Nobuhiko Obayashi

Regisseur

Nobuhiko Obayashi is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Pekin Teki Suikaz

1989 | Komedie

Japan 1989. Komedie van Nobuhiko Obayashi. Met o.a. Masako Motai, Bengal, Toru Minegishi en Akira Emoto.

Een Japanse zakenman komt in contact met een groep Chinese studenten. Curieuze film die de relaties tussen China en Japan bespot. Het is geen slechte film, maar hij werkt niets uit en vervalt in herhalingen.

Ijintachi Tono Natsu

1988 | Horror

Japan 1988. Horror van Nobuhiko Obayashi. Met o.a. Morio Kazama, Kumiko Akiyoshi, Tsurutaro Kataoka, Yoko Natori en Toshiyuki Nagashima.

Een veertig-jarige schrijver van tv-verhalen trekt na zijn echtscheiding in een ge[KA3]isoleerde flat, waar hij een eenzaam bestaantje leidt. Hij wijst een fraai-ogende eenzame buurdame, die zich aan zijn deur meldt op brute wijze af. De volgende dag bemerkt hij dat zijn ouders als spoken in huis ronddolen, met wie hij een vrolijk huishouden gaat voeren, maar hij `betaalt` voor hun gezelschap met een versneld verouderingsproces. Als hij de mooie buurvrouw toch het hof maakt, ontdekt zij zijn geheim en helpt z`n ouders te verdrijven. Als gelukt is, blijkt ze echter zelf een spook, want ze pleegde op bloedige wijze zelfmoord op de avond dat ze werd afgewezen. Een film rond een enkel idee, die uitmondt in een gruwelijke climax (de beste scène) met goed camerawerk en geschikt voor het beperkte publiek van genre-fans.

Shounen Keniya

1984 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm

Japan 1984. Animatie van Nobuhiko Obayashi.

Grote avonturen van de tien-jarige Japanner Wataru, die met zijn vader op reis is in Kenia. Door een stammenoorlog raakt hij van zijn vader gescheiden en maakt kennis met Zega, een machtige krijger der Massai. Samen met Dana, een reusachtige boa- constrictor (een wurgslang) en Nanter, een gigantische Afrikaanse olifant, trekken Wataru en Zega door de gevaarlijke jungle en slagen erin Wataru's vader te bevrijden, die slavenarbeid moest verrichten in een geheim laboratorium, waar een alles vernietigende bom wordt gebouwd. Het scenario is van Chido Katsura naar een stripverhaal van Soji Yamakawa. Deze tekenfilm, die jonge kijkers best zal boeien, is zo'n typisch Japans product, dat inferieur is aan Amerikaans en Europees werk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nobuhiko Obayashi op televisie komt.

Reageer