Hervé Bellon

Acteur

Hervé Bellon is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Le gerfaut

1988 | Avonturenfilm, Historische film, Komedie

Frankrijk 1988. Avonturenfilm van Marion Sarraut. Met o.a. Laurent Le Doyan, Patrice Alexsandre, Hervé Bellon, Isabelle Guiard en Vincent Solignac.

Avonturen aan het hof van Lodewijk XVI rond het beruchte collier van de koningin, vlak voor de Franse Revolutie. Aangenaam vermaak, hoewel de geschiedenis nogal vrij geïnterpreteerd wordt. Gebaseerd op de roman van Juliette Benzoni.

Guillaume le Conquérant

1981 | Avonturenfilm, Historische film

Frankrijk 1981. Avonturenfilm van Gilles Grangier en Serge Nicolaesco. Met o.a. Hervé Bellon, John Terry, Emmanuel Petrus, Mircea Albulesco en Margot Barbut.

Deze gedramatiseerde geschiedenis vertelt de legende van Willem de Veroveraar, de Normandische hertog die in de 11e eeuw koning van Engeland werd. Een kleurrijk relaas vol tragikomische verwikkelingen. Deze echte publieksfilm is niets bijzonders. Het goede scenario, de bewerking en de dialogen zijn van Serge de La Roche en Marcel Jullian.

L'avare

1980 | Komedie

Frankrijk 1980. Komedie van Jean Girault en Louis de Funès. Met o.a. Bernard Menez, Anne Caudry, Michel Galabru, Claude Gensac en Frank David.

Deze klassieke komedie van Molière over gierigheid werd trouw naar de letter verfilmd. Een paar misplaatste filmische grappen nemen de indruk van de langdradigheid niet weg. Het spelen van de titelrol Harpagon betekende voor De Funès de vervulling van zijn jarenlang gekoesterde droom, maar omdat alleen de komische kanten van zijn personage het volle pond krijgen, wordt zijn spel eentonig. Galabru steelt als huismeester de show. Het scenario is van regisseur Girault en Jean Halain. Het camerawerk is van Edmond Richard.

Dernière sortie avant Roissy

1977 | Drama

Frankrijk 1977. Drama van Bernard Paul. Met o.a. Pierre Mondy, Anne Jousset, Hervé Bellon, Roseline Villaume en Jacques Zanetti.

Een vrij geslaagd sociaal-psychologisch drama over een jong koppel dat dreigt weg te zinken in de middelmatigheid van een saai bestaan in een troosteloze voorstad van Parijs. Als de man zijn werk verliest en steeds depressiever wordt, komt het tot een geweldadige uitbarsting. Ook al is het thema niet bijster origineel en de intrige soms nodeloos vertakt, toch slaagt regisseur Paul erin levensechte personages neer te zetten waar je in kan geloven. Regie, fotografie en muziek zijn sober en functioneel en staan in dienst van het verhaal, dat daardoor aan stootkracht wint. Geen grote film, maar beslist verdienstelijk en onderhoudend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hervé Bellon op televisie komt.

Reageer