Jack Buetel

1915 -1989 Acteur

Jack Buetel (1915-1989) is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Mustang

1959 | Western

Verenigde Staten 1959. Western van Peter Stephens. Met o.a. Jack Buetel, Madalyn Trahey, Steve Keyes, Mit Swift en Autumm Moon.

Het einde van een carrière die zo veelbelovend begon. Jack Buetel, geboren in 1917, werd vermaard als Billy the Kid in THE OUTLAW uit 1943. Er werd echter zo lang met distributie gewacht dat zijn kans om een echte ster te worden kapot werd gemaakt. Tom Gries, later een goed regisseur, bewerkte het boek Capture of the Golden Stallion van Rutherford Montgomery over cowboy Buetel, eens een rodeo-ster die echter met geld had gesmeten en nu verplicht was een baan op de ranch van Keyes en Trahey aan te nemen. Het conflict tussen Buetel en Keyes gaat over een wild paard dat Buetel wil redden en Keyes wil doden. Het paard, Buetel en Trahey gaan een gelukkige toekomst tegemoet. Het geheel is echter zo amateuristisch dat het niet om aan te zien is.

Jesse James' Women

1954 | Western

Verenigde Staten 1954. Western van Donald Barry. Met o.a. Donald Barry, Jack Buetel, Peggie Castle, Lita Baron en Don Barry.

Omdat James nogal veel achter de vrouwen aanzit, heeft hij erg weinig tijd over voor criminele activiteiten; dit aardig gegeven werkt niet.

The Half-Breed

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Stuart Gilmore. Met o.a. Robert Young, Janis Carter, Jack Buetel, Barton MacLane en Porter Hall.

Een gewetenloze gokker helpt een halfbloed (Buetel) en kweekt goodwill bij de Apachen en zet ze ertoe aan een laffe overval te plegen op blanke kolonisten, zodat ze hun grondgebied zullen verlaten, waar hij goud wil delven. Verder is het gehele verloop van deze halfslachtige western zeer voorspelbaar.

Rose of Cimarron

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Harry Keller. Met o.a. Jack Buetel, Mala Powers, Bill Williams, Jim Davis en Dick Curtis.

De blanke ouders van Powers werden door Comanches vermoord, maar Cherokee-Indianen namen haar liefdevol op. Blanke moordenaars doden nu haar Indiaanse pleegouders. Powers zweert wraak op de moordenaars en gaat samen met marshal Buetel achter hen aan. Maurice Geraghty schreef het en Karl Struss nam het op voor producent Edward L. Alperson.

Best of the Badmen

1951 | Western, Drama

Verenigde Staten 1951. Western van William D. Russell. Met o.a. Robert Ryan, Claire Trevor, Robert Preston, Jack Buetel en Walter Brennan.

Na de Amerikaanse burgeroorlog zoekt een officier bescherming bij een bende, waar de legendarische James and Younger broers toe behoren.

The Outlaw

1943 | Western, Erotiek, Romantiek

Verenigde Staten 1943. Western van Howard Hughes en Howard Hawks. Met o.a. Jane Russell, Jack Buetel, Thomas Mitchell, Walter Huston en Mimi Aguglia.

Piloot, zakenman, playboy, multimiljonair en filmfinancier Howard Hughes (zie The Aviator, 2004) vond zijn leading lady, Jane Russell, naar verluidt in het secretariaat van zijn tandarts. The Outlaw is een western, maar gaat om de boezem van Russell (1921-2011). Hughes ontwierp een speciale beha voor haar (die ze overigens weigerde te dragen, vertelde ze jaren later) en zorgde ervoor dat haar bovenlijf zo veel en goed mogelijk in beeld verscheen. Een schandaal was geboren. De plot over Billy the Kid en Doc Holliday's maîtresse interesseerde inmiddels niemand meer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jack Buetel op televisie komt.

Reageer