Trins Snijders: cast.
Er zijn 2 films gevonden.

Richting Engeland

1992 | Drama

Nederland 1992. Drama van André van Duren. Met o.a. Geert Lageveen, Peter Faber, Maike Meyer, Trins Snijders en Huib Broos.

Langeveen blikt terug op zijn jeugd in calvinistisch Katwijk en meer bepaald op de relatie met zijn vader Faber. Zijn vader stierf kort nadat hij het ouderlijk huis verlaten had om te gaan studeren. Faber had in die periode zijn ontslag genomen in de fabriek waar hij steeds zwoegde en probeerde als handelsreiziger een nieuw leven op te bouwen. Langeveen herinnert zich ook het aantrekkelijke buurmeisje Meyer, waarop hij verliefd was, en tekenleraar Broos, die zo mooi kon praten maar die plotseling stierf, en ook de kapper die als transvestiet betrapt werd en de zee inwandelde, richting Engeland... Langeveen is nu ouder dan zijn vader ooit geweest is en heeft het gevoel dat elke dag dat hij leeft gestolen tijd is. Stilistisch sober in beeld gebracht naar een fraai scenario van Peter van Gestel en Willem Wilmink met voor Nederlandse begrippen sterke dialogen. Op de Twaalfde Nederlandse Filmdagen (1992) bekroond met de Prijs van de Kritiek.

Plantage Allee

1992 | Drama

Nederland 1992. Drama van Guido Pieters. Met o.a. Herbert Flack, Karin Meerman, Johan Ooms, Geertjan Romeyn en Hans Somers.

Nedersoap, gesitueerd in een Limburgs stadje, rond het lief en leed van twee verwante families. De oude, welgestelde plaatselijke bierbrouwer liet bij zijn dood de brouwerij na aan zijn aangenomen zoon Smits. Diens halfbroer Flack, het echte kind van de oude, is dierenarts. In beide gezinnen loopt uiteraard het een en ander fout. Flacks zoon Somers is een depressieve jongeman, die drinkt en met zijn auto een ongeval veroorzaakt. Smits' dochter Hulsbos poetste de plaat, trok naar Spanje en keert tot groot ongenoegen van haar verbitterde moeder Snijders terug met de lomperik Van Aardenne en een kleintje. De twee halfbroers Flack en Smits komen over als aardige mannen, maar hun vrouwen zijn niet te genieten: vooral de koele Meerman, als echtgenote van Flack, is een kreng. Maar dergelijke wezens hebben in soaps de mooiste rollen. Pieters, een regisseur die zijn vak zou moeten kennen, maakt er een potje van. De acteurs rommelen maar wat aan, op de in Nederlandse soaps zo gebruikelijke ongerichte wijze. Flauw, knullig en totaal ongeloofwaardig. In twaalf afleveringen van zo'n 60m.