Frédéric Landenberg

Acteur

Frédéric Landenberg is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Du bruit dans la tête

2008 | Drama

Zwitserland/Duitsland 2008. Drama van Vincent Pluss. Met o.a. Céline Bolomey, Gabriel Bonnefoy, Frédéric Landenberg en François Nadin.

Wanneer in sociaalrealistische drama's met nullijnbudget de wiebelende handcamera welhaast in de neuzen van neuzelende acteurs peutert, zien festivalprogrammeurs en kritiki dat nog wel eens voor belangwekkende cinema aan. Ziehier een dergelijk artistiek ongeval. Zwitserse Laura (Bolomey) keert uit Québec naar Genève terug, duikelt dakloze Simon (Bonnefoy) op en maakt hem tot haar projectje. De lamme helpt de blinde, want Laura hoort stemmen in haar warhoofd. Twee nondescripte probleemfiguren in een stuurloos psychodrama dat ook visueel alle zeilen bijzet om vooral niemand te plezieren: een avondje Emmenthaler-kaasfondue is voorwaar een aangenamere tijdsbesteding.

Un enfant de trop

1995 | Drama

Frankrijk/Zwitserland 1995. Drama van Jacob Berger. Met o.a. Catherine Leprince, Jacques Frantz, Victor Sonier en Frédéric Landenberg.

Leprince speelt een vrouw, die voor een vergrijp in de bak zit. Ze heeft een zoon van elf (Sonier), die net aan de puberteit begonnen is en onhandelbaar is. Ze wordt voorwaardelijk in vrijheid gesteld, omdat ze via een huwelijksadvertentie kennis gemaakt heeft met landbouwer Frantz. Ze heeft hem echter het bestaan van haar zoon verzwegen, omdat ze bang was afgewezen te worden. Als ze ontslagen wordt uit de gevangenis is de zoon haar verantwoordelijkheid. De voorwaarde om vrij te zijn, is het a.s. huwelijk. Eenmaal aangekomen bij Frantz dreigt alles fout te lopen. Door zich in alle mogelijke bochten te wringen en beide 'mannen' te bespelen, weet ze een goede afloop te bewerkstelligen. Uit het leven gegrepen drama dat niet geheel vrij is van valse sentimenten. Speelt in Zwitserland.

Nestor Burma dans l'île

1994 | Misdaad

Zwitserland/Frankrijk 1994. Misdaad van Jean-Paul Mudry. Met o.a. Guy Marchand, Pierre Tornade, Géraldine Cotte, Féodor Atkine en Bernard Alane.

Commissaris Tornade woont als laureaat in Zwitserland een festival van kamermuziek bij. Hij is helemaal weg van Loring, de directrice van het festival, en hij is dan ook zeer van slag wanneer zij sterft. Voor hem is het duidelijk: de vrouw is vermoord. Omdat hij in Zwitserland geen bevoegdheid heeft, doet hij een beroep op Nestor Burma (Marchand). Burma heeft al zijn intuïtie nodig om de dader te ontmaskeren. Verdachten zijn er genoeg, o.a. de Russische pianiste Atkine, die na tien jaar stilzwijgen haar comeback maakt, de persattaché Wilkening, die duidelijk iets verzwijgt, en de jonge erfgenaam Bernard, die alle voordeel haalt uit de dood van het slachtoffer. Routinefilm in de reeks, die voldoende valse aanwijzingen rondstrooit om de identiteit van de dader tot het einde te bewaren. Goed spel en knappe locaties vormen de aantrekkelijke punten van de film. Middelmatig scenario van Sylvie Coquart en Pascal Bancou, naar de roman van Léo Malet. De camera was in handen van Claude Egger.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frédéric Landenberg op televisie komt.

Reageer