Jean-Marc Chenut

Acteur, Componist

Jean-Marc Chenut is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Wittgenstein

1993 | Biografie, Experimenteel, Drama

Verenigd Koninkrijk 1993. Biografie van Derek Jarman. Met o.a. Karl Johnson, Michael Gough, Tilda Swinton, John Quentin en Kevin Collins.

Jarman`s fraaie portret van de filosoof Wittgenstein (Johnson), die in 1889 in Wenen werd geboren. Hij trok op nog vrij jeugdige leeftijd naar Engeland waar hij in de universiteitsstad Cambridge een solide reputatie opbouwde. Hij sloot vriendschap met collega-filosoof Bertrand Russell (Gough) en met econoom John Maynard Keynes (Quentin). De jonge Wittgenstein wordt gespeeld door Chassay. Hoewel de onderdrukte homoseksualiteit van de heren (in de hoofdrollen) wel voor het voetlicht komt, is dit op zeer bedekte wijze tot uiting gebracht. Je kunt zonder meer naar deze mooie film kijken en ervan genieten, maar wie kennis heeft van het werk van Wittgenstein, kan bovendien zijn hart ophalen aan de fijne nuances. Voorlaatste film van 52-jarige Jarman (BLUE was de laatste), die op 20 februari 1994 - in het harnas - stierf aan AIDS. Het scenario is van Terry Eagleton, Ken Butler en regisseur Jarman. James Welland verzorgde het camerawerk en film is voorzien van Dolby-geluid.

El sol del membrillo

1992 | Documentaire, Experimenteel

Spanje 1992. Documentaire van Victor Erice. Met o.a. Antiono López Garciá, Maria Moreno, Enrique Gran, José Carretero en María López.

De Madrileense kunstschilder Antonio L[KA1]opez wil een kweepereboom uit zijn tuin op het doek afschilderen. Dit proces is heel nauwkeurig vastgelegd door Erice (EL SUR) en doorvlochten met dagelijkse gebeurtenissen die vari[KA3]eren van banale opmerkingen van Poolse arbeiders die geen Spaans spreken uit een belendend pand dat zij verbouwen, tot de nieuwsberichten op de radio (over de Golfoorlog!) en gesprekken van de kunstenaar met zijn bezoekers over het werk in wording. Ondertussen maken de filmer en de schilder zich zorgen over de beste belichting van hun onderwerp, de materialen, etc. etc. De film duurt verschrikkelijk lang voor gewone mensen van vlees en bloed, maar het resultaat is een uniek document over de schepping van kunst dat beloond werd met de juryprijs op het festival van Cannes. Mag in geen enkele mediatheek van een musuem of een kunstacademie ontbreken. Het scenario is van regisseur Erice en kunstenaar López, naar een idee van hemzelf. De camera werd bemand door Javier Aguirresarobe en Angel Luis Fernández.

C'est arrivé près de chez vous

1992 | Thriller, Experimenteel, Komedie, Fake documentaire

België 1992. Thriller van Rémy Belvaux, André Bonzel, Benoît Poelvoorde en Remy Belvaux. Met o.a. Benoît Poelvoorde, Remy Belvaux, André Bonzel, Jacqueline Poelvoorde-Pappaert en Nelly Pappaert.

Het verhaal gaat over Ben, die in het dagelijks leven als kleine zelfstandige met moorden de kost verdient. Zonder het minste probleem doodt hij postbodes, bejaarden en families met een bescheiden bestaan, maar aan grote vermogens waagt hij zich nooit. Ben geeft een tv-ploeg toestemming een reportage over hem te maken. Er ontwikkelt zich een merkwaardige vriendschap. Het reportageteam begint steeds medeplichtiger te worden. In niet mis te verstane bewoordingen en handelingen en op een rake, vernieuwende toon, stellen de jonge Belgen hier bepaalde tv- reportages en -shows aan de kaak. Zij doen dit op de meest efficiënte wijze, n.l. door de kijker zelf met een dosis wrange humor via de valstrik van de lach in de fout te laten gaan. Het spel van Poelvoorde, die hier voor het eerst op het scherm te zien is, is adembenemend natuurlijk. Belvaux, Bonzel, Poelvoorde - een trio om in de gaten te houden. Zij schreven ook het scenario. André Bonzel bediende bovendien de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Marc Chenut op televisie komt.

Reageer