Tommy Andersson

Acteur

Tommy Andersson is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Beck - Annonsmannen

2002 | Misdaad

Denemarken/Zweden 2002. Misdaad van Daniel Lind Lagerlöf. Met o.a. Peter Haber, Mikael Persbrandt, Marie Göranzon, Malin Birgerson en Rebecka Hemse.

Malin Tavast (Millhagen) fietst door het bos en wordt plotseling van achteren aangegrepen. Ze kan nog net haar man Bengt (Krepper) waarschuwen met haar mobiele telefoon. Hij hoort hoe zijn vrouw kreunt en vecht om haar leven; dan is de verbinding plotseling verbroken. Martin Beck (Haber) snelt met zijn team naar de plaats des onheils, maar vindt het stoffelijke overschot van Eva Lindskog. Ze is op een afschuwelijke wijze gewurgd en verkracht. Van Malin ontbreekt ieder spoor. Beck komt er vlot achter dat zowel Malin als Eva gereageerd hebben op een kleine advertentie, waarin een bankje voor de keuken te koop werd aangeboden. Becks medewerkster Alice Levander (Birgerson) fungeert nu als lokaas. Ze belt het nummer en laat een valse naam achter. Ze krijgt een telefoontje van een zekere Rune Fj[KA3]allg[KA9]ard (Elfstr[KA3]om), hoewel de aansluiting staat op de naam van Svanborg (Andersson). Ze spreken af, maar Fj[KA3]allg[KA9]ard verschijnt niet. Later belt hij op en laat merken dat hij weet dat zij Alice heet en bij de politie zit. Beck ontdekt algauw dat Fj[KA3]allg[KA9]ard een strafblad heeft wegens verkrachting, maar dat is al heel oud. Nog altijd ontbreekt ieder spoor van Malin. Dan ontdekt men Svanborgs buurvrouw Elin Wennquist (Fritjofson), die dertig jaar geleden het slachtoffer van Fj[KA3]allg[KA9]ard was. Nu komt er eindelijk beweging in de zaak. Voor de fans van de serie een goede aflevering met de nodige kronkelingen. Iedereen is behoorlijk in vorm, al vragen vaste kijkers van de oorspronkelijke uitzendingen zich af waarom men een Zweedse commentaarstem (Fredrik Ohlsson) nodig had voor de Duitse acteur Zischler die de rol van Josef Hillman speelt. Het scenario is van Rolf Börjlind en Cecilia Börjlind naar de personage van Maj Sjöwall en Per Wahlöö. Het camerawerk is van Olof Johnson en Lasse Westfelt.

Jalla! Jalla!

2001 | Komedie, Drama, Familiefilm

Zweden 2001. Komedie van Josef Fares. Met o.a. Fares Fares, Torkel Petersson, Tuva Novotny, Laleh Pourkarim en Leonard Terfelt.

Roro (Fares Fares) is afkomstig uit de Libanon. Hij woont en werkt in Zweden. M[KA9]ans (Petersson) is zijn beste kameraad, die hij kent van het werk. Roro heeft de leuke Zweedse Lisa (Novotny) als vriendin. Zijn vader (Jan Fares) vindt dat hij moet gaan trouwen met een Libanees meisje en zoekt Yasmin (Pourkarim) voor hem uit. Samen met haar broer Paul (Terfelt) bereidt Roro`s vader het huwelijk voor. Noch Yasmin, noch Roro voelen ervoor en tegen Lisa zegt Roro dat Yasmin zijn nicht is. M[KA9]ans, die met zijn vriendin Jenny (Helleday) samenwoont, krijgt problemen om de liefde te bedrijven terwijl zij van alles proberen. De situatie culmineert tenslotte in een explosie en het vertrek van de opgewonden Jenny, die het niet langer meer verdragen kan. Lisa is net zo ontzet als zij ontdekt dat Yasmin helemaal niet Roro's nichtje is. Yasmin en Roro, die inmiddels verliefd op haar is, besluiten om zich uiteindelijk toch aan de tradities te houden... In eigen land, Zweden, een groot succes door zijn vrijmoedige aanpak en het blootleggen van sociale problemen. Spreekt vooral jongeren aan, ook buiten Scandinavië. De spelprestaties zijn goed. Het hilarische scenario is van regisseur Fares. Het camerawerk is van Aril Wretblad. Lukas Moodysson, het wonderkind van FUCKING ȦMȦL, was uitvoerend producent. Aanbevolen. De titel is Arabisch en betekent: schiet op, schiet op.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tommy Andersson op televisie komt.

Reageer