Arthur Porchet

Regisseur

Arthur Porchet is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

L' Oasis dans la tourmente

1941 | Oorlogsfilm, Drama

Zwitserland 1941. Oorlogsfilm van Arthur Porchet en Pierre Porchet. Met o.a. Eleonore Hirt, Fernand Bercher, Jean Hort, Camylle Hornung en Floriane Silvestre.

Voor- en tegenspoed van de inwoners van een Frans dorpje in 1940. Diverse dramatische verwikkelingen en de dood [KA2]a la Jeanne d`Arc van een verpleegster op haar post tijdens een vuurgevecht. Herenigingen na de bevrijding en twee (!) epilogen: een optimistisch slot voor de Zwitserse kijkers en een pessimistisch slot voor de Franse. Technisch relatief goed gemaakt, met prachtig camerawerk van Bujard (cameraman van Gance), maar dat redt dit melodrama vol clichés en onwaarschijnlijke personages niet. Het lijkt wel een promotiefilm voor het Rode Kruis.

Mob 39

1940 | Documentaire, Historische film

Zwitserland 1940. Documentaire van Arthur Porchet. Met o.a. Jim Gérald, Jean Nello, Pauline Carton, Bab Wanny en Jean Hort.

Deze film, met een slechte montage en een waardeloze plot, is bijna een documentaire. De verdiensten en de uitstekende moraal van het Zwitserse leger aan de vooravond van WO II worden opgehemeld. Een gelegenheidsfilm waarin de kantine en het wachtlokaal een voorname plaats krijgen toebedeeld. Prima komediespelers als Carton kunnen deze ratjetoe niet redden. Werd destijds zo slecht door de kritiek ontvangen dat de auteurs besloten om een gepland tweede deel niet op te nemen: dat was de stem der wijsheid! Er bestaat een Duitse versie met Duitse acteurs. Ook bekend als SOUS LA CASQUE! en MOBILISATION 39.

L' Appel de la montagne

1922 | Drama, Romantiek

Zwitserland 1922. Drama van Arthur Porchet. Met o.a. Ernette Tamm, Emile Crettex, Henri Duval, Victor Vina en André Dejean.

Na opmerkelijk heldhaftig te zijn geweest tijdens een vreselijke sneeuwstorm trouwt een gids met een rijke, Amerikaanse wees die alpiniste is, na een jager op de bruidsschat te hebben ontmaskerd. Een debiel scenario (en een gekke titel). Melodrama als een broddellap met een vreemde moralistische sulligheid met werkelijk onmogelijke personages behalve dan de gids (die dat ook in werkelijkheid was). De regisseur-cameraman Porchet heeft echter geweldige plaatjes gemaakt en dapperheid tijdens de storm ten toon gespreid, waarbij hij bijna het leven liet. Hij moet niet verward worden met zijn twee zoons Adrien en Robert, die ook cameraman zijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Arthur Porchet op televisie komt.

Reageer