Alfredo B. Crevenna is regisseur.
Er zijn 71 films gevonden.

Albures mexicanos

1987 | Drama

Mexico 1987. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Alfonso Zayas, Carmen Salinas en Grace Renate.

Een groep komedianten kampeert illegaal op een terrein, met het plan zich daar te vestigen. De eigenaar van het terrein doet al het mogelijke om ze te verjagen en zij stellen alles in het werk om zich van hem te ontdoen. Zeer middelmatig maatschappelijk drama met aardig wat humor.

Más buenas que el pan

1986 | Komedie

Mexico 1986. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Lalo El Mimo, Lilia Prado en Pedro Weber.

Een stel meisjes met teveel curves en rondingen in hun anatomie, raken in allerlei ondeugendheden verwikkeld. Er valt niets te zeggen over deze stomme, grove en schunnige film.

La fuga de Carrasco

1986 | Misdaad

Mexico 1986. Misdaad van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. José Alonso, Blanca Guerra en Wolf Ruvinskis.

Een jongeman ziet hoe zijn vader ten gevolge van de aangifte van een vriend sterft terwijl hij al smokkelend van Mexico naar de V.S. ging. Twintig jaar later zoekt de zoon wraak. Schitterend spel van de hoofdrolspeler.

El Secuestro de Camarena

1986 | Biografie

Mexico 1986. Biografie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Armando Silvestre, Fernando Casanova en Sasha Montenegro.

Een Amerikaanse drugshandelaar verdwijnt en wordt vermoord door een drugsmagnaat. De film is gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van Enrique Camarena Salizar. Niet slecht gemaakt, afgezien van de overdaad aan geweld en melodrama.

5 nacos asaltan Las Vegas

1986 | Komedie

Mexico 1986. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Eduardo de la Peña, Sergio Ramos en Luis de Alba.

De avonturen van vijf vrienden die illegaal in de Verenigde Staten verblijven, om te ontsnappen aan de armoe en hun echtgenotes en om een casino te beroven. Zoals alle films van deze regisseur nogal armzalig en belachelijk.

Seguiré tus pasos

1966 | Drama

Mexico/Peru 1966. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. José Mojica, Manuel López Ochoa, Sonia Infante en Emily Cranz.

Drie vrouwen maken ruzie om een jongen, wiens vader pas is gestorven. De vader heeft ergens een aanzienlijke som geld verborgen en alleen de jongen weet waar.

Santo versus los villanos del ring

1966 | Fantasy, Misdaad

Mexico 1966. Fantasy van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Santo, Wolf Runbinski, Silvia Fourniet en Eduardo Bonada.

Een moordenaar verbergt zijn perverse werkzaamheden achter een façade van spiritisme. Een van de minst geslaagde films van Santo, hoewel de charme van de zwart-wit-periode nog steeds aanwezig is.

Santo versus la invasión de los marcianos

1966 | Sciencefiction

Mexico 1966. Sciencefiction van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Santo, Wolf Rubinski, Antonio Montoro en Manuel Zoraya.

Een inval van mooie Marsvrouwen stuit op Santo. Een van de meest waanzinnige films uit de serie, die te belachelijk is om vanuit welke optiek dan ook verdedigd te worden.

Pasión oculta

1966 | Drama

Peru/Mexico 1966. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Manuel López Ochoa, Emily Cranz, Sonia Infante en Héctor Godoy.

Wanneer een jongeman terugkeert naar zijn dorp, ontdekt hij dat zijn vriendin danseres is in het theater van de ergste rokkenjager van de omgeving. Een zwak erotisch melodrama.

La Venus maldita

1966 | Drama

Argentinië/Mexico 1966. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Leblanc, Guillermo Murray, Héctor Godoy en Berta Moss.

Een vrouw en haar minnaar, een goede vriend van haar man, zijn van plan haar echtgenoot, die leukemie heeft, te vermoorden. Een afgezaagd melodrama over ongebreidelde passies.

Como pescar marido

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Maricruz Olivier, Joaquín Cordero, Fanny Cano en Jorge Rivero.

De verschillende listen die een aantal mensen verzint om met de ideale partner te kunnen trouwen. Slecht plagiaat van HOW TO MARRY A MILLIONAIRE. De vrouwen gedragen zich uitdagend omwille van het keurige doel, dat wil zeggen, het huwelijk. Zeer moralistisch.

Vuelve el Texano

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Alma Delia Fuentes, Rogelio Guerra, René Cardona en Raúl Ramírez.

'El Texano' probeert nog steeds zijn naam te zuiveren, die zijn vader als bandiet besmeurd heeft. Daartoe neemt hij zich voor de schurk 'El Charrasqueado' op te sporen en met hem af te rekenen. Het vervolg op EL SECRETO DEL TEXANO. Bestaat uit de episoden Vuelve el Texano, Carrera con la muerte en La coartada

Una mujer sin precio

1965 | Drama

Puerto Rico/Mexico 1965. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Leblanc, Víctor Junco en Guillermo Murray.

Een striptease-danseres wordt door haar man verstoten als hij haar ontrouw met een vroegere geliefde ontdekt. Voor de Mexicaanse bioscopen werd de film met elf minuten ingekort. Een tweede, niet erg geslaagde verfilming van de roman El caballero audaz

Gigantes planetarios

1965 | Sciencefiction

Mexico 1965. Sciencefiction van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Guillermo Murray, Adriana Roel, Rogelio Guerra en 'Ferrusquilla'.

Een jonge geleerde en zijn vriendin maken een ruimtereis om de bewoners van een ander sterrenstelsel te bevrijden van tirannie. Middelmatig ondanks enige originele ideeën. Opvallend bizarre kleding.

El secreto del Texano

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Dacia González, Rogelio Guerra, David Silva en Agustín Isunza.

De zoon van een bandiet probeert een eerlijk leven te leiden en goede daden te doen. Hij komt in een dorp en wordt beschuldigd van diefstal en moord. Slechts drie mensen geloven in zijn onschuld. Een redelijke western met goede acteerprestaties. Bestaat uit de episoden El secreto del Texano, El farsante en Los asesinos

El planeta de las mujeres invasoras

1965 | Sciencefiction

Mexico 1965. Sciencefiction van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Lorena Velázquez, Elizabeth Campbell, Maura Monti en Guillermo Murray.

Per vergissing stapt een aantal mensen in een vliegende schotel die op een kermis staat. De schotel vertrekt naar een planeet waar vrouwen het voor het zeggen hebben. Zó surrealistisch en krankzinnig dat het weer leuk wordt. Het vervolg op GIGANTES PLANETARIOS.

Para todas hay

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Fernando Casanova, Demetrio González, Alma Delia Fuentes en Sonia Infante.

Twee verloofden staan hun toekomstige echtgenoten toe dat ze vlak voor hun huwelijk een vrijgezellenfeestje geven met hun vroegere vriendinnen. Vervolg op CADA OVEJA CON SU PAREJA en even belachelijk. Ook een drieluik, net als de eerste film.

Neutrón contra el criminal sádico

1964 | Avonturenfilm, Fantasy

Mexico 1964. Avonturenfilm van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Wolf Ruvinskis, Gina Romand, Rodolfo Landa en Chucho Salinas.

Een inspecteur van politie vraagt hulp aan zijn vriend Neutron bij de oplossing van een serie mysterieuze moordzaken. De eerste film van een reeks over de gemaskerde Neutron, waarin Ruvinskis wedijverde met Santo, de man met het zilveren masker. Net als het vervolg NEUTRON CONTRA LOS ASESINOS DEL KARATE bestaat deze film uit drie episoden.

Los novios de mis hijas

1964 | Komedie, Drama

Mexico 1964. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Amparo Rivelles, Julio Alemán, Maricruz Olivier en Patricia Conde.

Een weduwe spant zich in om haar vier dochters behoorlijk uit te huwen. Een belachelijke en reactionaire film.

Los endemoniados del ring

1964 | Sportfilm

Mexico 1964. Sportfilm van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. 'Karloff' Lagarde, René 'Copetes' Guajardo, Armando Silvestre en Emily Cranz.

Twee worstelaars raken betrokken bij een mafiazaak. Ze zoeken de moordenaars van hun manager. Een van de vele films over vrij worstelen, die destijds zo in de mode waren. Het script stelt weinig voor; het verhaal bestaat slechts uit verschillende gevechten. Eerste van twee films; de opvolger is LA MANO QUE SE APRIETA.

La mano que se aprieta

1964 | Sportfilm

Mexico 1964. Sportfilm van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. 'Karloff' Lagarde, René 'Copetes' Guajardo, Gina Romand en Andrés Soler.

Het vervolg op LOS ENDEMONIADOS DEL RING waarin de twee hoofdrolspelers het opnemen tegen een man die de verloofde van een vriend en de moeder van het meisje ontvoerd heeft. Veel vechten, weinig verhaal, zeer weinig fantasie.

Cada oveja con su pareja

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Fernando Casanova, Demetrio González, Alma Delia Fuentes en Sonia Infante.

Twee vrienden, die het er graag van nemen, realiseren zich na allerlei verwikkelingen dat ze vrouwen nodig hebben die bescheiden en zuinig zijn en niet de lichtzinnige en flirterige types waar ze meestal mee omgaan. Dom en reactionair. De eerste van twee films. Deel twee heet PARA TODAS HAY en beide films bestaan uit drie episoden.

Aventura al centro de la tierra

1964 | Fantasy

Mexico 1964. Fantasy van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Kitty de Hoyos, Javier Solís, Columba Domínguez en José Elías Moreno.

Een groep mannen en twee vrouwen proberen het midden van de aarde te bereiken via een door monsters bewoonde grot. Ondanks de titel heeft het verhaal weinig te maken met het boek Reis naar het middelpunt van de aarde van Jules Verne. Belachelijk en bovendien slecht gemaakt.

Neutrón contra los asesinos del karate

1963 | Avonturenfilm, Fantasy

Mexico 1963. Avonturenfilm van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Wolf Rubinski, Ariadna Welter, Germán Robles en Carlos López Moctezuma.

De 'Robin Hood' Neutrón biedt het hoofd aan een wrede slechterik. Een van de eerste optredens van Neutrón; de held - geschoeid op de leest van SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA - gaat altijd in het zwart gekleed en wordt gespeeld door Wolf Rubinski. Een in vele opzichten middelmatige film, maar toch aardig.

Los hermanos Barragán

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Rodolfo de Anda, Manuel López Ochoa, Dacia González en Lola Casanova.

Twee broers gaan op zoek naar een vriend die sinds enige tijd verdwenen is en komen erachter dat hij op de vlucht is. Deze keer, bij wijze van uitzondering, hoeven de helden geen maskers te dragen (zeer gewild in de Mexicaanse avunturenfilm) om herkenning door de boeven te voorkomen. Eerste van twee films. De volgende, net zo slecht als deze, heet LA SOMBRA DEL MANO NEGRA.

La sombra del Mano Negra

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Manuel López Ochoa, Rodolfo de Anda, Lucha Villa en María Duval.

Vervolg op LOS HERMANOS BARRAGEN, ook verdeeld in drie episoden: La sombra del Mano Negra, Cementerio de lujo en Fuera de la ley. Zeer slecht.

El Texano

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Rodolfo de Anda, Elsa Cárdenas, Carlos López Moctezuma en Emma Arvizu.

De beroemde 'Texano' arriveert in in een dorpje om zijn broer te wreken, die daar ten onrechte opgehangen is. Het eerste deel van twee films die opgedragen zijn aan de heldendaden van de revolverheld. De rolprent bestaat uit drie episodes, net als het tweede deel, dat EL PUEBLO FANTASMA heet. Beiden zijn zeer slecht.

El Pueblo fantasma

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Rodolfo de Anda, Carlos López Moctezuma, Elsa Cárdenas en Jorge Russek.

Deel Twee van de avonturen van de revolverheld 'El Texano', die zich deze keer moet meten met een vampier. De held in kwestie is zo slim om een zilveren kogel mee te nemen! Zeer slecht, net als zijn voorganger.

Dos inocentes mujeriegos

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Julio Aldama, Irma Dorantes, Manuel López Ochoa en Lucha Villa.

Vervolg op DOS ALEGRES GAVILANES en net zo slecht. De verwikkelingen van verschillende stelletjes totdat ze gaan trouwen. Bestaat net als zijn voorganger uit drie episoden.

Dos alegres gavilanes

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Julio Aldama, Irma Dorantes, Manuel López Ochoa en Lucha Villa.

Wat twee zusters al niet moeten bedenken om met hun geliefden te kunnen trouwen tegen de wil van hun vader! Eerste van twee films, allebei slechte komedies. Het vervolg heet DOS INOCENTES MUJERIEGOS.

Rostro infernal

1962 | Horror

Mexico 1962. Horror van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Eric del Castillo, Rosa Carmina, Jaime Fernández en Elsa Cárdenas.

Een politieinspecteur onderzoekt systematisch een aantal ontvoeringszaken, en belandt bij het huis van een eigenaardige dokter, die in zijn laboratorium een paar mooie maar wrede monsters gecreëerd heeft. Zelfs de monsters, geïnspireerd door de expressionistische filmkunst, konden deze saaie film niet verlevendigen. De drie episoden zijn: Rostro infernal, Error fatal en La trampa.

Qué bonito es querer

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Fernando Casanova, Irma Dorantes, Manuel López Ochoa en Ferrusquilla.

Na veel verwikkelingen en misverstanden slagen twee fuifnummers erin te trouwen met hun geliefden. Voortzetting van LOS PARRANDEROS en even middelmatig.

Los parranderos

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Fernando Casanova, Irma Dorantes, Manuel López Ochoa en María Duval.

Voordat hij sterft draagt een man aan twee onverantwoordelijke jongens op zijn onbekende dochter te zoeken, die de vrucht van een jeugdzonde is. Zeer armzalig op ieder gebied.

La huella macabra

1962 | Horror

Mexico 1962. Horror van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Guillermo Murray, Rosa Carmina, Jaime Fernández en Elsa Cárdenas.

Het vervolg op ROSTRO INFERNAL waarin de dood gewaande dokter terugkeert om nieuwe monsters te scheppen en doorgaat met zijn duistere experimenten. Net als zijn voorganger bestaat deze film uit drie episoden: La huella macabra, El beso de la muerte en El muriégalo fantasma. Net zo somber als de eerste film.

La fierecilla del puerto

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Irma Dorantes, Rafael del Río, Víctor Junco en Roberto Meyer.

Een temperamentvolle jonge vrouw woont op een boot in de haven samen met haar ietwat alcoholische grootvader en haar broer, die een echte leegloper is. Dan krijgen zij problemen met de boot. Een nogal melodramatische komedie met de in de Mexicaanse film gebruikelijke verwikkelingen.

Sol en llamas

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Antonio Aguilar, Maricruz Olivier, Fernando Soler en Domingo Soler.

Een verhaal over geliefden en verwarringen tegen de achtergrond van de Mexicaanse Revolutie. In deze onbeholpen film wordt veel gebruik gemaakt van hellende vlakken in Duitse expressionistische stijl.

La casa de los espantos

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Fernando 'Mantequilla' Soto, Borolas, Alfonso 'Pompín' Iglesias en José Jasó.

Vervolg op ECHENME AL VAMPIRO. De hoofdrolspelers komen erachter dat niemand vermoord is en dat alles slechts een list was om hen van hun 'mislukkelingencomplex af te helpen'. Net als zijn voorganger bestaat de film uit drie episoden: 'La casa de los espantos', La muerte tiene una cita' en 'La trampa del vampiro.

Echenme al vampiro

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Fernando 'Mantequilla' Soto, Borolas, Alfonso 'Pompín' Iglesias en José Jasó.

Een aantal mensen, bijna allen maatschappelijk mislukt, komt aan op een luguber landhuis. Als zij het huis een maand lang niet verlaten, ontvangen zij een erfenis. Er worden mensen omgebracht. Deze redelijke film bestaat uit de episoden: Echenme al vampiro, La mansi[KL1]on negra en Siete condenados. Het vervolg is LA CASA DE LOS ESPERANTOS.

Teresa

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Maricruz Olivier, Fernando Rey, Beatriz Aguirre en Luis Beristaín.

Op voorstel van een rijke hoogleraar verlaat een meisje uit een laag milieu haar familie en vrienden om in het huis van de professor te gaan wonen, gefascineerd als ze is door de weelde. Het geheel is een vertoon van snobistisch melodrama en geladen met een behoorlijke portie vrouwenhaat. Een ramp van een film.

Azahares rojos

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Francisco Rabal, Teresa Velázquez, Silvia Fournier en Roberto Cañedo.

Een meisje trouwt met een invalide, uitsluitend om van zijn fortuin te kunnen genieten, terwijl hij waanzinnig veel van haar houdt; beetje bij beetje gaat zij van haar man houden. Typisch Azteeks melodrama, deze keer met komische inslag om het verzinsel wat te verlevendigen.

Senda Prohibida

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Lilia Prado, Enrique Rambal, Prudencia Grifell en Beatriz Aguirre.

Een rijpe en respectabele man wordt gek door toedoen van een gewetenloze vrouw. De film is interessant in die zin dat het traditionele conflict tussen stad en platteland hier omgekeerd wordt. Deze keer is de stad rechtschapen en het platteland verdorven. Goed acteerwerk van Prado.

Gutierritos

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Rafael Banquells, Carlos Baena, Elvira Quintana en Adriana Roel.

Vanwege de vijandige houding van zijn vrouw en twee kinderen besluit een man zijn memoires te gaan schrijven, die, uitgegeven onder pseudoniem, een grote indruk maken op het publiek. Gebaseerd op een destijds zeer succesvol hoorspel. Om te huilen.

Chicas casaderas

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Maricruz Olivier, Silvia Suárez, Martha Elena Cervantes en Beatriz Aguirre.

Drie meisjes besluiten te gaan trouwen, maar als gevolg van een reeks misverstanden wordt het allemaal heel moeilijk. Vervolg op QUINCEANERA, gesitueerd in de Mexicaanse bourgeoisie, en met als moraal: het geluk van de middenklasse laat niet lang meer op zich wachten. Gekunsteld en matig.

Quinceañera

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Martha Mijares, Teresa Velázquez, Maricruz Olivier en Roberto Cañedo.

Drie meisjes uit verschillende sociale klassen dromen ervan hun vijftiende verjaardag te vieren, zonder dat zij vermoeden dat hun ouders zich in allerlei bochten moeten wringen om het partijtje van hun dochters te bekostigen. Aanstellerig en ridicuul.

El Hombre que logró ser invisible

1957 | Mysterie

Mexico 1957. Mysterie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Arturo de Córdova, Ana Luisa Peluffo, Raúl Meraz en Augusto Benedico.

Een beroemd geleerde slaagt er in zijn broer uit de gevangenis te halen, dankzij een middeltje waarmee deze onzichtbaar kan worden. Het verhaal van H.G. Wells, dat James Whale inspireerde tot diens film THE INVISIBLE MAN (1933), werd hier gebruikt voor een moraliserende film gericht tegen de wetenschap.

Yambaó

1956 | Avonturenfilm

Cuba/Mexico 1956. Avonturenfilm van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Ninón Sevilla, Ramón Gay, Rosa Elena Durgel en Ricardo Román.

De eigenaar van een plantage wordt hopeloos verliefd op Yambaó, kleindochter van een heks, die hem door middel van bezweringen betovert. Een erotische film met rituele dansen, maar volstrekt oninteressant.

Talpa

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Víctor Manuel Mendoza, Lilia Prado, Jaime Fernández en Leonor Llausás.

Een getrouwde vrouw wijdt zich helemaal aan de zieke broer van haar man. Goedkope folklore, platte dialogen, 'schokkende' scènes en een mysterieus gebrek aan mysterie. Wat wil de kijker nog meer?

Donde el círculo termina

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Sara Montiel, Raúl Ramírez, Nadia Haro en Jorge Martínez de Hoyos.

Een getrouwde zakenman gaat moreel en economisch te gronde door de valsheid van zijn mooie en perverse minnares. De Spaanse ster Montiel speelt de hoofdrol. De film behoort tot het in Mexico zo geliefde sentimentele genre.

Amor y pecado

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Ninón Sevilla, Ramón Gay, Octavio Arias en Rosa Elena Durgel.

Twee broers zijn verliefd op het meisje dat zij als baby van de vuilnisbelt haalden. Deze onbeholpen film was de laatste van Nin[KA1]on Sevilla in dit genre; hij kon er onbelemmerd zijn geliefde personage in laten zien (revuemeisjes met een goed hart)

Una Mujer en la calle

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Marga López, Prudencia Grifell, Ernesto Alonso en José María Linares.

Een ex-hoertje wordt verliefd op een arts aan wie zij niets over haar verleden vertelt. Maar al spoedig probeert een ex- vriend haar te chanteren. Het tragische is dat de film serieus bedoeld is en dat maakt hem eindeloos vervelend.

Pueblo, canto y esperanza

1954 | Drama

Cuba/Mexico/Colombia 1954. Drama van Julián Soler, Alfredo B. Crevenna en Rogelio A. González. Met o.a. Joaquín Pardavé, Roberto Cañedo, Pedro Infante en Columba Domínguez.

Verfilming van drie korte verhalen over het dagelijks leven in Latijns-Amerika. Een goedkope en mislukte poging om de Latijnsamerikaanse ziel te doorgronden.

La rebellion de los colgados

1954 |

Mexico 1954. Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Carlos López Moctezuma, Ariadna en Pedro Armendáriz.

Mexico, 1910. Landarbeider Candido gaat als houthakker werken om de operatie van zijn doodzieke vrouw te kunnen bekostigen. In het Mahagoni-Camp van de gebroeders Montellano valt hij ten prooi aan pure slavernij. Als ook zijn zus en zoon slachtoffer worden, is voor hem de maat vol en vindt hij de tijd rijp om een opstand te organiseren

La Rebelión de los colgados

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Emilio Fernández en Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Pedro Armendáriz, Ariadna Welter, Carlos López Moctezuma, Víctor Junco en Alvaro Matute.

Een familie gaat in de bossen werken als houtvesters en wordt op wrede wijze uitgebuit. De film werd een flop op het in datzelfde jaar gehouden filmfestival van Venetië; dit vanwege de overmaat aan overbodige gruweldaden. Het scenario is van H. Wien naar de roman van B. Traven. Het camerawerk is van Antonio Díaz Conde.

Dos mundos y un amor

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Irasema Dilián, Pedro Armendáriz, José María Linares en Nicolas Rodríguez.

Een beroemde pianiste wordt verliefd op een architect met een enorm minderwaardigheidscomplex. IJskoud.

Si volvieras a mí

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Lamarque, Silvia Pinal, Miguel Torruco en Maricruz Olivier.

Als hij beroemd wordt, wordt een arts de minnaar van een revuedanseres; hij laat steeds vaker zijn vrouw in de steek. Van dit melodrama kan maar één ding worden gezegd: niet na te vertellen.

Orquídeas para mi esposa

1953 | Komedie, Drama

Mexico 1953. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Marga López, Jorge Mistral, Ernesto Alonso en Maricruz Olivier.

Om de aandacht van haar echtgenoot, die het veel te druk heeft met zijn zaken, te trekken, doet een vrouw alsof zij van een vriend bloemen heeft ontvangen. Een armetierige komedie met melodramatische trekjes.

El Gran autor

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Pedro López Lagar, Lilia del Valle, Maricruz Olivier en José María Linares.

Een succesvol toneelschrijver trouwt met een ambitieuze vrouw die door haar huwelijk een vooraanstaand actrice wil worden. Het verhaal is niet geheel gespeend van originaliteit, wat het de acteurs mogelijk maakte goed werk te leveren.

Casa de muñecas

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Marga López, Ernesto Alonso, Miguel Torruco en María Douglas.

Een vrouw besluit haar gezin in de steek te laten omdat haar man haar wantrouwt, terwijl zij hem alleen maar wilde helpen. Film van een grote artistieke waardigheid, met een indrukwekkende rol van Marga López.

Fruto prohibido

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Arturo de Córdova, Irasema Dilián, Jorge Reyes en María Douglas.

Het pasgeboren dochtertje van een uitgever krijgt de naam van de titel van een roman: Minú. Alle inspanningen van regisseur en acteurs om een komedie te maken ten spijt, kwamen zij niet verder dan dit misbaksel.

Apasionada

1952 | Misdaad

Mexico 1952. Misdaad van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Jorge Mistral, Leticia Palma, Miguel Torruco en Elda Peralta.

Een oud-strijder die zijn geheugen heeft verloren wordt beschuldigd van een juwelenroof in deze zwakke maar toch interessante film.

Mi esposa y la otra

1951 | Komedie, Drama

Mexico 1951. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Ramón Gay en Alma Delia Fùentes.

Een man wiens vrouw ernstig ziek is moet zorgen voor de drie kinderen die hij bij zijn minnares heeft en alle mogelijke uitvluchten verzinnen om te voorkomen dat zijn ontrouw uitkomt. Een film die helemaal in dienst staat van het meest hechte duo uit de Mexicaanse film: De Córdova en López. Verder niets bijzonders.

La Mujer sin lágrimas

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Lamarque, Marga López, Ernesto Alonso en Alma Delia Fuentes.

Een meisje verkeert in onzekerheid of haar moeder werkelijk haar moeder of haar tante is. Veel te somber, bedrukt en koud.

Angélica

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Irasema Dilián, Carlos Navarro, Ramón Gay en Andrés Soler.

Een meisje wordt verdacht van de moord gepleegd door haar oom, die haar chanteert en dwingt te gaan werken in een revue. Dodelijk.

Muchachas de uniforme

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Irasema Dilián, Marga López, Alicia Caro en Rosaura Revueltas.

Het tragische verhaal van een lerares en een leerlinge die zich tot elkaar aangetrokken voelen. De film, gebaseerd op een roman van Christa Winsloe (in 1931 reeds op het witte doek gebracht door Leontine Sagan onder de titel MADCHEN IN UNIFORM) is niet meer dan een slecht verteld verhaal over een beklagenswaardige, onbewuste lesbische liefde.

Huellas del pasado

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Lamarque, Emilia Guiú, José María Linares en Xavier Loyá.

Als gevolg van een misverstand en gedreven door jaloezie, laat een man zijn vrouw in de steek. Hij neemt hun zoon mee. Een goedkoop melodrama opgesmukt met onverteerbare muziek.

Otra primavera

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Lamarque, Ernesto Alonso, Patricia Morán en Alberto Galán.

Nadat hij weduwnaar is geworden trouwt een man met zijn minnares die met haar twee kinderen bij hem intrekt, in weerwil van 's mans eigen dochter. Overdreven veel verwikkelingen en tragiek.

Las Joyas del pecado

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Fernando Soler, Rita Macedo, Ernesto Alonso en Beatriz Ramos.

Om de begrafenis van zijn vrouw te kunnen betalen, verkoopt Gerardo haar sieraden. Hij denkt dat ze namaak zijn, maar ze zijn echt. Een van de vervelendste films die er ooit op het doek zijn verschenen.

El Rencor de la tierra

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Rita Macedo, Isabela Corona en Roberto Cañedo.

Een boerenbedrijf wordt geteisterd door een grote droogte. De film is stijf, ouderwets en dom bovendien. Ook bekend als PRUEBA DE DIOS.

La Dama del velo

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Lamarque, Armando Calvo en Ernesto Alonso.

De minnares van een clown komt er achter dat haar geliefde getrouwd is geweest en wordt verdacht van moord op zijn onlangs overleden vrouw. De regisseur van dit vervelende drama heeft duidelijk voorkeur voor close-ups.

Algo flota en el agua

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Arturo de Córdova, Elsa Aguirre en Amparo Morillo.

Een pasgetrouwde jonge man raakt gefascineerd door een beeldschone vrouw die op het water dobbert. Ondanks de wat trage start wordt het tempo snel beter en de film interessanter. Het camerawerk is fantastisch.

Adán, Eva y el diablo

1944 | Komedie

Mexico 1944. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Roberto Soto, Gloria Aguilar en Carlos Riquelme.

Een rechter viert zijn 25-jarig ambtsjubileum met een feest waar allerlei compromitterende dingen gebeuren. Debuut van de Duitser Crevenna; een flauwe en gemakzuchtige komedie.