Keiko Awaji

Acteur

Keiko Awaji is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Tange Sazen Hien Iai-giri

1967 | Avonturenfilm

Japan 1967. Avonturenfilm van Hideo Gosha. Met o.a. Kinnosuka Nakamura, Keiko Awaji, Tetsurô Tamba en Ko Kimura.

Een éénogige en kreupele samoerai bemiddelt op een beslissende manier in een strijd tussen clans. Een conventionele samoerai-film, maar hier wordt meer nadruk gelegd op de in de Japanse cultuur ingewortelde masochistische aspecten.

Tange Sazen Hien Laigiri

1966 | Avonturenfilm

Japan 1966. Avonturenfilm van Hideo Gosha. Met o.a. Kinnosuke Nakamura, Isao Kimura, Keiko Awaji en Wakaba Irie.

Tange Sazen, een eenogige en eenarmige worstelaar, vindt een urn met daarin de sleutel van een verblijfplaats vol goud, maar om deze te bereiken moet hij eerst afrekenen met een vrouwelijke bandiet en vele dieven. Avonturenfilm die absoluut niet interessant is en niets vermeldingswaardigs bevat.

Yotsuya Kaidan

1965 | Horror, Thriller, Drama

Japan 1965. Horror van Shiro Toyoda. Met o.a. Tatsuya Nakadai, Mariko Okada, Kanzaburo Nakamura en Keiko Awaji.

Langzaam maar zeker is een jongeman bezig zijn vrouw gek te maken. Een horror-drama, geïnspireerd door een beroemd Japans verhaal. Goede film met in de hoofdrol Nakadai, een destijds zeer populaire acteur die in zijn vroege jaren de hoofdrol speelde in KAGEMUSHA.

Hong Kong Crazy Sakusen

1964 | Komedie

Japan 1964. Komedie van Toshio Sugie. Met o.a. Hitoshi Ueki, Hajime Hana, Kei Tani, Mie Hama en Keiko Awaji.

Een groep Japanse vrienden besluit in Tokio een Chinees restaurant te openen. Absoluut onbetekenende maar zeker geen onaardige komedie met enkele interessante details. Deze film behoort tot een filmgenre waar de producente, de mytische Toho, nauwelijks zijn sporen in heeft verdiend.

The Bridges at Toko-Ri

1954 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1954. Drama van Mark Robson. Met o.a. William Holden, Grace Kelly, Fredric March, Mickey Rooney en Robert Strauss.

Bij een noodlanding komt de Amerikaanse advocaat Holden, die als luitenant-vlieger tijdens de Koreaanse oorlog dienst doet, in het water terecht. Hij mag van admiraal March een week doorbrengen bij zijn vrouw Kelly en de kinderen in Japan om weer op verhaal te komen. Na zijn verlof wacht hem een moeilijke missie. Hij moet samen met zijn makkers de bruggen over de Toko- Ri opblazen die van groot strategisch belang zijn. Oorlogsfilm die ten onder gaat aan de ambitieuze pretenties van de makers. Het verhaal stelt weinig voor en alleen de spectaculaire opnames in de lucht zijn boeiend. De opgevoerde moed en opgeklopte zelfopoffering in deze film zijn een soort heldendom dat allang achterhaald is. Valentine Davies bewerkte de lijvige roman van veelschrijver James A. Michener. Fotografie van Loyal Griggs. Een Oscar voor de speciale effecten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Keiko Awaji op televisie komt.

Reageer