Ken Metcalfe is acteur en scenarist.
Er zijn 9 films gevonden.

Fast Gun

1987 | Actiefilm

Verenigde Staten 1987. Actiefilm van Cirio H. Santiago. Met o.a. Rick Hill, Kaz Garas, Robert Dryer, Brenda Bakke en Morgan Strickland.

De rust in een dorpje wordt verstoord door de komst van een bende wapensmokkelaars die er hun hoofdkwartier willen vestigen. De bende wordt aangevoerd door een ex-CIA agent. Een locale sheriff zal vanzelfsprekend - met de hulp van een CIA-agent - de bende uitschakelen. Actiefilm met veel vuurwerk voor laaggeschoolden.

Warriors of the Apocalypse

1985 | Sciencefiction, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten/Filipijnen 1985. Sciencefiction van Bobby A. Suarez. Met o.a. Michael James, Debrah Moore, Ken Metcalfe, Franco Guerrero en Charlotte Cain.

In de woeste wereld van de toekomst, welbekend bij de tobbende filmliefhebber, vinden de barbaarse helden een stam die beschikt over atoomkracht en die macht schijnen te hebben over leven en dood. Een oerwoud-variatie op THE ROAD WARRIOR, niet creatief maar wel vervelend. Ook bekend als TIME RAIDER en SEARCHERS OF THE VOODOO MOUNTAIN.

Hitman

1985 | Actiefilm

Verenigde Staten 1985. Actiefilm van Bobby A. Suarez en Bobby Suarez. Met o.a. Christopher Mitchum, John Phillip Law, Franco Guerrero, Willie Williams en Ken Metcalfe.

Een bedroevende actiefilm over Vietnam-veteranen die naar de Gouden Driehoek trekken om de drugsmafia te bestrijden. De scènes in Californië zijn gefilmd op locatie op de Filippijnen. Belachelijk! Ook bekend als AMERICAN COMMANDOS.

Stryker

1983 | Sciencefiction, Actiefilm

Filipijnen 1983. Sciencefiction van Cirio Santiago. Met o.a. Steve Sandor, Andria Savio, William Ostrander, Julie Gray en Monique St. Pierre.

Deze avonturenfilm bezorgt de kijker een droge keel. Kort na een kernoorlog steunt de titelheld enkele groepen die om het kostbaar geworden, schaarse water oorlog met elkaar voeren. De regie van Santiago getuigt van vakmanschap, maar is weinig schokkend. Het script laat de kijker met nogal wat onbeantwoorde vragen zitten; hoe zijn deze dorstige wildemannen bijvoorbeeld aan benzine voor hun auto's, motoren en tanks gekomen? En hebben de producers wel beseft hoe verschrikkelijk dubbelzinnig de Engelse subtitel THE LIQUIDATOR is?

Naked Fist

1981 | Mysterie, Actiefilm

Verenigde Staten 1981. Mysterie van Cirio H. Santiago. Met o.a. Jillian Kessner, Darby Hinton, Ken Metcalfe, Chanda Romero en Tony Ferrer.

Een Amerikaanse karatevechtster duikt onder in de zelfkant van Olanpago City, Filippijnen, om haar verdwenen zuster te zoeken. Tijdens de speurtocht legt zij met haar karatetechnieken de Filippijnse Archipel goeddeels lam. Goedkoop, agressief, seksploiterend en bedenkelijk. Ook bekend als FIRECRACKER.

Bionic Man No 2

1979 | Actiefilm, Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk/Filipijnen/Taiwan 1979. Actiefilm van Bobby A Suarez. Met o.a. Johnson Yap, Marie Lee, Ken Metcalfe, Joseph Zucchero en Johny Wilson.

Een bionische jongen, geholpen door twee karatespecialisten en een aantal politieagenten, achtervolgt uraniumsmokkelaars en ontdekt aldus een krankzinnige Duitse geleerde die vanuit een fabriek in het noorden van de Filippijnen de wereld wil bedreigen met allerlei ultra-moderne wapens. De fantasie van de makers van deze verbijsterende avonturenfilm is werkelijk onuitputtelijk, maar wordt helaas spectaculair beknot door een budget dat vermoedelijk in een luciferdoosje past. Het resultaat is bijzonder lachwekkend en in die zin op een heel aparte manier onderhoudend. Ook bekend als BIONIC BOY.

The Muthers

1975 | Avonturenfilm

Filipijnen 1975. Avonturenfilm van Cirio H. Santiago. Met o.a. Jeanne Bell, Rosanne Katon, Trina Parks, Jayne Kennedy en John Montgomery.

De avonturen van een hedendaagse, exclusief vrouwelijke piratenbende in de Chinese Zee. Een ontstellend goedkope mixtuur van bloot en sadisme, krakkemikkige gevechten en sentimentaliteit. Een radeloos stemmende puinhoop.

Twilight People

1972 | Horror

Verenigde Staten/Filipijnen 1972. Horror van Eddie Romero. Met o.a. John Ashley, Pat Woodell, Jan Merlin, Pam Grier en Charles Macaulay.

Een duiker wordt gekidnapt om als proefpersoon te dienen voor experimenten van een waanzinnige geleerde met een nazi-verleden, die op een afgelegen eiland een nieuw superras wil cre[KA3]eren. Een zwak aftreksel van ISLAND OF LOST SOULS (1933) met elementen uit THE MOST DANGEROUS GAME (1932) en regelrecht gestolen van THE ISLAND OF DR. MOREAU. Zelfs geen goede slechte film, maar het definitieve middel om lijders aan slapeloosheid in slaap te krijgen. Ook bekend als ISLAND OF THE TWILIGHT PEOPLE.

The Firechasers

1970 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1970. Misdaad van Sidney Hayers en Cirio Santiago. Met o.a. Chad Everett, Anjanette Comer, Keith Barron, Joanne Dainton en Rupert Davies.

Een verdienstelijke productie met het bekende verhaaltje over verzekeringsinspecteur Everett en verslaggever Comer die jacht maken op een pyromaan, die dertien grote branden in Londen veroorzaakte. Scenario van Philip Levene. Camerawerk van Alan Hume.