Joss Ambler

Acteur

Joss Ambler is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Ghost Ship

1952 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1952. Horror van Vernon Sewell. Met o.a. Dermot Walsh, Hazel Court, Hugh Burden, John Robinson en Hugh Lattimer.

Een pretentieloze low budget-film over een jong stel dat een door geesten bezeten jacht koopt.

Here Comes the Sun

1945 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1945. Komedie van John Baxter. Met o.a. Bud Flanagan, Chesney Allen, Elsa Tee, Joss Ambler en Dick Francis.

De schurkachtige eigenaar van een krant zet zijn tipgever voor de paardenraces een hak, als deze een onderzoek begint naar zijn illegale activiteiten. Een prima komedie met Flanagan en Allen in goede vorm. Mis vooral het begin niet.

The Silver Fleet

1943 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1943. Oorlogsfilm van Vernon Sewell en Gordon Wellesley. Met o.a. Ralph Richardson, Googie Withers, Esmond Knight, Beresford Egan en Frederick Burtwell.

WO II. De eigenaar van een scheepswerf in Nederland lijkt samen te werken met de Duitse bezetters, maar in feite is hij de leider van een verzetsgroep, die de bouw van twee onderzeeƫrs probeert te saboteren. Een dominante rol van Ralph Richardson, die geweldig op dreef is in deze sobere propagandafilm, die nog steeds het aanzien waard is.

Somewhere in Civvies

1943 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1943. Komedie van Maclean Rogers. Met o.a. Frank Randle, George Doonan, Suzette Tari, Joss Ambler en Nancy O'Neill.

Slechts Randle is overgebleven van oorspronkelijke cast van de SOMEWHERE-reeks waarvan dit de vierde aflevering is; bovendien een andere regisseur; een familielid tracht soldaat Randle gek te laten verklaren om zich zijn erfenis te kunnen toeƫigenen.

Happidrome

1943 | Komedie, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1943. Komedie van Phil Brandon. Met o.a. Harry Korris, Robbie Vincent, Cecil Frederick, Bunty Meadows en Lisa Lee.

Een klassiek acteur huurt amateurs in voor zijn voorstelling en het resultaat is zo bedroevend, dat het een lachsucces wordt. Verfilming van het klassieke hoorspel van de BBC. Heel wat verrukkelijke momenten.

Battle for Music

1943 | Muziek

Verenigd Koninkrijk 1943. Muziek van Donald Taylor. Met o.a. Hay Petrie, Joss Ambler, Charles Carson, Jack Hylton en J.B. Priestley.

Het wel en wee van het Londens Philharmonisch Orkest tijdens WO II. Een van de weinige films met een klassiek orkest in de hoofdrol. Filmisch niet de moeite waard, maar voor muziekhistorici wellicht van belang.

Much too shy

1942 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1942. Komedie van Marcel Varnel. Met o.a. George Formby, Kathleen Harrison, Hylda Bayley, Eileen Bennett en Joss Ambler.

Klusjesman George verkoopt portretten die hij schildert in een reclamestudio, waarna er naakte lichamen aan toe worden gevoegd. Dolle pret, maar niet door George, die betere films heeft gemaakt en nog zou maken. Hij zingt 'Andy the Handyman' en 'Talking to the Moon about You'.

Contraband

1940 | Thriller, Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1940. Thriller van Michael Powell. Met o.a. Conrad Veidt, Valerie Hobson, Hay Petrie, Joss Ambler en Raymond Lovell.

Deense koopvaardij-kapitein Veidt en passagier Hobson raken in Londen aan het begin van WO II betrokken bij een spionagezaak. Met de hulp van een Deense restaurateur en zijn kellners lukt het hen een bende die een bioscoop als hoofdkwartier heeft, op te rollen. Een plezierig vertelde suspense film, waarbij Hitchock nooit ver weg lijkt. Vooral de sfeer van Londen tijdens de 'blackout' wordt uitstekend weergegeven. Veidt en Hobson die reeds een koppel vormden in Powells THE SPY IN BLACK, spelen hun rollen goed. Powell schreef samen met Emeric Pressburger en Brock Williams het scenario dat door F.A. Young in beeld gezet werd. In Amerika uitgebracht als BLACKOUT.

Come on, George

1940 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1940. Komedie van Anthony Kimmins. Met o.a. George Formby, Pat Kirkwood, Joss Ambler, Meriel Forbes en Cyril Raymond.

George is de klunzige stalhulp die een paard weet te kalmeren en daarom in aanmerking komt om het in de race te berijden. Hij wint natuurlijk ondanks alle hindernissen. Ook heeft hij het nog moeilijk met een bullebak van een politieman. George, op zijn hoogtepunt, zingt hier 'I Couldn't Let the Stable Down' en 'I'm Making Headway Now'.

Murder in Soho

1939 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1939. Misdaad van Norman Lee. Met o.a. Jack la Rue, Sandra Storme, Bernard Lee, Googie Withers en Francis Lister.

Een gastvrouw in een nachtclub is weduwe. Zij helpt een inspecteur van politie de moordenaar van haar man op te sporen. Niet erg originele maar levendige thriller, met weinig geld gemaakt. Ook bekend als MURDER IN THE NIGHT.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joss Ambler op televisie komt.

Reageer