Nicole Mirel

Acteur

Nicole Mirel is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Léon Morin, prêtre

1961 | Oorlogsfilm, Drama

Frankrijk 1961. Oorlogsfilm van Jean-Pierre Melville. Met o.a. Emmanuelle Riva, Jean-Paul Belmondo, Nicole Mirel, Gisèle Grimm en Monique Bertho.

De echtgenoot van een vrouw is tijdens de bezetting in krijgsgevangenschap. Ze wendt zich tot de jonge pastoor in een provincieplaats om haar afkeer van religie in de biechtstoel te uiten. Zijn laconieke begrip brengt haar terug tot het geloof, hoewel ze ook verliefd op hem wordt. Dit hachelijke onderwerp kreeg door de sobere regie, en aandacht voor details een boeiende overtuigingskracht met psychologisch raak getekende hoofdrollen. De priesterrol van Belmondo is nu verrassender dan destijds, toen hij zich nog als veelzijdig acteur in uiteenlopende rollen bewees. Scenario van de regisseur naar de roman van B[KA1]eatrice Beck (Prix Goncourt 1952).

Le Saint mène la danse

1959 | Actiefilm

Frankrijk 1959. Actiefilm van Jacques Nahum. Met o.a. Félix Marten, Jean Desailly, Françoise Brion, Nicole Mirel en Michèle Mercier.

Een man die een Amerikaanse gangster heeft laten arresteren roept de hulp van Simon Templar (The Saint) in, omdat hij zich bedreigd voelt door handlangers van de gangster. In zijn omgeving heeft zich inderdaad een onbekende killer binnengedrongen. De film mist de juiste toon en heeft verkeerde en weinig geslaagde horror-effecten. Bij Marten ontbreekt in de titelrol de ironische onverstoorbaarheid, die hier nodig is, maar de film blijft onderhoudend en heeft de middelmaat van een tv-feuilleton.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nicole Mirel op televisie komt.

Reageer