Judith Elek

Regisseur

Judith Elek is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Mémoires d'un fleuve

1990 | Drama, Historische film

Frankrijk/Hongarije 1990. Drama van Judith Elek. Met o.a. Sandor Gaspar, Pal Hétényi, Franciszek Pieczka en Andras Stohl.

Een veelomvattend, geromantiseerd epos op basis van nauwkeurige historische feiten. Een golf van antisemitisme overspoelt in 1882 Europa, met name het Hongarije van de Habsburgs, waar David Hersko en zijn joodse en orthodox- christelijke vrienden worden beschuldigd van een moord die niet heeft plaatsgevonden. Ze worden gemarteld, tot zij een misdrijf bekennen dat zij niet hebben begaan. Een uitgebreid, bitter, sober, nauwgezet en realistisch epos, qua stijl wellicht beïnvloed door Miklos Jancso. De draad van het verhaal raakt soms enigszins verstrikt in allerlei bochten en de martelingen worden wat te vaak herhaald, maar het geheel ontbreekt het noch aan kracht noch aan overtuiging van de buiten hun landsgrenzen onbekende acteurs. De muziek is afkomstig uit het oeuvre van György Kurtag.

Mária-Nap

1984 | Drama, Historische film

Hongarije 1984. Drama van Judith Elek. Met o.a. Edit Handel, Evá Igó, Sándor Szabó, Tomás Fodor en Imre Csiszár.

Een familiedrama in de traditie van Tsjechow over onderdrukte gevoelens, tegenstrijdige verhoudingen en misplaatste hartstochten gesitueerd in Hongarije na de mislukte opstand van 1848 tijdens een samenkomst op een landgoed in 1866. De regisseur heeft zich duidelijk laten inspireren door Bergman in zijn aanpak. Een film die zeer zeker een indringend stemmingsbeeld oproept waarvoor je echter geporteerd moet zijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Judith Elek op televisie komt.

Reageer