Dolly Bouwmeester

Acteur

Dolly Bouwmeester is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Fientje Peters - Poste Restante

1935 | Komedie

Nederland 1935. Komedie van Viktor Janson. Met o.a. Dolly Bouwmeester, Cor Hermus, Louis Borel, Fientje Berghegge en Herman Tholen.

Dolly Bouwmeester in een leuk rolletje als Fientje, solliciterende als secretaresse bij een schrijver die zojuist bij zijn vrouw wegliep om zijn boek af te kunnen maken. Het bekende boulevardwerk, in Berlijn verfilmd met een gelijktijdige Duitse rolbezetting: HILDE PETERSEN POSTLAGERND.

Sensatie der Toekomst

1931 | Sciencefiction, Drama

Nederland/Frankrijk 1931. Sciencefiction van Dimitri Buchowetski en Jack Salvatori. Met o.a. Rolant Varno, Dolly Bouwmeester, Marie van Westerhoven, Charles Brakensiek en Johan Boskamp.

Een Nederlandse geluidsfilm, opgenomen in de Paramount- studio's te Joinville bij Parijs, die in Den Haag werd geafficheerd als TELEVISIE. De oorspronkelijke titel van deze Paramount-produktie luidt MAGIE MODERNE, waarvoor scène voor scène de spelers uit de diverse landen o.a. ook Italië, Roemenië, Tsjecho-Slowakije en Zweden telkens het toneel voor de camera bevolkten. De film is een SF-detectiveverhaal, waarin de televisie een voorname rol speelt.

Finale

1931 | Drama

Nederland 1931. Drama van Gerard Rutten. Met o.a. Adolphe Engers, Cor van der Lugt Melsert, Anton Roemer, Dolly Bouwmeester en Piet Rienks.

Verfilming van Ben van Eysselsteijns verhaal Het Carnavalsmannetje uit Zeven Fantomen, door Rutten geproduceerd samen met cameraman Henk Alsem, over een koetsier die 's morgens op de bok zit van een lijkwagen en 's middags van een trouwkoets. FINALE moet de eerste Nederlandse geluidsfilm worden en daartoe in Duitsland worden nagesynchroniseerd, wat echter niet gebeurde.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dolly Bouwmeester op televisie komt.

Reageer