Emilio Gómez Muriel is regisseur.
Er zijn 60 films gevonden.

Seis días para morir

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. David Reynoso, José Elías Moreno, Joaquín Cordero en Libertad Leblanc.

Drie meisjes, elk met een zeer schrijnend familieprobleem, worden gebeten door een hondsdolle hond. De medische autoriteiten proberen er achter te komen welke meisjes het zijn om hen in te enten. Het verhaal is melodramatisch in de ergste zin van het woord, met een moralistische en wrange boodschap.

La Perra

1966 | Erotiek, Drama

Mexico/Argentinië 1966. Erotiek van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Libertad Leblanc, Julio Alemán, Carlos López Moctezuma en Héctor Méndez.

Een verhuurder van plezierjachten wordt het werktuig van een oogverblindende ex-prostituée, die hem tracht over te halen haar man te vermoorden. Als hoofdverdachte na de moord weet hij aan de politie te ontsnappen en kan hij zich wreken op de vrouw en haar werkelijke liefje. Vrij sexy melodrama hoewel de explosieve Latijnsamerikaanse stijl in handen viel van de Argentijnse censor. Redelijk camerawerk en goede muziek.

Bañame mi amor

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Emily Cranz, Amedée Chabot, Susana Cabrera en Maura Monti.

De belevenissen van een stel jonge meisjes in Acapulco. Veel bikini's, veel blote benen, veel strand en weinig talent.

Rocambole vs. las mujeres arpías

1965 | Avonturenfilm, Fantasy

Mexico 1965. Avonturenfilm van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Julio Alemán, Maria Duval, Regina Torné en Jacqueline Andere.

Een gemaskerde held neemt het op tegen een leger vrouwen die in harpijen zijn veranderd door een vreemde drank. Ze plegen diefstallen in opdracht van een echtpaar. Een film vol actie. Het personage van Rocambole heeft niets te maken met de gelijknamige film van Bernard Borderie. Kreeg een vervolg in ROCAMBOLE VS. LA SECTA DEL ESCORPION.

Rocambole vs. la Secta del Escorpión

1965 | Avonturenfilm, Fantasy

Mexico 1965. Avonturenfilm van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Julio Alemán, María Duval, Chucho Salinas en Carlos López Moctezuma.

Het tweede avontuur van Rocambole, die dit keer samen met de zijnen moet strijden tegen een mysterieuze sekte die over de wereld wil heersen. Het vervolg op ROCAMBOLE VS. LAS MUJERES ARPIAS.

Nacidos para cantar

1965 | Komedie, Musical

Mexico/Argentinië 1965. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Enrique Guzmán, Julissa, Violeta Rivas en Chucho Salinas.

Een jongen doet zich, op diens verzoek, voor als een bekende Argentijnse zanger. De zaak wordt ingewikkelder wanneer de vriendin van de zanger verschijnt en de jongen verliefd wordt op een ander meisje. Een onverdraaglijke muzikale komedie.

Me cansé de rogarle

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Lucha Villa, Manuel López Ochoa, Marco Antonio Muñíz en José Alfredo Jiménez.

De ene na de andere verloofde van een meisje pleegt zelfmoord, telkens als ze op het punt staan om te trouwen. Een clichématige, folkloristische komedie.

La cigüeña distraida

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. 'Viruta', 'Capulina', Rosa María Vázquez en Emily Cranz.

Twee mannen, de ene arm en de andere rijk, hebben beiden een kind gekregen. Als ze hun kinderen in het ziekenhuis ophalen, ontstaat er verwarring en er vindt een verwisseling plaats. Elk neemt het kind van de ander mee. Viruta en Capulina zijn nauwelijks overtuigend in deze zwakke komedie.

El fugitivo

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Luis Aguilar, Lucha Villa, Amparo Rivelles en Alma Delia Fuentes.

Nadat hij een straf heeft uitgezeten voor een misdaad die hij niet beging, gaat een man op zoek naar de vriend die hem beschuldigde. Minder dan middelmatig, maar met mooie kleuren.

Canta mi corazón

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Libertad Lamarque, Enrique Guzmán, Sara García en Roberto Cañedo.

Een jongen besluit zijn studie op te geven om zanger te worden, ondanks het verzet van zijn moeder, dat overigens wel mee blijkt te vallen. Een overdreven melodramatische film, flauw en belerend.

Tres muchachos de Jalisco

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Elvira Quintana, Flor Silvestre, María Duval en Alvaro Zermeño.

Een meisje wil dat haar oom en tante, die al jaren gescheiden zijn, zich weer verzoenen. Zij verlooft zich met haar oom om de jaloezie van haar tante en de woede van haar twee nichtjes op te wekken. Een lomp, met liedjes doorspekt stuk over familiebanden.

Tres palomas alborotadoras

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Elvira Quintana, María Duval, Lucha Villa en Marco Antonio Muñiz.

Om de dochters van een weduwnaar aan de man te helpen stellen een oude vriendin en de dorpspastoor zich ter beschikking om een strategie uit te werken. In deze parodiërende komedie is vooral het 'machismo' vermakelijk.

Los apuros de dos gallos

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Miguel Acevez Mejía, Marco Antonio Muñíz, Lilián de Celis en Lucha Villa.

Drie Mexicaanse veeboeren leren een Spaans meisje kennen en worden verliefd op haar. Na veel verwikkelingen en een tweetal feesten verovert een van hen het voorwerp van verlangen. Onmiddelijk na DOS GALLOS Y DO GALLINAS gefilmd met dezelfde technisch-artistieke equipe, maar met een nieuwe verschijning: de Spaanse zangeres Lilián de Celis. Het resultaat was in ieder geval hetzelfde: een slechte komedie.

Dos gallos y dos gallinas

1962 | Komedie, Musical

Mexico 1962. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Marco Antonio Muñiz, María Duval en Rosina Navarro.

Twee neven erven een veeboerderij die volgens twee broers aan hun gestorven vader toebehoorde. De nadruk ligt in deze komedie op de couleur locale en op de buitenlokaties. Bijna een derde deel van de film bestaat uit stuntelige en vervelende muzieknummers.

Dos años de vacaciones

1961 | Familiefilm, Avonturenfilm

Spanje/Mexico 1961. Familiefilm van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Pablito Calvo, Alejandro Ciangherotti, José Ignacio Corrales en Antonio Vela.

Veertien kinderen worden beloond met een zeereisje. Zodra ze aan boord zijn, gooit een van hen de trossen los, waarna blijkt dat zij de enigen op het schip zijn. Zo varen zij een hele reeks avonturen tegemoet. Een bewerking van de roman van Jules Verne, met een decadente rol van Calvo, ooit het wonderkind van de Spaanse cinema.

Simitrio

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. José Elías Moreno, Javier Tejeda, Carlos López Moctezuma en María Teresa Rivas.

Een onderwijzer op leeftijd is belast met de opleiding van een groep onbemiddelde jongens. Werd op het festival van San Sebastián bekroond als beste spaanstalige film ondanks dat het een middelmatig produkt is dat slechts enkele goed geregisseerde scènes bevat.

Ochocientas mil leguas por el Amazonas

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Carlos López Moctezuma, Rafael Bertrand, Elvira Quintana en María Duval.

Een stel jongeren trekt door het Amazone-gebied en weerstaat allerlei gevaren om op tijd in een bepaald dorp te komen. Een zeer ambitieuze produktie die vertoond werd op het Festival van San Sebastián, waar hij echter geen succes had.

La Estrella vacía

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. María Félix, Tito Junco, Carlos López Moctezuma en Enrique Rambal.

De opkomst en neergang van een beroemde filmactrice. De hele film is ondergeschikt gemaakt aan Félix, die zeer mooi is en bovendien gekleed door Dior, Jean Patou en Balenciaga, en haar lijdensweg, waardoor wat een goed verhaal had kunnen zijn, is verworden tot een boertig melodrama waarvan er dertien in een dozijn gaan. Fraai camerawerk.

El Gallo colorado

1957 | Komedie, Musical

Mexico 1957. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Hugo Avendaño, Rosa Arenas en Blanca de Castejón.

Dankzij zijn vriend, die bariton is, wint een arme pottenbakker een prijs, en de liefde van zijn vriendin. Soort mengelmoes van hoofdstedelijke cultuur en volkskunst, met zeer twijfelachtig resultaat.

El Caso de una adolescente

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Martha Mijares, Lucy Gallardo, Carlos López Moctezuma en Raúl Farell.

Een meisje, dat zich eenzaam voelt omdat haar ouders geen acht op haar slaan, wordt zwanger van haar vriend. Zij probeert het voor de familie te verbergen, maar uiteindelijk biecht zij alles op. Reactionaire pulp.

Llamas contra el viento

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Ariadna Welter, Yolanda Varela, Annabelle Gutiérrez en Magda Guzmán.

Drie stewardessen vliegen naar Caracas om de mannen te ontmoeten van wie zij huwelijksaanzoeken hebben gekregen. Bij aankomst blijkt dat zij alle drie een brief van dezelfde man hebben ontvangen. Eén grote collectie ansichtkaarten met fraaie landschappen; de rest mag geen naam hebben.

Con quién andan nuestras hijas?

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Silvia Derbez, Martha Mijares, Luz María Aguilar en Yolanda Varela.

De trieste lotgevallen van verschillende jongeren die in slecht gezelschap verkeren. Hypocriet en moraliserend zoals er maar weinig zijn.

Maternidad imposible

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. María Elena Marqués, Emilia Guiú, Armando Calvo en Ernesto Alonso.

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog ontfermt een overlevende vrouw zich na een vuurgevecht over een kind, in de veronderstelling dat zijn moeder tijdens de schietpartij is omgekomen en neemt het mee naar Mexico. Een banaal melodrama, waarin de Spaanse Burgeroorlog uitsluitend om de setting is gekozen.

La Vida tiene tres días

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Silvia Pinal, Carlos Navarro, Celia D'Alarcón, Carlos Riquelme en Carolina Barret.

Een pianiste raakt verliefd op een componist, die verzwijgt dat hij getrouwd is en vader van vier kinderen. Een zeer moraliserende film.

Historia de un abrigo de mink

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Irasema Dilián, Silvia Pinal, Columba Domínguez en María Elena Marqués.

Een kledingstuk, in dit geval een jas, is de rode draad door verschillende verhalen. Schaamteloos plagiaat van een episode uit TALES OF MANHATTAN uit 1942 van Julien Duvivier.

El Joven Juárez

1954 | Biografie

Mexico 1954. Biografie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. María Elena Marqués, Humberto Almazán, Domingo Soler en Elsa Cárdenas.

De jonge jaren van de legendarische Juárez, stijf en zonder vaart verfilmd.

Un Minuto de bondad

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Irasema Dilián, Carlos Navarro, Carlos López Moctezuma en Luis Beristáin.

Door de malversaties van een man zonder scrupules moet een aantal weeskinderen zijn tehuis verlaten. Het bijzondere van de film is dat de regisseur zelf de streken van de schurken niet door heeft. Het resultaat is een waardeloze film.

Padre nuestro

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Carlos López Moctezuma, Andrea Palma, Evita Muñoz en Raúl Farell.

Een bankbediende wordt onder verdenking van verduistering ontslagen. Na zoveel lofzangen op het moederschap achtte de Mexicaanse cinema het moment rijp voor de idealisering van de vaderfiguur, wat nog pijnlijker en lachwekkender uitpakte.

Las Tres Elenas

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Amelia Bence, Manuel Fábregas, Alicia Caro en Domingo Soler.

Elena, de vrouw van een arts, is verliefd op de vriend van haar dochter, die eveneens Elena heet. Zij gaat om raad naar haar moeder die, waarom ook niet, óók al Elena heet. Koud en expressieloos.

La Ladrona

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Rosa Arenas, Carmen González, Julio Villarreal en Prudencia Grifell.

Omdat haar zusje er met haar vriend vandoor is, besluit een meisje het klooster in te gaan. Veel te moraliserend en ouderwets.

Un Divorcio

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Marga López, Carlos López Moctezuma, Raúl Farell en Julio Villarreal.

Een jongen komt tot de ontdekking dat hij de vrucht is van een avontuurtje van zijn moeder voordat zij trouwde met de man die hij voor zijn echte vader houdt; hij besluit het ouderlijk huis te verlaten. Eén grote opeenvolging van moraliserende gesprekken, het een nog zinlozer dan het ander.

Ley fuga

1952 | Drama, Misdaad

Mexico 1952. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Gloria Marín, Carlos López Moctezuma, Ramón Gay en Renée Dumas.

Twee collega's bij de politie krijgen ruzie om een vrouw. Het verhaal is goed, maar Gómez Muriel slaagt erin om dat te verbergen.

La Mujer que tú quieres

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Irasema Dilián, Jorge Mistral, Eduardo Noriega en Tana Lynn.

Een meisje geeft zich uit voor haar vermoorde tweelingzusje om haar zwager, op wie zij verliefd is, te redden. Dit melodrama bleek zo ingewikkeld te zijn dat de regisseur niet meer wist wie hij aan het regisseren was. Een complete chaos.

Eugenio Grandet

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Marga López, Julio Villarreal, Andrea Palma en Ramón Gay.

De vrek Grandet verzet zich tegen het huwelijk van zijn dochter met haar neef, omdat hij denkt dat het hem uitsluitend om zijn geld te doen is. Naar het klassieke werk van Honoré de Balzac; het resultaat is armetierig, zowel wat regie als wat sfeer betreft.

Cuatro horas antes de morir

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Carmen Montejo, Carlos Navarro, Andrea Palma en Luis Salazar.

Een vrouw verklaart zich schuldig aan moord om een van haar kinderen te redden. Het enige vermeldenswaardige aan deze overigens pijnlijke film is te zien hoe de vrouwelijke hoofdpersoon de ene calamiteit na de andere ondergaat zonder dat haar gezicht ook maar één maal uit de plooi raakt.

Tercio de quites

1951 | Romantiek

Spanje 1951. Romantiek van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Mario Cabré, Antonio Badú en Antoñita Colomé.

Twee stierenvechters twisten om dezelfde vrouw. Verschrikkelijk.

Carne de presidio

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Pedro Armendáriz, Martha Roth, José María Linares en Carlos López Moctezuma.

Een man wordt veroordeeld tot vijf jaar cel omdat hij per ongeluk zijn buurman heeft vermoord. Ondanks een goed script doet Gómez Muriel geen enkele moeite om de latent aanwezige maatschappijkritiek in dit trieste melodrama uit te buiten.

Anillo de compromiso

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. David Silva, Martha Roth, Carmen Montejo en Andrés Soler.

Een eenvoudige bankemployé wil trouwen met een collega, maar hij wordt ontslagen. Weerzinwekkend, overdreven en conformistisch.

Vivillo desde chiquillo

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Manolín, Schillinsky, Queta Lavat en Delia Magaña.

Een man wordt van moord beschuldigd omdat het slachtoffer dezelfde naam heeft als een hond. Tweede versie van AHI ESTA EL DETALLE, en zonder meer de moeite van het kijken waard.

Una Gallega baila mambo

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Niní Marshall 'Catita', Joaquín Pardavé, Silvia Pinal en Pepe del Río.

Een vrachtbedrijf richt een terminal in pal voor het luxueuze huis van een vermogende dame, met als gevolg een hele reeks absurde situaties. Matig.

Pata de palo

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Emilio Gómez Muriel, Carlos López Moctezuma en Lilia Prado.

Een gemene houtepoot laat een trein ontsporen om de vriend van de vrouw op wie hij verliefd is verdacht te maken en om dan met haar te kunnen trouwen. Gemaakt dramatisch, zo zwak en slecht geconstrueerd dat de film bij vlagen zelfs een vrolijke indruk maakt.

Nosotras las taquígrafas

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Alma Rosa Aguirre, Lilia del Valle, Blanca de Castejón en Sara Montes.

De avonturen van zeven secretaresses die bij hetzelfde bedrijf werken. Muriel wilde zóveel vertellen, dat de kijker op het laatst niet meer weet van wie nou het kind was en van wie de minnaar - naast vele andere ongerijmdheden, natuurlijk.

Entre tu amor y el cielo

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Rosario Granados, Roberto Cañedo, Rodolfo Acosta en 'El Chicote'.

Een meisje dreigt haar vriend, die op het seminarie zit, dat als hij zijn roeping niet opgeeft, zij de eerste de beste man zal nemen. Toch laat hij haar gaan. Dit melodrama speelt zich af in de wereld van de toen zo razend populaire revue. Doet in slechtheid niet onder voor al die andere films van hetzelfde genre.

Cuando acaba la noche

1950 | Avonturenfilm

Mexico 1950. Avonturenfilm van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. David Silva, Rafael Baledón, Lilia Prado en Oscar Pulido.

Een bende delinguenten ontvoert een journalist die over bewijsmateriaal tegen hen beschikt. Gebruikmakend van een verhaal dat al in de jaren twintig en dertig in Amerika werd verfilmd, slaagde Muriel er in om een film te maken die net zo onwaarschijnlijk als vervelend is.

Sentencia

1949 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1949. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Emilio Tuero, Gloria Lozano, Carlos López Moctezuma en Carlos Navarro.

Een kapitein - ten tijde van Keizer Maximiliaan van Mexico - gaat op bezoek bij een Gouverneur en komt daar tot de ontdekking dat diens vrouw niemand anders is dan zijn ex-verloofde. Saai, streng en kil.

Las Puertas del presidio

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. David Silva, Blanca Estela Pavón en Andrés Soler.

Een jonge man beschermt zijn verloofde, die wordt achtervolgd door haar baas. De man beschuldigt hem van diefstal en hij komt in de gevangenis terecht. De film, gebaseerd op de redelijk goede roman Los vivos muertos van Eduardo Zamacois, is door Gómez Muriel om onbegrijpelijke redenen omgetoverd in een vreselijke smartlap over het gevangenisleven.

La Mujer del puerto

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. María Antonieta Pons, Víctor Junco en Eduardo Noriega.

Een jong meisje wordt belaagd door twee mannen, die haar het hof maken. Zij weet echter niet wie zij moet kiezen. De film is zeer kil en bovendien erg vervelend. Boytler regisseerde de eerste versie van deze film onder dezelfde titel.

La Dama del alba

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Emilio Tuero, Marga López, María Douglas en Beatriz Aguirre.

Het huis waar ooit een meisje verdween en waar nu nog haar moeder en grootvader wonen, wordt op een nacht bezocht door een mysterieuze vrouw die onderdak vraagt: het blijkt de Dood te zijn. Hoewel gebaseerd op het voortreffelijke stuk van Alejandro Casona is de film koud en statisch, hetgeen te wijten is aan gebrek aan interesse van de regisseur.

Ojos de juventud

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Joaquín Pardavé, Elsa Aguirre en Tito Junco.

Een man neemt een vrouw in zijn huis op om haar uit handen van de politie te houden, die haar vanwege een diefstal achtervolgt. Na korte tijd besteelt zij haar weldoener. De regisseur heeft de film duidelijk met weinig interesse gemaakt.

La Panchita

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Marga López, Abel Salazar en Víctor Manuel Mendoza.

Na een aantal misverstanden en verwarringen kunnen twee geliefden eindelijk trouwen. Deze komedie is niet leuk en verloopt bovendien ontzettend traag.

El Gallero

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Tito Guízar, Rita Macedo en Ernesto Alonso.

Rosa trouwt met haar verloofde Aurelio, maar de verdorven Román is ook verliefd op haar. Het lukt hem haar te verkrachten en hij schiet zelfs op haar. Hoewel de regisseur slechtere films heeft gemaakt, komt ook deze film zeer gefrustreerd over.

Arriba el Norte!

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Luis Aguilar, Marga López en Joaquín Pardavé.

Een enigszins gestoorde oud-kolonel uit de Revolutie heeft zo'n hekel aan vrouwen dat hij ze de toegang tot zijn ranch ontzegt. De film is vervelend en verwarrend.

Yo soy tu padre

1947 | Komedie

Mexico 1947. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Luis Sandrini, Blanca de Castejón en Manuel Fábregas.

Een dichter geeft zich uit voor de vader van een student met de bedoeling laatstgenoemde met zijn verloofde te laten trouwen. De film is van wel zeer laag allooi.

Nocturno de amor

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Miroslava, Víctor Junco en Hilda Sour.

Twee jonge mensen worden verliefd op elkaar als zij allebei in de race zitten voor een beurs voor een piano-studie. Zij verliezen elkaar uit het oog en worden beiden beroemd. Er is getracht een vleugje cultuur aan dit smakeloze drama te geven door er een compleet pianoconcert van te maken van Liszt tot Beethoven via Schumann.

El Ropavejero

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Joaquín Pardavé, Sara García en Dalia Iñiguez.

Een arme man die oude spullen koopt en verkoopt, komt, samen met zijn verloofde, op het spoor van valsemunters. Vanaf dat moment beleven zij allerlei avonturen. Een beetje ordinaire film.

Crimen en la alcoba

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Rafael Baledón, Carmen Montejo en Ernesto Alonso.

Een man wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw. De film is erg afgezaagd en zeer vervelend.

La Pajarera

1945 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1945. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. María Elena Marqués, Roberto Silva, Ernesto Alonso en Eduardo Arozamena.

Een verkoopstertje van vogeltjes ontdekt dat de man van wie zij houdt een generaal vermoord heeft. Met deze film bewees Gómez Muriel niet met een camera om te kunnen gaan.

El Sexo fuerte

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Mapy Cortés, Angel Garasa en Rafael Baledón.

Twee schipbreukelingen komen in het Paradijs terecht, waar vrouwen de baas zijn. Beiden worden naar de veiling gebracht, maar de koningin besluit hen zelf in dienst te nemen. Zeldzaam slecht.

La Monja alférez

1944 | Avonturenfilm

Mexico 1944. Avonturenfilm van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. María Félix, José Cibrián en Angel Garasa.

Een officier moet terechtstaan voor de dood van een gokker in een café. In de gevangenis blijkt dat hij een vrouw is en vertelt zij haar levensverhaal. Vlak, traag, statisch, stijf, verward.

La Guerra de los pasteles

1943 | Muziek

Mexico 1943. Muziek van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Mapy Cortés, Domingo Soler en Pedro Armendáriz.

Omdat niemand in de zaak komt van de Franse bakker André, verzint diens winkelmeisje een list om klanten te winnen. Middelmatige en warrige, slecht verfilmde musical.