Nico Dostal: muziek.
Er zijn 14 films gevonden.

Die Ungarische Hochzeit

1969 | Muziek

Duitsland​/​​Oostenrijk 1969. Muziek van Kurt Wilhelm. Met o.a. Maria Schell, Peter Minich, Ferry Gruber, Kurt Grosskurth en Ljuba Welitsch.

Graaf Stefan krijgt van Keizerin Maria Theresia opdracht te controleren of de kolonisten de hun beloofde knappe vrouwen krijgen. Wilhelm, die eens de televisie voor de operette ontsloot - maar dan met studioprodukties en met acteurs die met 'geleende' stemmen zongen - blijkt ook een prima tv-filmregisseur te zijn, die goed met zangers uit de voeten kan.

Komm in die Gondel

1953 | Muziek, Komedie

Oostenrijk 1953. Muziek van Georg Wildhagen. Met o.a. Hans Olden, Peter Pasetti, Jeannette Schultze, Marianne Schönauer en Alfred Neugebauer.

Tegen de schitterende achtergrond van het carnaval in Venetië begint op een gemaskerd bal een spel der vergissingen tussen heer en knecht. Ongeïnspireerde verfilming van de operette Eine Nacht in Venedig van Johann Strauß. Het scenario is van Rudolf Österreicher. Het camerawerk is van Walter Tuch.

Das Herz einer Frau

1952 | Familiefilm, Muziek, Musical

Oostenrijk 1952. Familiefilm van Georg Jacoby. Met o.a. Marianne Schönauer, Stefan Kodler, Kurti Baumgartner, Hella Ferstl en Walter Müller.

Ingenieur Werner Stein (Skodler) is weduwnaar en heeft een pittig zoontje, Konrad (Baumgartner). Het kind wil een nieuwe moeder en in een Weens caf[KA1]e wijst hij op Thea Moreno (Schönauer). Thea is revuester. Ze is net ontslagen, want ze had mot met haar baas en ze was gepikeerd weggelopen.

Frühling auf dem Eis

1951 | Komedie, Muziek

Oostenrijk 1951. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Eva Pawlik, Herta Mayen, Hans Holt, Oskar Sima en Harry Fuß.

Begaafde kunstschaatster wordt door nijd en afgunst uit het team van een ijsrevue gezet. Zij slaagt er echter via omwegen en dankzij de liefde van een journalist toch nog in carrière te maken. Weelderige revuefilm, waarin het hoofdzakelijk om de show en het ballet gaat, en een geloofwaardige handeling heel wat minder van belang is.

Das Kind der Donau

1950 | Muziek, Drama, Musical

Oostenrijk 1950. Muziek van Georg Jacoby. Met o.a. Marika Rökk, Fred Liewehr, Harry Fuss, Fritz Muliar en Josef Egger.

De dochter van een kapitein in de Donaustoomvaart probeert de oude schuit van haar vader weer aan het varen te krijgen. Het geld daarvoor krijgt zij bijeen met een revue, die zij met drie vrienden op poten zet, en die tegen alle verwachting in een groot succes wordt. Het enige opmerkelijke aan deze verder onbelangrijke dansklucht, die volledig op Rökk afgestemd is, is het feit dat het om de eerste Oostenrijkse kleurenfilm gaat. Met medewerking van 'Das Wiener Staatsopernballet' onder leiding van Erika Hanka.

Die Geierwally

1940 | Drama

Duitsland 1940. Drama van Hans Steinhoff. Met o.a. Heidemarie Hatheyer, Eduard Köck, Winnie Markus, Sepp Rist en Ludwig Auer.

Hatheyer als 'Geierwally' temt een jonge gier, wordt razend jaloers op het liefje van Bären-Joseph en verkondigt te trouwen met diegeen die haar vroegere geliefde weet te doden. Maar alle jaloezie was tevergeefs want liefje Afra was Josephs zuster.

Heimatland

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Ernst Martin. Met o.a. Hansi Knoteck, Wolf Albach-Retty, Bruni Löbel, Christian Gollong en Ursula Herking.

Van deze verfilming van de operette [KL]Monika[KLE] van Dostal gaat niet veel bekoring uit. Het is het verhaal van het meisje Monika (Knoteck) uit het Zwarte Woud dat haar geliefde G[KA3]unther (Albach-Retty) naar Berlijn volgt. Ze keert vervolgens ongelukkig en teleurgesteld uit de metropool terug naar haar Zwarte Woud. Met een talentvolle regisseur had het een goede film kunnen worden. Nu is het ondanks de muziek en de goede acteurs maar een gemiddelde prent geworden. Jammer.

Das Lied der Wüste

1939 | Avonturenfilm

Duitsland 1939. Avonturenfilm van Paul Martin. Met o.a. Zarah Leander, Hans Stüwe, Gustav Knuth, Friedrich Domin en Herbert Wilk.

Een Zweedse ingenieur tracht te verhinderen dat de Engelsen in Noord-Afrika zich ten koste van de Bedoeïenen verrijken. Als het uitsluitend van deze 'nonsens in de Sahara' had moeten afhangen, was Leander nooit als 'ster' de geschiedenis ingegaan! Gelukkig zingt ze ook nog een aantal liederen van Dostal, waaronder 'Heut' abend lad' ich mir die Liebe ein'.

Der Optimist

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Viktor de Kowa, Gusti Huber, Henny Porten, Else Elster en Theo Lingen.

Gustl (Kowa) is de optimist, een jonge man die constant van grote rijkdom droomt. Hij staat open voor duizend-en-een grillige idee[KA3]en en brengt zijn moeder (Porten), zuster (Elster) en verloofde (Huber) tot vertwijfeling door zijn onbekwaamheid. Uiteindelijk lukt het hem een fictieve oliebron goedkoop in handen te krijgen en met grote winst weer te verkopen, kort voordat duidelijk wordt dat er geen olie is. Zo heeft Gustl toch zijn fortuin gemaakt. Ondanks de goede acteurs slechts een doorsneefilm.

Das Mädchen mit dem guten Ruf

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van Hans Schweikart. Met o.a. Olga Tschechowa, Attila Hörbiger, Josef Eichheim, Will Dohm en Robert Dorsay.

Een vervelende, slecht gemaakte komedie over een trotse waardin in het zonnige Itali[KA3]e, die beducht is voor haar goede naam. De eigenaar van een rondtrekkende bioscoop, Tino (Hörbiger) maakt haar het hof. Hooghartig wijst ze hem af. Maar als Tino wint in de loterij wordt de Italiaanse wat inschikkelijker. Maar nu is het zijn beurt om haar aan het lijntje te houden. Ondanks de goede acteurs lijkt er geen einde aan de film te komen. Een film om snel vergeten. Ook bekend als MIRANDOLINA, DAS MÄDCHEN MIT DEM SCHLECHTEN RUF.

13 Stühle

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Heinz Rühmann, Hans Moser, Annie Rosar, Inge List en Menta Egies.

Het beroemde verhaal van Evgeny Petrow en Ilja Ilf [KL]De 12 Stoelen[KLE] (door Mel Brooks in 1970 verfilmd als THE TWELVE CHAIRS) waarin Heinz Rühmann kapper Felix Rabe speelt die van tantelief een fikse erfenis verwachtte, maar in plaats ervan met dertien Biedermeierstoelen wordt opgescheept die hij dan maar verkoopt totdat hij ontdekt dat de erfenis in één van die stoelen zit, waarna een komische klopjacht volgt. Eén van de allerbeste Rühmann-Moser-films.

Fiakerlied

1936 | Drama

Duitsland 1936. Drama van E.W. Emo. Met o.a. Paul Hörbiger, Gusti Huber, Franz Schafheitlin, Josefine Dora en Erika Dannhoff.

De oude koetsier van een fiaker valt dood van zijn koets. Door een oud krantenknipsel, dat in zijn zakken wordt gevonden, komt men meer te weten over zijn lot. Koetsier Str[KA3]odl (H[KA3]orbiger) is in dienst van de rijke heer Jolander (Schafheitlin) en moet toezien hoe deze een meisje (Dannhoff) ongelukkig maakt. Str[KA3]odl wordt zelf verliefd op de jonge Ludmilla (Huber), hetgeen wederzijds is. Wanneer hij ziet hoe Jolander ook Ludmilla wil verleiden, slaat hij hem in een opwelling dood. Strödl moet de gevangenis in en zijn leven is geruïneerd. Dit drama in een Weense voorstad weet elk cliché te vermijden. Het gaat niet om de rijke lui en hun zoete gelukzaligheid van toen, maar om het Wenen van de eenvoudige mensen. Paul Hörbiger en Gusti Huber, die zichzelf overtreffen, leveren hieraan de belangrijkste bijdrage. Ook bekend als FAHR'N MA, EUERE GNADEN en SERVUS WIEN.

Drei Tage Mittelarrest

1930 | Komedie

Duitsland 1930. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Fritz Schulz, Felix Bressart, Max Adalbert, Lucie Englisch en Ida Wüst.

Een genrefilm die typerend is voor de jaren dertig: komische toestanden rondom militairen en hun kleurige uniformen. Escapisme op en top en een verheerlijking van het officierenbestaan. Een onwettig geboren meisje gaat in een garnizoen op zoek naar haar vader.

Chacun sa chance

1930 | Komedie, Muziek

Frankrijk​/​​Duitsland 1930. Komedie van René Pujol. Met o.a. Gaby Basset, André Urban, Jean Gabin, Renée Heribel en Jean Sablon.

Een getrouwde baron ruilt van identiteit met een winkelbediende om jacht te maken op bioscoopouvreuses. De verkoper verovert - als zogenaamde baron - z[KA1]elf een ouvreuse. Deze Franstalige versie van Hans Steinhoffs KOPF[KA3]UBER INS GL[KA3]UCK is het filmdebuut van Jean Gabin, als een [KL]jeune premier[KLE] tegenover zijn toenmalige echtgenote Gaby Basset (die de rol van Jenny Jugo overnam).