Ruth Warrick: cast.
Er zijn 21 films gevonden.

The Battle Over Citizen Kane

1996 | Documentaire, Biografie, Historische film

Verenigde Staten 1996. Documentaire van Thomas Lennon en Michael Epstein. Met o.a. Ruth Warrick, Norman Lloyd, Richard France, Vern Whaley en Louetta Santucci.

Het portret van twee mannen. Met aan de ene kant de veteraan-krantenmagnaat Randolph Hearst, aan de andere kant een jonge regisseur die met veel tamtam Hollywood werd binnengehaald en zojuist zijn filmdebuut voltooide: Orson Welles. Citizen Kane was die film en Hearst, die de film nooit zag, deed alles om hem te boycotten. De figuur van Kane was namelijk op hem geënt. Het verhaal van twee trotse, begaafde, destructieve mannen in een strijd die voor beiden de ondergang zou betekenen. De grote overwinnaar is de film. Citizen Kane, algemeen beschouwd als een van de tien beste films aller tijden, heeft Hearst uiteindelijk overleefd, terwijl Welles nadien nooit meer in volle vrijheid heeft kunnen werken. Een boeiende documentaire, bekroond met een Oscarnominatie. Getuigenissen zijn er van medewerkers aan de film, oa. Alland, Warrick en Wise, van journalisten die voor Hearst werkten, o.a. Breslin en Whaley en van mensen die een van beide antagonisten gekend hebben.

Peyton Place: The Next Generation

1985 | Drama

Verenigde Staten 1985. Drama van Larry Elikann. Met o.a. Christopher Connelly, James Douglas, Dorothy Malone, Pat Morrow en Ed Nelson.

Een bezoek aan Peyton Place twintig jaar na de verdwijning van Allison MacKenzie (in de oorspronkelijke serie gespeeld door Mia Farrow). Haar lang vermiste dochter duikt op in het stadje. Niet zozeer een vervolg op MURDER IN PEYTON PLACE als wel het weer van stal halen van de oude tv-serie.

Deathmask

1984 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1984. Thriller van Richard Friedman. Met o.a. Farley Granger, Lee Bryant, John McCurry, Arch Johnson en Danny Aiello.

Granger, een medisch onderzoeker, wordt gehinderd door zijn herinneringen aan de ongelukkige verdrinkingsdood van zijn dochter. Hij probeert achter de identiteit te komen van een overleden vierjarig jongetje. Het had een goede thriller kunnen worden, en tevens een interessante studie van een bezeten iemand, maar helaas gaat de film ten onder aan de warrige regie en allerlei overbodige sensationele elementen. Ook bekend als UNKNOWN.

Roogie's Bump

1954 |

1954. Harold Young. Met o.a. Olive Blakeney, Robert Marriot, William Harrigan, Robert Simon en Ruth Warrick.

Granger, een medisch onderzoeker, wordt gehinderd door zijn herinneringen aan de ongelukkige verdrinkingsdood van zijn dochter. Hij probeert achter de identiteit te komen van een overleden vierjarig jongetje. Het had een goede thriller kunnen worden, en tevens een interessante studie van een bezeten iemand, maar helaas gaat de film ten onder aan de warrige regie en allerlei overbodige sensationele elementen. Ook bekend als UNKNOWN.

One Too Many

1951 |

Verenigde Staten 1951. Erle C. Kenton. Met o.a. Onslow Stevens, Richard Travis, Lyle Talbot en Ruth Warrick.

Granger, een medisch onderzoeker, wordt gehinderd door zijn herinneringen aan de ongelukkige verdrinkingsdood van zijn dochter. Hij probeert achter de identiteit te komen van een overleden vierjarig jongetje. Het had een goede thriller kunnen worden, en tevens een interessante studie van een bezeten iemand, maar helaas gaat de film ten onder aan de warrige regie en allerlei overbodige sensationele elementen. Ook bekend als UNKNOWN.

Three Husbands

1950 | Komedie

Verenigde Staten 1950. Komedie van Irving Reis. Met o.a. Eve Arden, Ruth Warrick, Vanessa Brown, Shepperd Strudwick en Billie Burke.

Na de dood van playboy Williams, die nooit verlegen zat om een practical joke, ontvangen zijn drie vrienden, DaSilva, Strudwick en Burke, een brief, waarin hij bekent met hun respectievelijke echtgenotes een affaire te hebben gehad. De drie overdenken het ogenblik in hun verleden dat hiervoor gelegenheid gaf. Onge[KA3]inspireerde variatie op het thema van A LETTER TO THREE WIVES, waaraan Vera Caspary, die samen met Edward Eliscu het scenario schreef, ook meewerkte. Williams probeert het allemaal door middel van flashbacks, recht te trekken, maar slaagt daar niet in. De film is niet overtuigend en mist stijl en gevatheid. De onbedoeld lachwekkende openings-en slotsc[KA2]enes spelen zich af in de hemel (buitenbeelds). Frank Planer was verantwoordelijk voor de fotografie.

Let's Dance

1950 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1950. Komedie van Norman Z. McLeod. Met o.a. Betty Hutton, Fred Astaire, Roland Young, Ruth Warrick en Shepperd Strudwick.

Een handig in elkaar gezet gegeven, met pogingen van Hutton om haar zoon terug te winnen van zijn schoonouders uit Back Bay. Het dansen van Astaire is zoals altijd een hoogtepunt.

The Great Dan Patch

1949 | Actiefilm, Sportfilm

Verenigde Staten 1949. Actiefilm van Joseph M. Newman. Met o.a. Dennis O'Keefe, Gail Russell, Ruth Warrick en Charlotte Greenwood.

Een redelijk verhaaltje over paardenraces.

Arch of Triumph

1948 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1948. Drama van Lewis Milestone. Met o.a. Ingrid Bergman, Charles Boyer, Charles Laughton, Louis Calhern en Ruth Warrick.

De zo op het oog wulpse, amorele Joan Madou (Bergman) valt in het vooroorlogse Parijs voor de illegaal in het land verblijvende arts dr. Ravic (Boyer). Hij is op zoek naar de nazi-folterraar die verantwoordelijk is voor de dood van zijn vrouw. Maar hij wordt opgepakt en naar Duitsland uitgezet. Joan begint een verhouding met een playboy (Bekassy), Ravic keert terug, maar Joan weigert haar nieuwe minnaar op te geven. Mooi, maar tikje traag en gedateerd. Het scenario, naar een roman van Erich Maria Remarque, is niet heel sterk.

Driftwood

1947 | Drama

Verenigde Staten 1947. Drama van Allan Dwan en Allen Dwan. Met o.a. Ruth Warrick, Walter Brennan, Dean Jagger, Charlotte Greenwood en Natalie Wood.

De negenjarige Natalie Wood speelt het charmante kleine meisje Jenny met een eigen willetje. Ze verdwaalt in de woestijn met haar collie als haar grootvader (Brennan) sterft. Overdreven-aandoenlijk drama.

Daisy Kenyon

1947 | Drama

Verenigde Staten 1947. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Joan Crawford, Dana Andrews, Henry Fonda, Ruth Warrick en Martha Stewart.

Driehoeksverhouding start intelligent, zakt halverwege af in typisch melodramatisch toneelspel. Goede rollen, mooi gefilmd.

Song of the South

1946 | Familiefilm, Animatie, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1946. Familiefilm van Wilfred Jackson en Harve Foster. Met o.a. Ruth Warrick, James Baskett, Bobby Driscoll, Luana Patten en Lucile Watson.

Een eenzaam, onbegrepen jongetje op een plantage in het zuiden van Amerika vindt troost in de verhalen die oom Remus vertelt. Het verhaal dient als raamwerk voor drie Disney-tekenfilms met in de hoofdrollen Brer Rabbit, Brer Fox en Brer Bear. Deze mix van animatie en gespeelde scènes was anno 1946 een bescheiden hit en werd in de decennia die volgden maar liefst vijf keer opnieuw uitgebracht. Inmiddels wordt de film niet meer vertoond wegens racistische elementen.

Perilous Holiday

1946 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1946. Avonturenfilm van Edward H. Griffith. Met o.a. Pat O'Brien, Ruth Warrick, Alan Hale, Edgar Buchanan en Audrey Long.

Een goede O'Brien-film, over een lastpost die in Mexico slaags raakt met gevaarlijke valsemunters.

China Sky

1945 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1945. Oorlogsfilm van Ray Enright. Met o.a. Randolph Scott, Ruth Warrick, Ellen Drew, Anthony Quinn en Carol Thurston.

In een afgelegen dorp dat constant onder vuur wordt genomen door Japanse soldaten, helpen de gewetensvolle Amerikaanse artsen Scott en Warrick de guerillastrijders, die onder leiding staan van Quinn. Wat een mooie hulde had moeten worden aan de onzelfzuchtige samenwerking tussen Chinezen en Amerikanen, ontpopt zich als een clichématig melodrama zo gauw Drew, de egocentrische, jaloerse echtgenote van Scott, ten tonele verschijnt. Een platte, ongeloofwaardige bewerking door Brenda Weisberg en Joseph Hoffman van een roman van Pearl S. Buck, goed gespeeld door de belangrijkste acteurs, maar zeer traag en verschrikkelijk voorspelbaar. Fotografie is van Nicholas Musuraca.

Secret Command

1944 |

Verenigde Staten 1944. A. Edward Sutherland. Met o.a. Pat O'Brien, Carole Landis, Chester Morris, Ruth Warrick en Wallace Ford.

Rondborstige O'Brien probeert gedurende WO II de oorzaak van sabotage op een Californische scheepwerf te ontdekken. Een goede spionagefilm met veel vaart. O'Brien was tevens producent van deze film.

Guest in the House

1944 | Drama

Verenigde Staten 1944. Drama van John Brahm. Met o.a. Anne Baxter, Ralph Bellamy, Aline MacMahon, Ruth Warrick en Jerome Cowan.

Baxter als een gestoord meisje dat een gelukkig gezinsleven weet te veranderen in een chaos in dit droevige melodrama.

The Iron Major

1943 | Biografie, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1943. Biografie van Ray Enright. Met o.a. Pat O'Brien, Ruth Warrick, Robert Ryan, Leon Ames en Russell Wade.

De geschiedenis van Frank Cavanaugh, die in Amerika uitgroeide tot een legende in het begin van de twintigste eeuw. Hij was een held van WO I en daarna een van de populairste base- ball coaches van het land. Scenaristen Aben Kandel en Warren Duff distilleerden uit de biografische roman van Florence Cavanaugh (Franks weduwe) een vlak en vervelend scenario, dat bol staat van de clichés. O'Brien is uitstekend in de titelrol. Hij wordt omringd door een hele reeks prachtacteurs, maar het geheel zal de hedendaagse toeschouwer niet boeien.

Journey into Fear

1942 | Oorlogsfilm, Thriller, Film noir

Verenigde Staten 1942. Oorlogsfilm van Norman Foster en Orson Welles. Met o.a. Orson Welles, Joseph Cotten, Dolores Del Rio, Ruth Warrick en Agnes Moorehead.

Howard Graham (Cotten), ingenieur in dienst van de Amerikaanse marine, ontsnapt in Istanbul aan een aanslag. Hij vlucht per schip, maar het lijkt erop dat de nazi's die het op hem hebben voorzien hem zijn gevolgd. Fraaie film noir, die waarschijnlijk zonder de bemoeienis van studio RKO – de film werd meer dan twintig minuten ingekort – nog beter was geweest. Geafficheerd als een film van Foster, maar geschreven en geproduceerd door grootmeester Orson Welles (Citizen Kane), die ook een klein rolletje speelt als Turkse kolonel.

The Corsican Brother

1941 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1941. Avonturenfilm van Gregory Ratoff. Met o.a. Douglas Fairbanks jr, Ruth Warrick, Akim Tamiroff, J.Carrol Naish en H.B. Warner.

Een Siamese tweeling (een uitstekende dubbelrol van Fairbanks Jr.) wordt na de moord op hun vader, gescheiden en groeien ver van elkaar verwijderd op, maar blijven geestelijk sterk met elkaar verbonden. Als ze 21 zijn keren ze terug om de vroegtijdige dood van hun vader te wreken. Een onderhoudende, goed vertolkte cape- en degenfilm met hele goede speciale effecten. Naar een roman van Alexandre Dumas.

Obliging Young Lady

1941 | Komedie

Verenigde Staten 1941. Komedie van Richard Wallace. Met o.a. Eve Arden, Edmond O'Brien, Ruth Warwick, Joan Carroll en Franklin Pangborn.

Een kostelijke komedie over een jong meisje, onderwerp van een voogdij-gevecht, dat zichzelf in een buitenhuis in het brandpunt der belangstelling ziet staan.

Citizen Kane

1941 | Mysterie, Drama, Thriller, Experimenteel

Verenigde Staten 1941. Mysterie van Orson Welles. Met o.a. Orson Welles, Joseph Cotten, Dorothy Comingore, Agnes Moorehead en Everett Sloane.

Volgens velen de beste speelfilm aller tijden. Orson Welles - toen 25 jaar! - experimenteerde in deze visionaire film over de achterkant van het Amerikaanse kapitaal met make-up, geluid en vooral met lenzen en cameratechnieken. Die brachten zowel voorgrond als achtergrond scherp in beeld - met oogstrelend en baanbrekend resultaat. Het spannende verhaal cirkelt om krantenmagnaat Kane (Welles zelf) die bij zijn eenzaam sterven het woord 'Rosebud' fluistert. Een inventieve en gevoelige zoektocht naar de betekenis van het woord en de persoon Kane volgt.