijn leven drastisch verandert. Hij noemt het HeLiMaDoE, naar de namen van de vijf dochters van de plaatselijke dokter: Helena, Lida, Maria, Dora en Emma. Deze vijf meiden zijn praktisch ingesteld en weten alles wat nodig is voor het huishouden: koken, wassen, dieren verzorgen en patiënten tevreden houden. Ze gaan zich - in onderlinge wedijver - bekommeren om de zwakke Marek en helpen hem bij zijn eerste verliefdheid op weg naar de volwassenheid. Tedere film over de ontdekking van de andere sekse, gezien door de ogen van een dertien-jarige. Er zijn enkele mooie, poëtische passages en een paar hele decente naaktscènes, wat evenwel ondenkbaar was in een Oost-Europese film vóór de val van het communisme. Vaclav Sasek baseerde zijn scenario op een roman van J. Havlicek. Aan de camera stond Petr Polak.

Prijelwa nam pout

1973 | Familiefilm

Servië en Montenegro 1973. Familiefilm van Véra Plivová-Šimková. Met o.a. Renata Mašková, Ivetta Kornová, Roman Cada en Zuzana Bydzovská.

De Nederlandstalige titel vertelt alles over de film: 'Daar komt de kermis'. Kermistijd is de beste tijd voor de jeugd en dit wordt duidelijk benadrukt in deze prachtige film. Komische situaties worden afgewisseld met romantische en opgefleurd met prachtige liedjes. Een must voor kinderen.

Mirek n'est pas parti

-1 | Drama

Frankrijk/Tsjechië. Drama van Bojeno Horockova. Met o.a. Bohumil Klepl, Eva Hodinova, Tomas Hanak en Zuzana Bydzovská.

De Nederlandstalige titel vertelt alles over de film: 'Daar komt de kermis'. Kermistijd is de beste tijd voor de jeugd en dit wordt duidelijk benadrukt in deze prachtige film. Komische situaties worden afgewisseld met romantische en opgefleurd met prachtige liedjes. Een must voor kinderen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Zuzana Bydzovská op televisie komt.

Reageer