Beatriz Palacios

Regisseur, Producer

Beatriz Palacios is regisseur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Para recibir el canto de los pajaros

1995 | Drama

Bolivia 1995. Drama van Jorge Sanjinés. Met o.a. Geraldine Chaplin, Jorge Ortiz, Guido Arce, Lineth Herbas en Marcelo Guzman.

Op de hooglanden van Bolivia draait een filmploeg een historische film over de barbaarse Conquistadores (de Spaanse overheersers) die Zuid-Amerika hebben uitgebuit, leeggeplukt en van de cultuur beroofd. Ze hebben figuranten nodig en ze menen dat die gemakkelijk zijn te recruteren onder de Indiaanse bevolking. Het tegendeel blijkt echter waar te zijn, al eindigt het hele verhaal met een veel te optimistische happy-end (het filmen van een met veel ceremonieel gepaard gaande vogeltjesfeest). Amateuristisch gedraaide film met krakerig geluid die als zinnebeeld bedoeld is voor het droeve lot van de oorspronkelijke bewoners van Zuid-Amerika die meer beschaving hadden dan hun Europese veroveraars en daardoor gedeeltelijk vernietigd werden en in de 21e eeuw nog steeds achtergesteld zijn als derde wereld-land. Zestig-jarige veteraan Sanjines die met drie man achter de camera (Raul Rodriguez, Guillermo Ruiz en Cesar Perez) draaide, had beter moeten weten. Ook de kleine rol van Chaplin als mondaine, idealistische Parisienne is onder de maat.

Las banderas del amanecer

1983 | Documentaire

Bolivia 1983. Documentaire van Jorge Sanjinés en Beatriz Palacios.

Rechtstreekse getuigenissen van arbeiders en boeren belichten de strijd die zij van 1979 tot 1982 tegen de Boliviaanse dictaturen gevoerd hebben. Deze enigszins primitieve documentaire werd geschreven door de bekende Jorge Sanjinés die tevens meewerkte aan de uitvoering.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Beatriz Palacios op televisie komt.

Reageer