Franco Prosperi

Regisseur, Scenarist

Franco Prosperi is regisseur en scenarist.
Er zijn 19 films gevonden.

Throne of the Fire

1983 | Fantasy, Horror

Italië 1983. Fantasy van Franco Prosperi. Met o.a. Peter McCoy, Sabrina Siani, Harrison Muller, Benny Corduso en Peter Caine.

Een hels werkje over een jonge satan die een koning laat doden om diens troon te bestijgen. Een duivels karwei, dat hij niet klaart, omdat de troon uitsluitend door rechtmatige opvolgers bezeten mag worden. Tovenarij en hekserij, en de intriges van een schone prinses vormen het decor in deze luidruchtige en lichtvoetige film.

La Corona di fuoco

1982 | Avonturenfilm, Fantasy

Italië 1982. Avonturenfilm van Franco Prosperi. Met o.a. Sabrina Siani, Pietro Torrisi, Harrison Muller, Benny Carduso en Peter Caine.

Tempoloze Italiaanse B-film; een fantastische avonturenfilm die niets te bieden heeft behalve Sabrina Siani, een atlethische schoonheid die betere rollen verdient en de ongekroonde koningin van het genre is. De andere spelers zijn vreselijke houten Klazen. De plot draait om een spierbundel die is voorbestemd de wereld te verlossen van het kwaad, de zoon van de boodschapper van Satan en een heks. De held, die door zijn vader, een tovenaar, onkwetsbaar is gemaakt, moet trouwen met een mooie prinses, gespeeld door Siani. Arme Siani.

Gunan il guerriero

1982 | Avonturenfilm, Fantasy, Actiefilm

Italië/Verenigde Staten 1982. Avonturenfilm van Franco Prosperi. Met o.a. Peter McCoy, Diana Roy, David Jenkins, Malisa Lang en John Richmond.

CONAN THE BARBARIAN wordt weer eens schaamteloos geplagieerd in dit onbeholpen en onduidelijke verhaaltje over twee adellijke broers, van wie er één wraak dient te nemen op de moordenaars van zijn familie. Ook bekend als THE INVINCIBLE BARBARIAN.

I Cannibali

1979 | Horror

Italië 1979. Horror van Franco Prosperi. Met o.a. Al Cliver, Sabrina Siani, Anne Marie Rosier, Jérôme Foulon en Candy Coster.

Een expeditie trekt de jungle in op zoek naar het dochtertje van de expeditieleider, dat tien jaar eerder door kannibalen ontvoerd werd. Wanneer ze gevonden is, komt het meisje in hevige tweestrijd te staan. Een onfris vehikel, inhakend op de zombie- rage rond 1980. Ook bekend als THE CANNIBALS.

Tote pflastern seinen Weg

1977 | Actiefilm, Misdaad

Duitsland/Italië 1977. Actiefilm van Franco Prosperi. Met o.a. Ray Lovelock, Elke Sommer, Martin Balsam, Heinz Domez en Ettore Nanni.

Om een misdaad te wreken infiltreert een politieman in het gangstermilieu. Daarbij gaat hij zelf over lijken. Een wat twijfelachtige, vrij gewelddadige actiefilm.

Pronto ad uccidere

1976 | Misdaad, Actiefilm

Italië 1976. Misdaad van Franco Prosperi. Met o.a. Ray Lovelock en Elke Sommer.

Een jonge politiedetective is op zoek naar een stel misdadigers die zijn moeder hebben neergeschoten, waardoor ze verlamd is. Hij is er meer op uit zich te wreken dan de wet te handhaven. Goede aktiescènes in deze verder middelmatige film.

Ripped Off

1974 |

1974. Franco Prosperi. Met o.a. Robert Blake, Catherine Spaak en Ernest Borgnine.

Een jonge politiedetective is op zoek naar een stel misdadigers die zijn moeder hebben neergeschoten, waardoor ze verlamd is. Hij is er meer op uit zich te wreken dan de wet te handhaven. Goede aktiescènes in deze verder middelmatige film.

L'altra faccia del padrino

1973 | Komedie, Misdaad

Italië 1973. Komedie van Franco Prosperi. Met o.a. Alighiero Noschese, Minnie Minoprio en Lino Banfi.

Een zanger/imitator, toevallige getuige van een paar mafia- moorden, vraagt bescherming aan de godvader van zijn vriendin, niet wetend dat juist deze man het meesterbrein achter de moorden is. Bruno Corbucci en Mario Amendola hebben een parodie willen maken op THE GODFATHER, maar het resultaat is povertjes en de dialogen zijn ronduit banaal. De karakters zijn onsympathiek. Een film om te mijden.

Ripped Off

1971 | Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1971. Misdaad van Franco Prosperi. Met o.a. Robert Blake, Ernest Borgnine, Gabriele Ferzetti, Catherine Spaak en Tomas Milian.

Een Italiaanse actiefilm gemaakt in Chicago over een bokser (Blake) die beschuldigd wordt van moord op zijn corrupte manager, achterna gezeten door rechercheur Borgnine en beschermd door het vriendinnetje (Spaak) van het slachtoffer. Ook bekend als THE BOXER.

Io non scappo... fuggo

1971 | Oorlogsfilm, Komedie

Italië 1971. Oorlogsfilm van Franco Prosperi. Met o.a. Enrico Montesano, Alighiero Noghese en Renato Carmine.

Voor Italië begint de oorlog op 10 juni 1940. In een militaire eenheid in Belluno zitten drie vreemde figuren: een door vrouwen geobsedeerde Siciliaan, een sergeant die vroeger bij variétéshows werkte, én een schooier. Een aantal grappige scènes, maar over het geheel een zwakke film.

Il Debito coniugale

1970 | Erotiek, Komedie

Italië 1970. Erotiek van Franco Prosperi. Met o.a. Lando Buzzanca en Barbara Bouchet.

Een man is getrouwd met een despotische vrouw en wordt wanhopig van haar. Hij komt een oude vriend tegen, die van leugen en bedrog leeft. Zij gaan samen op stap en ontmoeten een mooi meisje van losse zeden, dat zich bij hen aansluit. Buzzanca draagt veel bij en Bouchet is heel sexy, maar verder is de film niet spectaculair.

Tecnica di un omicidio

1967 | Misdaad

Italië/Frankrijk 1967. Misdaad van Franco Prosperi. Met o.a. Robert Webber, Franco Nero, Cec Linder, Jeanne Valerie en José Louis de Villalonga.

Een Amerikaanse beroepsmoordenaar wordt door de maffia ingehuurd om een verrader, die zich in Parijs schuilhoudt, te elimineren. Na vaak belazerd te zijn elimineert de moordenaar iedereen, inclusief zijn opdrachtgevers. Voor de export gebruikt regisseur Prosperi de naam Frank Shannon. Met deze pseudoniem hoopt hij meer succes te boeken op de angelsaksische markt. Scenario van de regisseur, camerawerk van Erico Menczer.

Qualcuno ha tradito

1967 | Misdaad, Thriller

Frankrijk/Italië 1967. Misdaad van Franco Prosperi. Met o.a. Robert Webber, Elsa Martinelli, Jean Servais, Marina Berti en Claudio Gora.

Een Amerikaanse gangster bereidt in Marseille een juwelenroof voor en ontmoet daar een oude bekende die hem tijdens WOII het leven heeft gered. Hoewel één van zijn handlangers hem probeert uit te schakelen, slaagt de kraak, tot de politie arriveert. De oude vriend blijkt een inspecteur te zijn, wiens bedekte waarschuwingen de held heeft genegeerd. De vlot gemaakte en harde misdaadfilm naar Amerikaans voorbeeld heeft een sterke bezetting en goed gebruikte locaties.

Dick Smart 2/007

1966 |

Italië 1966. Franco Prosperi. Met o.a. Richard Wyler, Margaret Lee, Rozana Tabajos, Fregolente en Flavia Balbi.

Supermisdadigster Lee steelt het geheim van de `gekweekte diamant` om hiermee een atoombom te bouwen in een laboratorium in de Braziliaanse rimboe. Geheim agent Smart (Wyler) rukt uit om dit te voorkomen. Volkomen ongeïnspireerde, clichématige avonturen. Kijker zal het zonde van de tijd vinden. Prosperi op de titelrol als Frank Shannon.

Africa addio

1966 | Historische film, Documentaire

Italië 1966. Historische film van Gualtiero Jacopetti en Franco Prosperi.

Een lange, gedramatiseerde documentaire en reportage over Afrika in de periode 1960-1970, die tragische en explosieve jaren waarin bloedige onafhankelijkheidsoorlogen werden uitgevochten. Een heel werelddeel stond toen in brand door politieke twisten en stammenoorlogen. Een interessante historische studie.

Mondo cane no. 2

1963 | Documentaire

Italië 1963. Documentaire van Gualtiero Jacopetti en Franco Prosperi.

Het team dat ons de omstreden documentaire MONDO CANE schonk, vergast ons hierbij wederom op een compilatie van schokkende, bizarre gebruiken en curiosa. Dezelfde twijfelachtige mixtuur als in deel 1 krijgt hetzelfde moraliserende commentaar.

La Donna nel mondo

1962 | Erotiek, Documentaire

Italië 1962. Erotiek van Gualtiero Jacopetti, Paolo Cavara en Franco Prosperi.

Een collectie documentair materiaal, geschoten op tal van plaatsen over de gehele wereld, met de bedoeling de w[KA2]erkelijke aard van de vrouw bloot te leggen. Bloot ziet men inderdaad genoeg, want dit is zo`n staaltje voyeuristische cinema [KA2]a la MONDE CANE (voor welke film dit materiaal ook werd opgenomen), maar in de chaos van als sensationeel bedoelde beelden komt de vrouwelijke aard (?) natuurlijk niet aan de oppervlakte. Het blad Story op celluloid; er is gruwzaam moraliserend commentaar.

La schiava di Roma

1961 | Actiefilm, Avonturenfilm, Historische film

Italië 1961. Actiefilm van Sergio Grieco en Franco Prosperi. Met o.a. Rossana Podestà, Guy Madison, Mario Petri, Giacomo Rossi-Stuart en Ignazio Leone.

De Romeinse tribuun Caius Valerius wordt door de opstandige Galli[KA3]ers verslagen. Julius Caesar stuurt zijn zoon Marcus (Madison) met honderd soldaten om de opmars van 3.000 Galli[KA3]ers te stuiten totdat hij een leger bijeen heeft. De leider der Galli[KA3]ers, Lysircus (Petri) wil doorstoten, maar stamhoofd Marfus sluit liever vrede met de Romeinen. Bij een schermutseling met de Romeinen wordt de dochter van Marfus, Antea (Podestà), gevangen genomen en tot slavin gemaakt. Lysircus doet tegenover Marfus alsof hij ook vrede wil sluiten met de Romeinen, maar hij doodt hem voor de ogen van Antea. Marcus, die bij het gevecht gewond was geraakt, wordt door Antea verzorgd, die hem weer snel op de been heeft met haar kennis van geneeskrachtige kruiden. Tussen hen ontluikt een romance, maar dan is er altijd nog die onbetrouwbare Lysircus, die haar aan zich wil onderwerpen. Typische spektakelfilm, historisch nauwelijks betrouwbaar, met de nodige actie en een hele mooie Podestà. Voor genreliefhebbers een feest. Het scenario is van regisseur Prosperi, Silvano Reina en Marco Vicario. Het camerawerk is van Vincenzo Seratrice.

Ercole al centro della terra

1961 | Avonturenfilm, Horror, Fantasy, Actiefilm

Italië 1961. Avonturenfilm van Mario Bava en Franco Prosperi. Met o.a. Christopher Lee, Reg Park, Leonora Ruffo, Giorgio Ardisson en Ida Galli.

Een vampier heeft de koning gedood en houdt nog een prinses in zijn macht; zij kan alleen door een zeldzame plant uit de onderwereld worden gered. Hercules en Theseus gaan dit heilzame gewas halen, maar Theseus neemt óók een voor god Pluto bestemde vrouw mee. Hierdoor roept hij het noodlot over zich af, dat echter nog net op tijd kan worden afgewend. Het scenario als comic strip kreeg een fantasierijke en soms vermakelijke verbeelding waardoor de film zich van het gemiddelde onderscheidt, ook omdat Hercules deze keer niet oppermachtig blijkt. Het scenario is van regisseur Bava, Alessandro Continenza en Duccio Tessari. Het camerawerk is van Bava. Ook bekend als HERCULES IN THE CENTRE OF THE EARTH.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Franco Prosperi op televisie komt.

Reageer