Caroline Biggerstaff: montage.
Er zijn 8 films gevonden.

L'appartement

1996 | Romantiek, Drama

Frankrijk​/​​Spanje 1996. Romantiek van Gilles Mimouni. Met o.a. Vincent Cassel, Monica Bellucci, Romane Bohringer, Jean-Philippe Écoffey en Sandrine Kiberlain.

Meeslepend suspensedrama waarin een man (Cassel) vlak voor zijn bruiloft de stem hoort van zijn verloren gewaande geliefde, waarna hij als een bezetene naar haar op zoek gaat. Debuterend filmmaker/scenarist Mimouni ontvouwt de puzzel vanuit het perspectief van verschillende betrokkenen, steeds vanaf hetzelfde beginpunt. Het beeld dat tergend langzaam - maar o zo bevredigend - verschijnt is een opeenstapeling van misverstanden, van zoekende personages die in het voorbijgaan net de verkeerde kant opkijken. Een film die prettig kijkt en nog prettiger naijlt. De chemie tussen de prachtig spelende en dito ogende acteurs Cassel en Bellucci resulteerde in een huwelijk.

Love and Betrayal: The Mia Farrow Story

1995 | Drama, Documentaire

Verenigde Staten 1995. Drama van Karen Arthur. Met o.a. Patsy Kensit, Dennis Boutsikaris, Grace Una, Richard Muenz en Robert LuPone.

De kracht van het verhaal ligt niet zozeer in Mia's leven met filmer Woody als wel in de flashbacks van haar jeugd in Hollywood, haar diverse mislukte huwelijken, haar beroemdheid en haar bemoeienissen met de meer dan tien kinderen die ze adopteerde. Het is al met al minder slecht dan verwacht.

A Child's Cry for Help

1994 | Thriller

Verenigde Staten 1994. Thriller van Sandor Stern. Met o.a. Veronica Hamel, Pam Dawber, Daniel Hugh Kelly, Lisa Jakub en Cynthia Martells.

Een tv-film over het syndroom van Munchhausen, een angstaanjagende, soms dodelijke psychische afwijking die alleenstaande, onzekere moeders treft die hun kinderen misbruiken in hun hang naar aandacht. Dawber speelt de moeder met een dergelijk syndroom, die haar acht-jarige zoon zo verstikt dat hij er ziek van wordt. Een kordate arts (Hamel) ontdekt de schokkende waarheid achter deze verbijsterende ziekte. Dawber speelt haar rol geloofwaardig, maar het scenario van Sandor Stern en Jan Jaffe Kahn is traag en voorspelbaar en de subplot over de relatie tussen de arts en haar dochter is er met de haren bijgesleept. Sterns middelmatige regie brengt de acteurs niet tot grootse prestaties. Hamel en Dawber hebben heel wat recht te zetten in deze film en ondanks het langzame eerste uur gebeurt er altijd wel wat. Het einde is opwindend, als Dawbers personage haar geestelijke afwijking in de rechtszaal in de openbaarheid brengt.

Eve of Destruction

1991 | Fantasy, Sciencefiction, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1991. Fantasy van Duncan Gibbins. Met o.a. Renée Soutendijk, Gregory Hines, Michael Greene, Kurt Fuller en John M. Jackson.

Indrukwekkende Nederlandse Soutendijk in haar debuut in de V.S. als een wetenschappelijke manitoe die een robot naar eigen beeld en gelijkenis creëert maar dan wel voorzien van nucleaire mogelijkheden. Een en ander loopt uit de hand en het mooie monster ontsnapt uit de greep van Soutendijk in een dubbele rol. Als robot pulkt zij zelfs weefsels van haar lichaam om beschadigde delen van haar robottenlijf zelf te herstellen. Scenario van Yale Huddoff en de regisseur. Alan Hume schoot de beelden.

Renegades

1989 | Actiefilm, Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van Jack Sholder. Met o.a. Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips, Jami Gertz, Robert Knepper en Bill Smitrovich.

De eigenzinnige undercover agent Buster McHenry (Sutherland) en de Lakota-Indiaan Hank Storm (Phillips) gaan samen achter een gevaarlijke bende aan: McHenry wil een buit van twee miljoen dollar aan diamanten terugbezorgen en Storm een legendarisch, antiek wapen dat aan zijn stam toebehoort. Veel stunts, auto-achtervolgingen en vooral veel geweld. Sutherland en Phillips behoorden halverwege de jaren tachtig tot een groepje jonge acteurs van wie werd gedacht dat ze het nog ver zouden schoppen, ze waren onder andere te zien in de aardige western Young Guns. Maar Renegades viel tegen, net als veel van hun latere werk.

The Seventh Sign

1988 | Mysterie, Horror, Fantasy, Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten 1988. Mysterie van Carl Schultz. Met o.a. Demi Moore, Jürgen Prochnow, Michael Biehn, Peter Friedman en Manny Jacobs.

Een jong stel waarvan de vrouw Moore in verwachting is, halen huurder Prochnow in huis. Kort daarop doen zich zeven vreemde verschijnselen voor die het einde van de wereld aankondigen: rivieren zijn gevuld met bloed, woestijnen raken bevroren, de oceanen levenloos, de maan is rood, etc. Op een of andere manier is er een verband met de duistere Prochnow en de ongeboren baby. Een geweldig idee voor occulte suspense met een religieuze invalshoek, maar te afstandelijk gefilmd en te onwaarschijnlijk. Jammer. Scenario van George Kaplan en W.W. Wicket. De fotografie is van Juan Ruiz Anchia, die in Panavision draaide.

Nine 1/2 Weeks

1986 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1986. Romantisch drama van Adrian Lyne. Met o.a. Mickey Rourke, Kim Basinger, David Margulies, Christine Baranski en Dwight Weist.

IJsblokjes tussen de borsten, blinddoeken en chocoladesaus, seks in een overstromende kelder, iedereen sprak erover in 1986. Nine 1/2 Weeks was het Turks fruit van Amerika. Maar achteraf is er niet veel overgebleven van dit softpornografische drama. Terwijl Turks fruit de uitstekende verfilming van een prachtig boek was, maakte Adrian Lyne een collage van wasemende eroticaplaatjes rondom een mager excuusverhaaltje over een geharde Wall Street-man (Rourke) met erg veel vrije tijd, die een gescheiden galerie-eigenares (Basinger) met evenveel vrije tijd versiert. Hun relatie, met veel seks en weinig intimiteit, duurt slechts negenenhalve week.

The Stunt Man

1980 | Avonturenfilm, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1980. Avonturenfilm van Richard Rush. Met o.a. Peter O'Toole, Steve Railsback, Barbara Hershey, Allen Goorwitz en Alex Rocco.

Zeer boeiende chaos, waarin realiteit en fictie door elkaar lopen. O'Toole speelt Eli Cross, een opportunistische filmregisseur die Railsback als een op de vlucht geslagen Vietnamveteraan onder zijn hoede neemt. Een sympathieke O'Toole kreeg voor zijn flamboyante vertolking een Oscarnominatie. Het scenario van Lawrence B. Marcus en de handige regie van Rush maken van deze sluwe hommage aan het filmmaken, een waar genot, maar je moet wel goed oppassen om de draad niet kwijt te raken.