Suzanne Geyer

Acteur

Suzanne Geyer is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Winterkartoffelknödel

2014 | Komedie, Misdaad

Duitsland 2014. Komedie van Ed Herzog. Met o.a. Sebastian Bezzel, Daniel Christensen, Eisi Gulp, Suzanne Geyer en Enzi Fuchs.

Een bouwkeet heeft één van de gebroeders Neuhofer verpletterd. Niemand twijfelt eraan, dat het een ongeluk was. Alleen dorpsagent Franz Eberhofer vermoedt dat er sprake is van een misdrijf.

Das verletzte Lächeln

1996 | Komedie

Duitsland 1996. Komedie van Andreas Gruber. Met o.a. Natja Brunckhorst, Rainer Egger, Andrea Wolf, Suzanne Geyer en Klaus Zmorek.

Bij een ongeval wordt het gelaat van het succesvolle fotomodel Brunckhorst verminkt. In het hospitaal leert zij de stadstuinier Egger kennen, die nooit succes had bij de vrouwen. Brunckhorst laat zich door hem meetronen en vindt het zelfs fijn om weer aanbeden te worden. Scenarist-regisseur Gruber stelt meer dan demonstratief de oppervlakkigheid van de modewereld aan de kaak. De krikkemikkige relatie tussen Brunckhorst en haar ongewilde aanbidder wordt fijngevoelig in beeld gebracht. De personages zijn even controverse als de twee hoofdvertolkers: Brunckhorst blijft met haar zelfmedelijden, ondanks haar littekens, stereotype mooi en Egger is indrukwekkend als een mickrig tiepetje met grote menselijke kwaliteiten. Achter de camera stond Hermann Dunzendorfer.

Der Verräter

1995 | Mysterie

Duitsland 1995. Mysterie van Diethard Klante. Met o.a. Frank Giering, Peter Lohmeyer, Renate Krößner, Stefan Kowalski en Peter Fitz.

In een stadje in Thüringen in de voormalige DDR wordt een asielzoeker doodgeslagen door drie extreem-rechtse militanten. De daders worden aangehouden en komen voor het gerecht. Om indruk te maken op de aanvoerder van het trio, Kowalski, legt Giering die graag een gewaardeerd lid van zijn neo-nazistische organisatie wil worden, een ontlastenende getuigenis af die vrijspraak tot gevolg heeft. Politieman Lohmeyer die een oogje op Giering's moeder heeft, neemt de jongen onder handen. De film probeert de vraag te beantwoorden waarom iemand neo-nazistische idealen nastreeft. Het blijkt echter niet om ideologie te gaan, maar doodeenvoudig om eenzaamheid en vriendschap. Deze problemen lossen zich op als je bij een groep hoort. De jonge acteurs leveren goed werk en het scenario van regisseur Klante zit boeiend in elkaar. Franz Rath was verantwoordelijk voor de fotografie. Stereo.

Der letzte Sommer - eine Familienaffäre

1991 | Komedie

Duitsland 1991. Komedie van Hilde Lermann. Met o.a. Horst-Christian Beckmann, Heidemarie Rohweder, Suzanne Geyer, Max Volkert Martens en Elfriede Rückert.

Opa Beckmann's laatste zomer in een ziekenhuis. De artsen hebben hem verteld dat hij ongeneeslijk ziek is, maar hij fleurt weer helemaal op door zijn liefde voor de dominees-weduwe Rückert. Melodramatiek die vooral naar waarde zal worden geschat door bewoners van een bejaardentehuis.

Shalom, General

1989 | Komedie, Drama

Oostenrijk 1989. Komedie van Andreas Gruber. Met o.a. Rainer Egger, Dieter Naumann, Andrea Wolf en Suzanne Geyer.

Nadrukkelijk en geconcentreerd worden de ervaringen verteld van een Oostenrijkse dienstweigeraar (Egger) in zijn weinig verheffende job van verpleger in een bejaardentehuis, waar hij de hele dag geconfronteerd wordt met allerlei ellende. Hierbij zijn ook ruzietjes met de lastige oud-generaal uit de titel (Naumann), die in een rolstoel zit. De aanvankelijke afkeer voor elkaar verandert langzamerhand in wederzijds respect en begrip. Zonder valse sentimenten, maar met een zekere melancholie loodst regisseur Gruber de kijker door het lieve, positieve verhaal. Het camerawerk is van Hermann Duzendorfer. In 1989 bekroond met de Max-Ophüls-Preis en in 1991 met de Gouden Fipa.

Tatort - Der Zeuge

1979 | Mysterie

Duitsland 1979. Mysterie van Peter Adam. Met o.a. Jörg Hube, Claudia Demarmels, Heinz Hönig, Uwe Dallmeier en Walter Renneisen.

Inspecteur Haferkamp is ziek en de recherche in Essen stuurt collega Baumann (Dallmeier) als extra kracht naar Frankfurt. Een vroeger in het Roergebied opererende bende vrouwelijke bankrovers heeft met pistoolschoten een bewaker levensgevaarlijk verwond. Baumann speelt voor lokaas in de rol van een voor de vrouwelijke verdachten bedreigende getuige. Scenario van Peter Adam. Camerawerk van Helge Weindler.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Suzanne Geyer op televisie komt.

Reageer