Alexis Damianos

Regisseur, Acteur

Alexis Damianos is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Naimen ala...

1972 | Drama

Griekenland 1972. Drama van Pavlos Tassios. Met o.a. Fanis Hinas, Melanie Stanzou, Alexis Damianos, Anna Metallidou en Manolis Destounis.

Een man pleegt een brute moord op een meisje dat niet op zijn seksuele avances ingaat. Hij dreigt vervolgens zelfmoord te plegen. De film zoekt naar een verklaring en gaat in op de maatschappelijke omstandigheden en psychologische processen die tot de misdaad leidden. Een meesterlijk script. Engelse titel: EVERYTHING IS IN ORDER, BUT ON THE OTHER HAND...

To Koritsi tou stratioti

1971 | Oorlogsfilm

Griekenland 1971. Oorlogsfilm van Alexis Damianos. Met o.a. Maria Vassiliou, Giorgos Koutouzis, Christos Zorbas en Koula Agagiotou.

Een verhaal over liefde, haat en dood. De regisseur heeft zijn sporen verdiend in de toneelwereld van Griekenland en debuteerde in 1966 met de film TO THE SHIP. Engelse titel: I SEE A SOLDIER.

O Phobos

1964 | Drama

Griekenland 1964. Drama van Costas Manoussakis. Met o.a. Elena Nathanael, Anestes Vlakos, Eli Fotiou, Alexis Damianos en Spyros Focus.

Op een Griekse boerderij wonen, naast het boerenechtpaar, hun zoon, hun dochter en een nicht, de dochter van een overleden broer van de boer. De zoon is een gluurder en durft zijn liefde voor de nicht niet te uiten. Op een dag wordt de obsessie te sterk en hij verkracht het meisje. Om zijn wandaad te verbergen, doodt hij haar. Zijn vader komt het te weten en ranselt hem af, maar helpt daarna het lijk te doen verdwijnen. De dochter gelooft echter niet zomaar dat haar nicht verdwenen is. Boerenmelodrama dat niet verbeterd kan worden door de meest doorgewinterde Heimat-scenarist. De goed opgebouwde sfeer lijdt onder het amateuristische spel van de hoofdacteurs en de ongeloofwaardigheid van het scenario van Manoussakis. In beeld gebracht door Nico Gardelis. Officiële Griekse inzending naar het filmfestival van Cannes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alexis Damianos op televisie komt.

Reageer