Ciro Ippolito

Regisseur, Acteur, Producer

Ciro Ippolito is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 8 films gevonden.

Palla di neve

1996 | Familiefilm, Komedie

Italië 1996. Familiefilm van Maurizio Nichetti. Met o.a. Paolo Villaggio, Alessandro Haber, Fabiano Vagnarelli, Leo Gullotta en Monica Bellucci.

Marcov (Haber) is de sinistere eigenaar van een spierwitte reuzendolfijn, die Palla di neve (Sneeuwbal) heet. Marcov heeft een prothese, een been van staal, waarin allerlei gadgets verborgen zitten, die vari[KA3]eren van een schietwapen tot een GSM-telefoon. Palla heeft in een speelse bui de paperassen van Billy Bolla (Villaggio) opgeslikt en dat is buitengewoon vervelend voor Billy, want hij staat kort voor zijn pensioen als artiest op een cruise-schip. Zonder die papieren kan hij niet ophouden met werken. De schurk Marcov, die een mooie orientaalse vriendin heeft (Dong Mei Xiao), heeft ook een knappe huishoudster (Bellucci). Haar zoon Theo (Vagnarelli) wil Palla bevrijden en bedenkt daarbij een goede list: een oude autobus wordt omgebouwd tot een rijdend aquarium om Palla naar de vrije zee te vervoeren. Uiteraard laat Marcov dit niet op zich zitten, maar Billy schiet Theo te hulp. Originele, zonnige komedie met aanstekelijke spel van de hoofdrollen. Regisseur Nichetti houdt er de vaart in en trekt menig register open, waardoor de aandacht niet verslapt. De mooie beelden zijn van cameraman Cristiano Pogany. Jammer dat het Italiaanse publiek door het gebrek aan knallende special effects deze leuke lachfilm aan de kassa in de steek liet - het is onverdiend. Dolby-geluid en Widescreen. Gedraaid op het Griekse eiland Th[KA1]ira (Santorini) in de Zee van Kreta, een onderdeel van de Egeïsche Zee.

La Venexiana

1986 | Historische film

Italië 1986. Historische film van Mauro Bolognini. Met o.a. Laura Antonelli, Monica Guerritore, Jason Connery, Claudio Amendola en Clelia Rondinella.

Angela (Antonelli), een aantrekkelijke, rijke en jonge weduwe, ziet tijdens een gondeltocht een knappe jongeman (Connery), die duidelijk een vreemdeling is. Ze zou hem graag nader leren kennen en hem de schoonheid van de stad, haar palazzo en slaapkamer willen laten zien. De schone jongeling laat echter zijn oog vallen op Val[KA1]eria (Guerritore), een getrouwde vrouw. Valéria's man is toevallig niet thuis, dus grijpt zij haar kans. Toch wanhoopt Angela niet; het blijk terecht, want ook haar kans komt. Stijlvolle film die niet alleen vrouwelijk schoon laat zien, maar ook de eeuwige pracht van Venetië. Het geheel is verluchtigd met chique, dromerige erotiek. Connery is de zoon van Sean. Gesitueerd in de zestiende eeuw. Het scenario is van Massimo Franciosa. Het camerawerk is van Giuseppe Lanci.

Uccelli d'Italia

1984 | Komedie, Drama

Italië 1984. Komedie van Ciro Ippolito. Met o.a. Alfredo Cerruti, Marisa Laurito en Daniele Pace.

Het verhaal gaat over de crisis van een schrijver. Hij ziet zijn fantasieën aan zijn ogen voorbij schieten: een jonge prelaat die verliefd is op een vrouw, een avontuur in Rio, exotische meisjes die een man overvallen op zijn ziekbed, iemand die een drastische chirurgische ingreep moet ondergaan, een restauranthouder in het Oosten die er getuige van is hoe een man manden vult met vis en brood. Eigenlijk is de film niet meer dan een verzameling korte verhalen, waarvan de meeste niet veel om het lijf hebben.

Arrapaho

1984 | Erotiek, Western

Italië 1984. Erotiek van Ciro Ippolito. Met o.a. Alfredo Cerruti, Tini Cansino en Daniele Pace.

Slechte film over het doen en laten van drie indianenstammen, waaronder de Arrapahos. De oorspronkelijke bewoners worden in deze soft-pornofilm gebruikt als achtergrond voor de seksuele prestaties van de wulpse Tini Cansino. Het verhaal gaat voornamelijk over de rituelen en seksuele gebruiken van de drie stammen. Spel en regie lijken nergens op, maar er is wel veel bloot te zien.

Zampognara innamorato

1983 | Romantiek, Komedie

Italië 1983. Romantiek van Ciro Ippolito. Met o.a. Carmelo Zappulla, Antonio Sabato, Angela Luce en Annie Belle.

Tonino (Zappulla), een jonge doedelzakspeler, is verloofd met Filomena (Belle). Hij gebruikt haar en wordt vervolgens verliefd op revuemeisje Angela (Luce), die hem wil helpen een carrière op te bouwen als discjockey.

Pronto...Lucia

1982 | Romantiek, Komedie

Italië 1982. Romantiek van Ciro Ippolito. Met o.a. Carmelo Zappulla, Annie Belle, Marisa Laurito en Clelia Rondinella.

Onnozele, banale romantische komedie met (gelukkig) innemende personages. Een jonge garagebediende is verliefd op Lucia (Belle). Ze willen zo snel mogelijk trouwen, maar lijden aan geldgebrek. De situatie wordt nog eens verergerd, wanneer de bediende ontslagen wordt omdat hij zonder toestemming een Rolls Royce geleend heeft. Het einde is voorspelbaar.

Lacrime Napulitane

1981 | Romantiek, Musical

Italië 1981. Romantiek van Ciro Ippolito. Met o.a. Mario Merola, Angela Luce en Pupella Maggio.

Deze film is uitsluitend voor Napolitanen bedoeld. Een kledingverkoper is gedwongen om op en neer te reizen tussen Napels en Milaan en hij verdenkt zijn vrouw, vroeger een succesvolle zangeres, er ten onrechte van dat ze een verhouding heeft met een vrachtwagenchauffeur. Zijn tot een obsessie geworden overtuiging brengt hem ertoe zijn vrouw het huis uit te gooien. Als hij tenslotte ontdekt dat zij hem altijd trouw is geweest, heeft hij spijt van wat hij gedaan heeft en probeert haar terug te krijgen. De rest is voorspelbaar. Voor de liefhebbers: de film bevat enkele Napolitaanse liedjes. De kwaliteit van de produktie is mager.

La Fine dell'innocenza

1975 | Erotiek

Italië/Verenigd Koninkrijk 1975. Erotiek van Massimo Dallamano. Met o.a. Annie Belle, Charles Fawcett, Felicity Devonshire, Ciro Ippolito en Maria Rohm.

Een jong meisje verlaat haar internaat om in Hong Kong op zoek te gaan naar de echte, grote liefde. Hyprocriet, vervelend en slaapverwekkend sekswerkje. Beter bekend onder GB-titel BLUE BELLE en USA-titel END OF INNOCENCE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ciro Ippolito op televisie komt.

Reageer