Mohammad Reza Sharifi Nia

Acteur

Mohammad Reza Sharifi Nia is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Tales of an Island

2000 | Drama

Iran 2000. Drama van Shahabodin Farokh-yar, Mohsen Makhmalbaf en Dariush Mehrjui. Met o.a. Mohammad Reza Sharifi Nia, Ali Mosaffa, Negar Forozandeh en Khosro Shakibai.

Tweeluik dat zich afspeelt op het sjieke Iraanse eiland Kish en dat werd geproduceerd door het plaatselijke toerismebureau. De gerenommeerde Iraanse filmmakers Dariush Mehrjui en Mohsen Makhmalbaf tekenden voor de regie. Mehrjui's episode, Dear Cousin is Lost, gaat over Een regisseur die bezig is met de opnames van een fantastische kostuumfilm. De crew is ongeorganiseerd en de gefrustreerde regisseur verdoet zijn tijd met po√ętische dromen. In het tweede deel, Testing Democracy, zien we Makhmalbaf aan de kust de korte film 'De deur' draaien. Zijn vriend Shahab komt hem opzoeken met een videocamera.

Leila

1997 | Drama

Iran 1997. Drama van Dariush Mehrjui. Met o.a. Leila Hatami, Ali Mosaffa, Mohamad Reza Sharifinia, Jamileh Sheikhi en Mohammad Reza Sharifi Nia.

Leila (Hatami), een vrouw uit een gegoed Iraans milieu, wordt met een pijnlijke situatie geconfronteerd: bij het begin van haar huwelijk ontdekt ze dat ze geen kinderen kan krijgen. Toch vindt haar echtgenoot Rez (Moasaffa) dat geen bezwaar. Hij gelooft dat zij ook zonder kinderen gelukkig kunnen worden. Reza's moeder, een doortastende vrouw met vier dochters en een zoon, legt zich niet bij de feiten neer. Ze dringt er bij Leila op aan om haar man ervan te overtuigen dat hij een andere vrouw moet kiezen. Leila geraakt gebukt onder schuldgevoelens. Ze voelt zich gedwongen een andere vrouw in haar huis te accepteren... Qua vormgeving noch inhoud beslist niet de beste film van bekende Iraanse filmmaker Mehrjui. Wel erg populair in Iran waar de kassa's voor deze prent rinkelden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mohammad Reza Sharifi Nia op televisie komt.

Reageer