Chris Burke

Acteur, Componist

Chris Burke is acteur en componist.
Er zijn 8 films gevonden.

Patriots

1994 | Drama

Ierland/Verenigde Staten 1994. Drama van Frank Kerr. Met o.a. Linda Amendola, Mark Newell, Aidan Parkinson, Dermot Petty en Carmel O'Reilly.

Noord-Ierland 1993. Alexis Shannon (Amendola), opgegroeid in Amerika, komt op uitnodiging van IRA-militant Sean McGinnis (Newell) naar Ierland om zich voor de Ierse zaak in te zetten. Amper aangekomen is ze al getuige van een laffe moordaanslag op enkele Britse soldaten. Dit is slechts het begin van twee helse weken. Het naïeve meisje komt terecht in een geweldspiraal die haar meesleept en waaruit ontsnappen onmogelijk blijkt. Huiveringwekkend relaas van een waargebeurde geschiedenis die het uitzichtloze van dit zinloze bloedbad aantoont. Het geweld escaleert tot in het laatste beeld. Hoe een idealistisch meisje als lokaas ingezet wordt in een oorlog die ze amper begrijpt. Sterk, maar deprimerend scenario van regisseur Kerr. Knappe fotografie van Scott Williams.

North and South - Book III: Heaven and Hell

1994 | Romantiek

Verenigde Staten 1994. Romantiek van Larry Peerce. Met o.a. Philip Casnoff, Lesley-Anne Down, James Read, Jonathan Frakes en Terri Garber.

Vervolg op NORTH AND SOUTH en NORTH AND SOUTH - BOOK II (LOVE AND WAR) uit resp. 1985 en 1986, voegt aan het gigantische epos nog eens vier uur en half passie, drama en historische achtergronden toe. De Amerikaanse Burgeroorlog is voorbij, Orry Main (Patrick Swayze wou niet meer terug) is dood en zijn weduwe (Down) tracht de geru[KA3]ineerde plantage Mont Royal nieuw leven in te blazen met de hulp van Main`s beste vriend en Burgeroorlog- tegenstander George Hazard (Read). Een tweede plot brengt ons naar het Verre Westen waar de indianen het moeten opnemen tegen de zwarte Buffalo Soldiers. De laaghartige schoft van de miniserie wordt opnieuw gespeeld door Casnoff. Als de voormalige militaire instructeur Alkannah Bent probeert hij zich te revancheren via een duivels en moordlustig plan met als doel de families Hazard en Main te vernietigen. Het vijfjarig zoontje van Charles Main (Chandler) wordt gegijzeld... Ondanks de afschaffing van de slavernij zijn zwarten en indianen nog steeds het slachtoffer van racistische martelingen. De hele breekt los als Madeleine Main (Down) een school voor bevrijde zwarten bouwt. Blanke racisten branden de school plat en laten al moordend een spoor van vernieling achter. George Hazard en Charles Main trekken ten strijde: het wordt - uiteraard - een gevecht op leven en dood. Deze familiekroniek over romances, verraad, vooroordelen en bloedvetes, geschreven door Suzanne Clauser en gebaseerd op het boek Heaven and Hell van John Jakes, gefotografeerd door Don E. Fauntleroy, ziet er, jammer genoeg, opnieuw uit als een Disney-diorama. Banaal, maar levendig, met een indrukwekkende cast.

The Lost Words

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Scott Saunders. Met o.a. Michael Kaniecki, Bob McGrath, Zelda Gergel, Brian O'Neill en Deborah McDowell.

Interessante ultra low-budget film (20.000 dollar) gedraaid op amateur videoformaat HI-8 over nerveuze, jaloerse videocutter Kaniecki, wiens leven een rommeltje is. In plaats van het verhaal aan zijn psychiater te vertellen besluit hij het geheel te filmen en zo kan ook de kijker het meebeleven. Vlot gedaan en tevens een aardig tijdsbeeld over het Leven en de Liefde in New York. Het scenario kwam tot stand door de samenwerking tussen hoofdrol Kaniecki, regisseur Saunders (die ook voor de montage signeerde) en Dan Koeppell. De camera werd bediend door Marc Kroll en regisseur Saunders.

Jonathan, The Boy Nobody Wanted

1992 | Drama

Verenigde Staten 1992. Drama van George Kaczender. Met o.a. JoBeth Williams, Chris Burke, Jeff De Munn, Tom Mason en Robert Cicchini.

Williams, die als vrijwilligster werkt in een tehuis voor gehandicapte kinderen, trekt zich het lot aan van mongooltje Burke, dat totaal geen contact heeft met zijn ouders. Zowel zij als haar man en hun twee kinderen gaan zich aan de jongen hechten, maar dan komen zijn ouders in opstand. Ze willen niet dat Williams en haar gezin hun rol overnemen en verbieden hen elk contact met hun zoon. Wanneer ze weigeren hun toestemming te geven voor een noodzakelijke hartoperatie, spant Williams een proces tegen hen aan. Goed bedoelde maar melig uitgewerkte prent over een geestelijk gehandicapt kind dat heen en weer wordt geslingerd tussen liefdeloze ouders en een liefdevol pleeggezin dat geen recht op hem heeft. Gevoelige zielen zullen ongetwijfeld de nodige traantjes laten. Het stroperige scenario is van Steve Lawson en Dalene Young, naar een verhaal van Doris Silverton en Peter Nelson. Eric van Haren Noman tekende voor het camerawerk.

The Refrigerator

1991 | Horror

Verenigde Staten 1991. Horror van Nicholas Tony Jacobs. Met o.a. Julia Mueller, David Simonds, Angel Caban, Phyllis Sanz en Nena Segal.

Buitengewoon aardige debuutfilm van Jacobs, die zijn eigen scenario schreef voor deze low-budget riller over een ijskast in de Lower East Side van New York, die zijn bezitters (en diens bezoekers) verzwelgt. Een pas getrouwd stelletje uit de provincie, echtgenoot Simonds en vrouwtje-actrice Mueller proberen dat ding te overwinnen met hulp van loodgieter Caban. Ziet er prima uit, loopt vlot en steekt de draak met de belachelijke Amerikaanse consumptiemaatschappij. De koelkast is van het merk 'Norge', bouwjaar 1963. Het camerawerk is van Paul Gibson. Een cultfilm.

Shock Troop

1988 | Actiefilm

Verenigde Staten 1988. Actiefilm van J. Christian Ingvordsen. Met o.a. John Christian, Oliver Daniels, Shareen Mitchell en Danny Aiello.

De koude oorlog wordt nog eens uit de ijskast gehaald door een Amerikaans kapitein het elektronisch geheugen uit een Sovjethelicopter te laten stelen. Uiteraard een onmogelijke missie. Afghanistan wordt erbij gesleurd, bevroren wildernissen in de Sovjet-Unie, de KGB, een slavenkamp en dies leuks meer. Allemaal echter weinig overtuigend ondanks de goede bedoelingen van regisseur-scenarist Ingvordsen.

Desperate

1987 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1987. Avonturenfilm van Peter Markel. Met o.a. John Savage, Meg Foster, Chris Burke, Liane Langland en Andrew Robinson.

De eigenaar van een charterschip krijgt in deze bewerking van To Have And Have Not van Hemingway te maken met Cubaanse wapensmokkelaars. Geschreven door Michael Braverman; pilot voor een serie.

Splatter University

1984 | Horror, Mysterie

Verenigde Staten 1984. Horror van Richard W. Haines. Met o.a. Francine Forbes, Rik Randig, Dick Biel, Cathy Lacommare en Mary Ellen David.

Een idiote slasher - wiens identiteit zich laat raden - terroriseert een universiteit. Ziekelijk dom, belachelijk, beneden de waardigheid, droevig, slecht gespeeld... en dat gebeurt allemaal nog maar in de eerste paar minuten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Chris Burke op televisie komt.

Reageer