Claudia Martini

Acteur

Claudia Martini is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Hundstage

2001 | Drama

Oostenrijk 2001. Drama van Ulrich Seidl. Met o.a. Maria Hofstätter, Christine Jirku, Victor Hennemann, Georg Friedrich en Alfred Mrva.

Witte rolluiken, bleke blote lijven, hoge temperaturen, kale nieuwbouwwijken: het zijn de Hundstage (hondendagen) van debuterend regisseur Seidl, gefilmd in de tijdspanne van drie jaar omdat hij zijn amateur-acteurs alleen wilde vastleggen op plakkerig hete dagen. Het werd een unieke eersteling, rauw en onvriendelijk, met mechanische seks in een stille parenclub, met een vrouw die wordt afgestraft met haar hoofd in een toiletpot, met twee gescheiden lieden die beurtelings bloemen leggen bij het bermmonument van hun dochtertje. Een compromisloos werk, zonder uitwegen.

Im Kreis der Iris

1992 | Drama

Duitsland 1992. Drama van Peter Patzak. Met o.a. Philippe Léotard, Marthe Keller, Franziska Hortolomei, Wassily Zechyr en Ida Gaza.

Dr. Léotard uit Sibiu in Roemenië heeft de domheid begaan, openlijk te stellen dat veel longaandoeningen worden veroorzaakt door luchtverontreiniging, en dat de overheid daar wat aan behoort te doen. Als dank tuigt de geheime staatspolitie, de Securitate, hem af. De verwondingen willen maar niet genezen. Door een toeval behandelt hij de zoon van een hooggeplaatste apparatsjik, die hij het leven redt. Hij krijgt een uitreisvisum om zijn kwetsuren in Oostenrijk te laten verzorgen. Vrouw en kind moeten uiteraard achterblijven. Hij komt in een doorgangskamp voor vluchtelingen, waar zijn landgenoten hem vanwege het uitreisvisum met de nek aankijken. Hij knoopt een relatie aan met de Hongaarse lerares Keller en weet een baantje als vepleger te krijgen. Later mogen vrouw en kind komen, maar ze zijn van elkaar vervreemd. Een tv-film over een belangrijk onderwerp, vluchteling te zijn, en geen vaderland meer te hebben, die echter als een nachtkaars uitgaat. Had beter gekund. Naar het verhaal Die Augen van Franz Nebel. Martin Stingl stond achter de camera.

Tunnelkind

1990 | Familiefilm

Oostenrijk 1990. Familiefilm van Erhard Riedlsperger. Met o.a. Silvia Lang, Josef Griesser, Volker Fuchs, Claudia Martini en Herbert Schmölzer.

1969. De Praagse lente is neergeslagen door Russen geholpen door de legers uit de DDR en Polen. Er worden nieuwe grensbarrières opgeworpen. Julia die dertien is, verhuist op dat tijdstip met haar moeder naar een dorpje in het Noorden van Oostenrijk, dichtbij de Tsjechische grens. Sinds de dood van haar vader heeft Julia geen woord meer gesproken. Bij toeval ontdekt zij een geheime tunnel, die aan de andere kant van de grens uitkomt. Zij ontmoet daar een arbeider en door zijn genegenheid zal zij opnieuw spreken. Deze ongewone vriendschap wordt zeer poëtisch in beeld gebracht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Claudia Martini op televisie komt.

Reageer