Giorgio Simonelli is regisseur en acteur.
Er zijn 29 films gevonden.

Amici diù di prima

1976 | Misdaad

Italië 1976. Misdaad van Giorgio Simonelli en Marino Girolami. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Isabella Biagini en Lino Banfi.

Satirische benadering van de georganiseerde misdaad in zes episoden. Een verzameling scènetjes over figuren die iets met de Siciliaanse mafia te maken hebben. Soms om te gillen van het lachen, soms te melig voor woorden.

I due figli di Ringo

1967 | Western, Komedie

Italië 1967. Western van Giorgio Simonelli. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Gloria Paul, George Hilton en Ignazio Spalla.

Het komische en in Italië uiterst populaire duo Franchi/Ingrassia geven zich uit voor de zonen Django en Gringo van de zojuist gestorven revolverheld Ringo. In zijn testament geeft hij hen opdracht de gevaarlijke bandiet Indio te vangen en de premie op te strijken. Westernfans zullen er geen genoegen aan beleven en de grappen zijn zo oubollig dat ook liefhebbers van komische films weinig zullen lachen. Het scenario is van Marcello Ciorciolini, Roberto Gianviti, Amedeo Sollazzo en Dino Verde. Het camerawerk is van Tino Santoni.

I due sanculotti

1966 | Komedie

Italië 1966. Komedie van Giorgio Simonelli. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Oreste Lionello en Giustino Durano.

Parijs, 1789. Twee Siciliaanse immigranten komen terecht in het geweld en de maatschappelijke onrust van het schrikbewind dat volgt op de Franse revolutie. Meer dan eens lopen de beide onschuldige Sicilianen de kans op het schavot te eindigen, maar steeds weten zij zich te redden. Leuke, onderhoudende film.

Due mafiosi contra Al Capone

1966 | Komedie

Italië/Spanje 1966. Komedie van Giorgio Simonelli. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, José Calvo, Gino Buzzanca en Angela Luce Savino.

De ijverige veelfilmer Simorelli sloot zijn carri[KA2]ere af met de creatie van een komisch duo (Franchi-Ingrassia), de twee mafiosi (hij maakte met hen totaal vier films). In deze produkt spelen ze twee niet al te snuggere Newyorkse politie-agenten, die bij toeval een illegale stokerij van Al Capone tijdens de drooglegging ontdekken. Een populair aandoende film van een zeer grote middelmatigheid.

I Due sergenti del generale Custer

1965 | Western

Italië/Spanje 1965. Western van Giorgio Simonelli. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Fernando Sancho, Margaret Lee en Moira Orfei.

Het komische duo Franchi/Ingrassia heeft ook enkele malen het Wilde Westen met een bezoek vereerd. Hier zijn ze 'dappere' soldaten die geacht worden te zijn gesneuveld; in werkelijkheid hebben ze zich verstopt. Ze gaan er vandoor en komen in een ratjetoe terecht van Zuidelijken en Indianen die het fort willen aanvallen. Zowel de western-fans als de lachers zullen niet aan hun trekken komen.

2 toreros de aupa

1965 | Komedie

Spanje/Italië 1965. Komedie van Giorgio Simonelli. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Elisa Montés en Silvia Solar.

Twee Italiaanse boeren raken betrokken in een drugsintrige. De typische komedie gemaakt ter meerdere eer en glorie van het komische duo Franchi-Ingrassia.

Risate all'italiana

1964 | Komedie

Italië 1964. Komedie van Steno. Met o.a. Mario Mattoli, Giorgio Simonelli, Totò, Walter Chiari en Vittorio De Sica.

Een verzameling komische scènes en sketches uit verschillende films, gespeeld door de beste komieken van Italië. Ieder onderdeel wordt ingeleid door een verteller. Een leuke en onderhoudende compilatie. Alle stukjes komen uit films van verschillende regisseurs, waaronder Giorgio Bianchi en Camillo Mastrocinque. Alleen Steno Mario is er niet bij.

I due toreri

1964 | Komedie

Italië 1964. Komedie van Giorgio Simonelli. Met o.a. Franco Franchi en Ciccio Ingrassia.

Low-budget film, waar best om te lachen valt. Twee boeren uit Sicilië telen marihuana omdat ze denken dat het een soort sla is. Ze reizen naar Spanje om hun handel te verkopen. Dat is aanleiding tot talloze komische situaties.

Due mafiosi nel far west

1964 | Western

Italië/Spanje 1964. Western van Giorgio Simonelli. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Arnoldo Tieri, Helene Chanel en Anna Casares.

De neven Capone vertrekken naar Colorado om hun fortuin te maken. Dat lukt ze, maar dan worden ze door de bende van Rio (Sancho) vermoord zonder eerst verteld te hebben waar ze hun goud verborgen hebben. Rio laat hun beide zonen (Franchi Ingrassia) uit Italië overkomen in de hoop via hen het goud in handen te krijgen. Het lijkt allemaal serieus, maar op de gebruikelijke slapstick toer van het komisch duo gaat de film volledig ten onder en staat Sancho alleen voor de spanning en de actie. In Zuid-Europa vonden ze het echter prachtig en het duo zou nog een paar keer richting wilde westen vertrekken.

Ursus nella terra di fuoco

1963 | Avonturenfilm

Italië 1963. Avonturenfilm van Giorgio Simonelli. Met o.a. Ed Fury, Claudia Mori, Luciana Gilli, Adriano Micantoni en Pietro Ceccarelli.

Een antieke despoot heeft de koning laten vermoorden en begeert zowel diens macht als diens dochter. Ursus - haar beschermer - kan niet alleen met zijn eigen spierbundels, maar ook met de hulp van de goden die net op het juiste moment een vulkaan over de schurken laten uitbarsten, de prinses toch op haar troon helpen. Een overbekend en doorzichtig getruceerd spektakel waarin de krachtpatserij van bodybuilder Fury de waarschijnlijkheid dolkomisch te buiten gaat.

Ursus In The Land Of Fire

1963 |

1963. Giorgio Simonelli. Met o.a. Adriano Micantoni, Ed Fury en Claudia Mori.

Een antieke despoot heeft de koning laten vermoorden en begeert zowel diens macht als diens dochter. Ursus - haar beschermer - kan niet alleen met zijn eigen spierbundels, maar ook met de hulp van de goden die net op het juiste moment een vulkaan over de schurken laten uitbarsten, de prinses toch op haar troon helpen. Een overbekend en doorzichtig getruceerd spektakel waarin de krachtpatserij van bodybuilder Fury de waarschijnlijkheid dolkomisch te buiten gaat.

I due mafiosi

1963 | Misdaad, Komedie

Italië/Spanje 1963. Misdaad van Giorgio Simonelli. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Aroldo Tieri en Helene Chanel.

Twee onwaarschijnlijke leden van de mafia krijgen opdracht om een tas vol met goud naar Parijs te brengen. Op het station verwisselen ze de tas echter per vergissing met een andere. Het zoeken naar de kostbare tas levert komische situaties op. Film bevat veel grappen en grollen.

Fra Diávolo

1963 | Avonturenfilm

Spanje/Italië 1963. Avonturenfilm van Giorgio Simonelli. Met o.a. Francisco Rabal, Ugo Tognazzi, Raimondo Vianello, María Cuadra en Moira Orfei.

De strooptochten van de bandiet en verleider Fra Diávolo. Zwakke film, met enkele sterke punten zoals sfeer en vertolking.

Fra diavolo

1962 |

Italië/Spanje 1962. Miguel Lluch en Giorgio Simonelli. Met o.a. Francisco Rabal, Raimondo Vianello en Ugo Tognazzi.

De strooptochten van de bandiet en verleider Fra Diávolo. Zwakke film, met enkele sterke punten zoals sfeer en vertolking.

Due samurai per 100 geisha

1962 | Komedie, Avonturenfilm

Italië 1962. Komedie van Giorgio Simonelli. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Margaret Lee.

Twee neven gelden op de universiteit als het slechte voorbeeld. Dan krijgen ze een grote erfenis van een Japanse samurai. Dolblij en met hooggestemde verwachtingen reizen ze met een advokaat van Italië naar Japan. Om er daar slechts achter te komen dat ze, om in het bezit van de erfenis te komen, eerst een martial-arts-cursus moeten volgen, en samurai's moeten worden. Achterlijk, dwaas en armoedig gerisseerd.

I magnifici tre

1961 | Drama

Italië 1961. Drama van Giorgio Simonelli. Met o.a. Ugo Tognazzi, Walter Chiari, Raimondo Vianello en Aroldo Tieri.

Drie gezworen kameraden worden tegen hun zin uitgekozen om een land te hulp te komen, waarvan de inwoners zuchten onder het juk van een nietsontziende dictator. Een sociale en politieke satire, erg leuk, al is het soms van dikhout-zaagt-men-planken. De drie hoofdrollen zijn prachtig bezet.

Gerarchi si muore

1961 | Drama, Komedie

Italië 1961. Drama van Giorgio Simonelli. Met o.a. Aldo Fabrizi, Franco Franchi en Ciccio Ingrassia.

Uitgelaten sociale satire over de tegenspoed van een failliete en verwerpelijke industrieel die in een goed blaadje probeert te komen bij een voormalige fascistische leider. Goede acteerprestaties.

Robin Hood e i pirati

1960 | Avonturenfilm

Italië 1960. Avonturenfilm van Giorgio Simonelli. Met o.a. Lex Barker, Rossana Rory, Jackie Lane, Mario Scaccia en Walter Barnes.

Alleen fans die bereid zijn het geklungel te aanvaarden kunnen vrede hebben met dit flauwe aftreksel van de vroegere Robin Hood-films.

Noi siamo due evasi

1959 | Komedie

Italië/Spanje 1959. Komedie van Giorgio Simonelli en Giorgio C. Simonelli. Met o.a. Ugo Tognazzi, Raimondo Vianello en Magali Noël.

Een niet al te humoristische komedie die wordt gered door de aanwezigheid van twee goede blijspelacteurs, Tognazzi en Vianello, in de rol van een paar kantoorklerken, die worden verleid door een ballerina. Ze proberen dit geheim te houden voor hun bazin, een lastige oude vrouw, maar raken dieper in de problemen, wanneer zij zich teveel met de ballerina inlaten.

I Baccanali di Tiberio

1959 | Avonturenfilm

Italië 1959. Avonturenfilm van Giorgio Simonelli. Met o.a. Walter Chiari, Ugo Tognazzi, Abbe Lane, Mara Berni en Tino Buazzelli.

Chauffeur en gids van toeristenbus zijn voor rondleiding bij antieke villa van keizer Tiberius op Capri, als ze plotseling in diens tijdperk terechtkomen op moment dat dansgroep uit Brittanni[KA3]e is gearriveerd om deel te nemen aan bacchanalen van de keizer (hoewel leidster eigenlijk revolutionaire is). Geplande aanslag wordt voorkomen als blijkt dat ze bastaarddochter van de keizer is en de twee helden krijgen van complot de schuld. Qua produktie slimme poging om peplum-genre te parodiëren met decors en kostuums die toch voorhanden waren, de film heeft recht-voor-zijn-raap humor met dubbelzinnigheden en anachronismen die tamelijk aanstekelijk werken, al was effect sterker toen genre op hoogtepunt was.

Marinai, donne a guai

1958 | Komedie

Italië 1958. Komedie van Giorgio Simonelli. Met o.a. Ugo Tognazzi, Maurizio Arena en Abbe Lane.

Een situatie-komedie, zoals ze veel gemaakt zijn tussen 1955 en 1965, over mannen die op een dikwijls malle en belachelijke manier vrouwen willen versieren. Hier gaat het over zeelieden en hun perikelen bij het oppikken van vrouwen. Tognazzi en Arena spelen de sterren van de hemel.

Fantasmi e ladri

1958 | Komedie

Italië 1958. Komedie van Giorgio Simonelli. Met o.a. Tina Pica, Ugo Tognazzi, Raffaele Pisù en Paolo Stoppa.

Deze humoristische situatie-komedie speelt in de grote Romeinse villa van een oude vrouw die een fortuin heeft ge[KA3]erfd. Haar schoonzoon probeert haar weg te pesten met behulp van een werkeloze acteur (Tognazzi), die voor lijk moet spelen. Maar schoonmoeder is niet bang. Ze heeft het spelletje door en weet de acteur zelfs op haar hand te krijgen. Er wordt ook ingebroken in de villa, door dieven die een sarcofaag achterlaten waarmee ze de volgende dag Egyptische antiquiteiten uit een museum willen stelen. Maar ook hen heeft de oude dame door, en ze verijdelt hun plan.

Guaglione

1957 | Romantiek, Drama

Italië 1957. Romantiek van Giorgio Simonelli. Met o.a. Claudio Villa, Titina De Filippo, Terence Hill en Giulia Rubini.

Wel goed gespeeld, dit romantische drama, maar erg origineel is het allemaal niet. Een middelbare scholier droomt van liefde en stelt zich daarbij bloot aan de grillen van een operettezangeres en haar ideeën, met name haar behoefte aan opwindende experimenten op het emotionele vlak.

Accadde alo commissariato

1956 | Komedie

Italië 1956. Komedie van Giorgio Simonelli. Met o.a. Walter Chiari, Lucia Bosè en Alberto Sordi.

Wel goed gespeeld, dit romantische drama, maar erg origineel is het allemaal niet. Een middelbare scholier droomt van liefde en stelt zich daarbij bloot aan de grillen van een operettezangeres en haar ideeën, met name haar behoefte aan opwindende experimenten op het emotionele vlak.

La moglie é uguale per tutti

1955 | Komedie

Italië 1955. Komedie van Giorgio Simonelli. Met o.a. Nino Taranto, Raimondo Vianello, Tina Picca, Lea Padovani en Dorian Gray.

Een leuke, met humor gemaakte, echtscheidingskomedie. Een aantal paren spreekt over hun huwelijkscrisis met een advocaat. Elk verhaal zien we in flashback. Te gekke momenten in iedere episode. Heerlijk spel van alle acteurs.

Accadde al commissariato

1954 | Komedie

Italië 1954. Komedie van Giorgio Simonelli. Met o.a. Nino Taranto, Walter Chiari en Alberto Sordi.

Een Romeinse politiecommissaris moet vele zaken aanpakken en oplossen en 24 uur per dag werken alvorens hij zich een nieuwe auto kan veroorloven. Dankzij kleurrijke figuren en een glimp van het hectische arbeidsleven van een politieman biedt deze komedie interessante ontspanning.

Era lei che lo voleva

1953 | Drama, Romantiek

Italië 1953. Drama van Giorgio Simonelli. Met o.a. Walter Chiari en Lucia Bosè.

Een jonge, knappe wetenschapper doet onderzoek naar de psychologie van de beroepsbokser. Ze wordt verliefd op een van haar onderzoeksobjecten en trouwt met hem. Wanneer ze hem verdenkt van ontrouw begint ze over scheiding, net als hij zich voorbereidt op een belangrijke wedstrijd. Een goed gespeeld drama, al moet de kijker niets bijzonders verwachten.

Io Amleto

1952 |

Italië 1952. Giorgio Simonelli. Met o.a. Erminio Macario, Franca Marzi, Luigi Pavese en Marisa Merlini.

Parodie op Shakespeare's klassieke tragedie Hamlet. Soms heel leuk en bij vlagen grotesk, maar op een of andere manier werkt het niet helemaal.

Totò nella fossa dei leoni

1943 | Komedie

Italië 1943. Komedie van Giorgio Simonelli. Met o.a. Totò, Vera Carmi, Primo Carnera, Enzo Biliotti en Lia Orlandini.

Een expeditie in donker Afrika onder leiding van een zekere Smith, een ontdekkingsreiziger, die enige overlevende was van een dergelijke expeditie, waarbij een beroemde wetenschapper was verdwenen. Totò gaat heimelijk aan boord van het expeditieschip, dat de onderzoekers stroomopwaarts moet voeren. Er zijn allerlei idiote voorvallen en gevaarlijke ongelukken voordat de mysterieuze verdwijning van de geleerde ontrafeld wordt. Grappig.