Guido Brignone is regisseur en auteur.
Er zijn 13 films gevonden.

Maciste all'inferno

1962 | Avonturenfilm, Horror

Italië 1962. Avonturenfilm van Riccardo Freda. Met o.a. Kirk Morris, Vira Silenti, Hélène Chanel, Andrea Bosic en Angelo Zanolli.

Een vrouw die zich met magie bezighoudt, duikt op in Schotland rond 1760 om de vloek van een honderd jaar eerder verbrande heks op te heffen. De gewelven onder het spookkasteel blijken een onderwereld vol monsters en andere verschrikkingen. De mythische held is actief in allerlei landen en tijdperken en belandt nu in een semi-horrorfilm die nogal kleur- en fantasierijk verbeeld is. Eerder vermakelijk dan echt eng. Het scenario is van Oreste Biancoli, Pierre Pirotti en Ennio De Concini naar een verhaal van Guido Brignone. Het camerawerk is van Riccardo Pallottini.

Nel segno di Roma

1959 | Avonturenfilm, Historische film, Drama

Italië/Frankrijk/Duitsland 1959. Avonturenfilm van Guido Brignone. Met o.a. Anita Ekberg, Georges Marchal, Jacques Sernas, Gino Cervi en Folco Lulli.

Een Romeinse generaal moet de koningin van Syrië verslaan, die zich tegen het Romeinse keizerrijk heeft gekeerd, maar wordt verliefd op haar. Hij weet een Perzische aanval te keren en voor de afgezette koningin in Rome genade te bewerkstelligen, terwijl in Syrië een aan Rome getrouwe troonopvolgster komt. Deze met breed pathos geacteerde spektakelfilm maakt minder indruk door de massascènes als wel door de uitzonderlijke architectuur en kostumering van Ekberg die hiermee haar Italiaanse carrière begon.

Le schiave di Cartagine

1956 | Historische film

Italië 1956. Historische film van Guido Brignone. Met o.a. Gianna Maria Canale, Marisa Allasio en Jorge Mistral.

Een slecht geregisseerde film met enige zwakke optredens. Alleen het enigszins interessante verhaal met verdraaide historische feiten maakt de film het bekijken waard. De christenen worden beschuldigd van de dood van de vice-consul van Cilici[KA3]e en worden al gauw opgesloten. Maar consul Marco Valerio (Mistral) weigert hen te veroordelen en de conflicten lopen hoog op.

Inganno

1952 | Drama, Misdaad

Italië 1952. Drama van Guido Brignone. Met o.a. Gabriele Ferzetti, Nadia Gray en Wilma Pagis.

Een politie-agente in Triëst wordt verliefd op een arts, die zich door zijn gokschulden in de misdaad heeft verstrikt. Pogingen om hem na hun huwelijk te redden blijken tevergeefs en hij wordt neergeschoten. Dit larmoyant melodrama krijgt nauwelijks overtuigingskracht en mist boeiende kansen door de activiteiten van de vrouwelijke agente te verwaarlozen.

Bufere

1952 | Drama

Frankrijk/Italië 1952. Drama van Guido Brignone. Met o.a. Jean Gabin, Silvana Pampanini, Serge Reggiani, Carla del Poggio en René Lefèvre.

Een chirurg wordt verliefd op een doortrapte trapezewerkster en offert gezin en carrière hieraan op. Zijn echtgenote krijgt bij een poging om de rivale tot andere gedachten te brengen een bijna fataal ongeval en moet geopereerd worden door haar man, die daardoor tot inkeer komt. Dit typisch Italiaanse melodrama, waarin de burgermoraal triomfeert, ontleent enige meerwaarde aan het spel van Jean Gabin en Serge Reggiani - als trapezist - maar het optreden van Silvana Pampanini als femme fatale is ronduit belachelijk.

Il conte di Sant'Elmo

1950 | Drama

Italië 1950. Drama van Guido Brignone. Met o.a. Massimo Serato en Anna-Maria Ferrero.

Napels tijdens de regering van de Franse Bourbons. Een interessante, goed gespeelde maar niet onberispelijke film die met zijn sterke thema - de sociale situatie en het leven en werken van een groep mijnwerkers in de steenkolenmijnen - de aandacht vasthoudt van het begin tot het eind.

Il barone Carlo Mazza

1948 |

Italië 1948. Guido Brignone. Met o.a. Nino Taranto en Silvana Pampanini.

Een aardige komedie met een sarcastisch toontje, waarin de bourgeoisie op de hak genomen wordt. Een baron, die zo ongeveer niets anders bezit dan zijn titel, maakt een jongedame het hof. Hij trouwt zelfs met haar, niet omdat hij nu zo verliefd op haar is, maar omdat haar een rijke erfenis wacht. Maar in de loop van de tijd gaat hij toch van haar houden.

Vertigine

1941 | Drama

Italië 1941. Drama van Guido Brignone. Met o.a. Camilla Horn en Beniamino Gigli.

Middelmatig, maar toch een zeer onderhoudend, romantisch verhaal over een schuinsmarcheerder die besluit zijn zedeloze levensstijl in te ruilen voor liefde. Door een misverstand verlaat het meisje hem dat zijn hart heeft gestolen. Hij stelt echter alles in het werk om haar weer terug te krijgen.

Kean

1940 | Drama

Italië 1940. Drama van Guido Brignone. Met o.a. Rossano Brazzi, Germana Paolieri, Mariella Lotti en Filippo Scelzo.

Gebaseerd op een stuk van Alexandre Dumas over de grote Engelse toneelspeler Edmund Kean (Brazzi), vriend van de Prins van Wales (Scelzo). Ze houden beiden van Helen Koefeld (Paolieri), een getrouwde vrouw. Kean, die begrijpt dat de prins geen partij voor hem is, betaalt de prijs voor zijn passie en gaat in ballingschap. Bijzonder omzichtig geregisseerd, waardoor het allemaal wat bloedeloos geworden is. Ook de acteurs houden zich wel erg in.

Le sorprese del divorzio

1939 | Drama, Komedie

Italië 1939. Drama van Guido Brignone. Met o.a. Bice Parini, Armando Falconi, Filippo Scelzo, Sergio Tofano en Tiziana Calvi.

Een jongeman probeert zich los te maken van zijn schoonmoeder, een onmogelijke vrouw die zich overal mee bemoeit. Zijn pogingen worden doorkruist door tragische gebeurtenissen, die steeds weer opnieuw opduiken. Een situatie-komedie die helemaal niet leuk is.

Gli uomini non sono ingrati

1937 | Komedie

Italië 1937. Komedie van Guido Brignone. Met o.a. Isa Pola, Gino Cervi en Enrico Viarisio.

Hongarije in de zorgeloze jaren 1920-30. Een gevangene brengt een jong meisje in moeilijkheden. Hij weet haar reputatie te redden door ervoor te zorgen dat zij de gelukkige bruid wordt van een echte heer. Een leuke, plezierige film.

Passaporto rosso

1935 | Drama

Italië 1935. Drama van Guido Brignone. Met o.a. Isa Miranda, Giulia Martin, Filippo Scelzo en Tina Lattanzi.

De dochter van een Italiaanse immigrant in Amerika trouwt met een landgenoot. De zoon die uit deze verbintenis wordt geboren, groeit op in het nieuwe land, maar als hij de volwassen leeftijd bereikt, breekt WO I uit. Hij voelt zich niet verplicht het voorbeeld van de andere immigranten te volgen die vrijwillig dienst nemen in het leger en aan de oorlog deelnemen. Hij kent zijn eigen verplichtingen, zelfs als zijn vader vertrekt om aan de strijd deel te nemen. Een goed geregisseerd en vertolkt drama over de kwelling en het geweten van een man.

Lorenzino de Midici

1935 | Historische film

Italië 1935. Historische film van Guido Brignone. Met o.a. Alessandro Moissi, Camillo Pilotto en Germana Paolieri.

De schitterende stad Florence gedurende de regering van Lorenzo de Medici, de beschermheer van de kunst, die leefde van 1449 tot 1492. Lorenzo en leden van het hof vrezen dat zijn tirannieke neef hertog Alessandro zijn oog heeft laten vallen op Lorenzo`s vrouw Bianca Strozzi (Paolieri). Zij beramen een komplot om de hertog te doden, maar de moord lost de politieke problemen niet op. De bevolking komt in opstand en Lorenzo moet Florence ontvluchten. Mooie kostuums, decors en camerawerk, filmisch gezien een goede produktie. Echter het acteren is matig en het scenario rommelig.