Marc Falchier: camera.
Er zijn 6 films gevonden.

Parole contre parole

2017 | Misdaad, Drama

Frankrijk 2017. Misdaad van Didier Bivel. Met o.a. Elsa Lunghini, François Vincentelli, Sara Martins en Patrick Ridremont.

Wanneer Laura ( Lunghini) na een etentje door bekende galeriehouder Guillaume (Vincentelli) wordt verkracht, gaat ze ervan uit dat niemand haar zal geloven: het is haar woord tegen het zijne. Maar vervolgens wordt Guillaume verdacht van moord op zijn vrouw. Voor zijn verhaal naar de politie heeft hij Laura nodig. De rollen zijn nu omgedraaid. Intrigerend, voor televisie gemaakt drama rond juridische slimmigheidjes heeft een prima rol van Lunghini als de vrouw die in korte tijd door verschillende emotionele fases gaat.

Jaune Iris

2015 | Misdaad

Frankrijk 2015. Misdaad van Didier Bivel. Met o.a. Patrick Chesnais, Camille Panonacle, Natacha Régnier, Catherine Marchal en Pierre Kiwitt.

In herfstgrijs Parijs ligt op een Seinekade het lijk van de zeventienjarige Anna; haar keel is doorgesneden. Commissaris Rousseau laat de zaak vooreerst over aan collega Mariella de Luca, om zelf eindelijk het onderzoek op te pakken naar zijn jaren eerder verdwenen zoon. Ook voor de derde tv-adaptatie van een Rousseau-roman, Jaune caravage uit 2008, schreef auteur Gilda Piersanti met Gianguido Spinelli het scenario. Dat is met zijn sombere toon en vermoeide personages beter dan de anonieme regie, volledig leunend op de coulisse en Chesnais als getroebleerde politieman. Régnier speelt de moeder van het slachtoffer.

Qu'est-ce qu'on va faire de toi?

2012 | Biografie, Drama

Frankrijk 2012. Biografie van Jean-Daniel Verhaeghe. Met o.a. Simon Abkarian, Françoise Gillard, Jérémie Duvall en Isabelle Renauld.

Sinds generaties is Michel Drucker (1942) een van dé amusementstelevisiepresentatoren van Frankrijk. In 2007 schreef de bezieler van kijkcijfertoppers als Champs-Élysées en Vivement dimanche een eerste autobiografie, bron voor deze tv-film. 'Wat moeten we met jou aan?', dat hoorde de twaalf-ambachten-dertien-ongelukken-Michel vaak van zijn autoritaire vader, een van oorsprong Roemeens-Joodse plattelandsarts. Het antwoord is inmiddels gegeven, maar de tropenjaren en getroebleerde familiegeschiedenis (Michels vader was tijdens WO II chef-arts in het doorvoerkamp Drancy) zijn niet vergeten. Verhaeghe, bijzonder kundig maker van historische tv-films, schetst invoelend Druckers jongere jaren.

Le désert de l'amour

2012 | Drama

Frankrijk 2012. Drama van Jean-Daniel Verhaeghe. Met o.a. Emmanuelle Béart, Didier Bezace, Mathieu Spinosi, Anna Gaylor en Cathérine Mouchet.

In het provinciebourgeois Frankrijk van de vroege jaren twintig gesitueerde romanadaptatie naar François Mauriac. Maria Cross, maîtresse van een welgestelde industrieel, heeft haar zesjarige zoontje verloren. Huisarts Paul Courrèges, vol zelfverwijt omdat hij het kind niet heeft kunnen redden, is heimelijk smoorverliefd op Maria. Wanneer zijn adolescente zoon Raymond eveneens voor haar valt, tekent zich het drama af in deze ouderwets statige televisiefilm van een zekere zwaarmoedigheid. Béart schurkt als enigmatisch treurwilgje soms tegen het ridicule aan. Natalie Carter schreef mee aan scenario en dialogen.

George et Fanchette

2010 | Drama

Frankrijk 2010. Drama van Jean-Daniel Verhaeghe. Met o.a. Ariane Ascaride, Anaïs Demoustier, Denis Podalydès, Fabrice Pruvost en Françoise Gillard.

Nohant in het Indre-departement, zomer 1846. George Sand huurt de jonge analfabete Fanchette in om te helpen bij het jaarlijkse jam maken. Tussen de schrijfster en de leergierige Fanchette groeit een vriendschap. Sand, die een moeizame verstandhouding heeft met haar dochter Solange en een affaire met Frédéric Chopin, ontvlucht de turbulentie en neemt haar protegee mee naar Parijs. Kundige tv-tweedeler van Verhaeghe, specialist in historische onderwerpen, neemt de tijd voor karakteruitdieping en tijdsbeeld. Ascaride is geknipt voor de rol van de vrijgevochten romancière.

Un juge sous influence

2007 | Drama

Frankrijk 2007. Drama van Jean Marboeuf. Met o.a. Delphine Rich, Pierre Cassignard, Thomas Chabrol en Patricia Malvoisin.

Ervaren rechter-commissaris Clémence (Rich) wordt belast met het dossier van de moord op de overspelige echtgenote van een eminente collega: rechter Duval (Cassignard). Al snel krijgt ze te maken met een geraffineerde vorm van manipulatie en moet ze alle zeilen bijzetten om een heldere blik op de zaak te bewaren. In deze zouteloze tv-film, waarin de onafhankelijkheid van juridisch onderzoek ter discussie wordt gesteld, ontstijgt geen van de acteurs de middelmaat. Rich doet niettemin monter haar best om in Clémence de kwaliteiten onkreukbaar, sympathiek en doortastend te verenigen.