Baldvin Halldórsson

Acteur

Baldvin Halldórsson is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Börn náttúrunnar

1991 | Fantasy, Drama, Experimenteel

IJsland/Noorwegen/Duitsland 1991. Fantasy van Fridrik Thór Fridriksson. Met o.a. Gísli Halldórsson, Sigríður Hagalín, Baldvin Halldórsson, Bruno Ganz en Hallmar Sigurdsson.

De eerste IJslandse speelfilm die een internationale hit werd. In een ongewone mengeling van realiteit en mystiek wordt het verhaal verteld van twee oude mensen, die ontsnappen uit het bejaardentehuis en op zoek gaan naar de plaats waar ze hun jeugd hebben doorgebracht, een allang verlaten dorp in de fjorden. Als ze hun doel naderen gaat de vertelling langzaam over in het rijk van het bovennatuurlijke. Er zitten elementen uit andere films in deze ontroerend-menselijke geschiedenis, maar dan gekruid met het temperament dat uniek is voor het land. Script van regisseur Fridriksson en Einar Már Gundmundsson. Camerawerk van Ari Kristinsson. Dolby-geluid.

Kristnihald undir jökli

1989 | Drama

Duitsland/IJsland 1989. Drama van Gudny Halldórsdóttir. Met o.a. Sigurdur Sigurjónsson, Baldvin Halldórsson, Margrét Helga Johannsdottir, Thórhallur Sigurdsson en Gestur F. Jónasson.

In de buurt van de Snaefell-gletsjer in het Oosten van IJsland toucheert pastoor Jon Jonsson (Halldorsson) al twintig jaar lang zijn tractement niet, hetgeen de bisschop van Reykjavik aan de andere kant van het immense eiland bevreemdt. Hij stuurt een jonge theoloog om poolshoogte te nemen. Die treft er een devote bevolking, die hun herder op handen draagt. De uitleg van de bijbel ter plaatse vermengt heidendom, mystiek en christelijke godsdienst met elkaar zoals dat alleen maar in een uithoek van de wereld kan. De verfilming van een roman van Halldór Laxness, een IJslandse schrijver die de Nobelprijs voor de literatuur kreeg. Een film, die uitsluitend geschikt is voor fijnproevers, die willen genieten van een trage, zich in het niets oplossende handeling. Gerald Wilson schreef het scenario en de fotografie is van Wolfgang Peter Hassenstein.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Baldvin Halldórsson op televisie komt.

Reageer