James Rolleston is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Breaker Upperers

2018 | Komedie

Nieuw-Zeeland 2018. Komedie van Madeleine Sami en Jackie van Beek. Met o.a. Madeleine Sami, Jackie van Beek, James Rolleston, Celia Pacquola en Ana Scotney.

Liefhebbers van typisch Nieuw-Zeelandse humor (gortdroog, absurdistisch, soms keihard) zitten goed bij The Breaker Upperers, waarin twee gedesillusioneerde vriendinnen zich laten inhuren om relaties te beëindigen, zo nodig met zeer brute methoden. Voor de regie, het scenario en de hoofdrollen tekenden Madeleine Sami en Jackie van Beek, die eerder te zien waren in Taika Waititi’s What We Do in the Shadows. Het niveau van die topkomedie wordt niet gehaald, maar het gegeven is origineel en zeker de eerste helft bevat een paar verdraaid grappige scènes.

The Dark Horse

2014 | Biografie, Drama

Nieuw-Zeeland 2014. Biografie van James Napier Robertson. Met o.a. Cliff Curtis, James Rolleston, Kirk Torrance en James Napier Robertson.

De nog jonge Nieuw-Zeelandse regisseur Robertson (1982) weet vakkundig het waargebeurde verhaal van Genesis Potini, een Maori schaakgenie met psychische problemen, te verweven met elementen uit een familiedrama, zonder ook maar even sentimenteel of voorspelbaar te worden. Acteur Curtis (Three Kings, Blow en Runaway Jury) kwam een kleine dertig kilo aan om op de echte Genesis te lijken, en bleef op de set ook tussen de opnames in zijn rol. Het resultaat: Curtis acteert niet, hij ís zijn personage. The Dark Horse was de verrassing van IFFR 2015, waar de film werd verkozen tot beste van het festival.

Boy

2010 | Jeugdfilm

Nieuw-Zeeland 2010. Jeugdfilm van Taika Waititi. Met o.a. James Rolleston, Taika Waititi, Rachel House en Te Aho Eketone-Whitu.

De elfjarige Boy woont met zijn broertje Rocky en nog wat ander grut bij zijn oma, zijn moeder is overleden, zijn vader zit in de gevangenis. Als oma een paar dagen weg is duikt vader weer op, met een paar vrienden uit de gevangenis. Boy is blij dat zijn grote held weer in de buurt is, maar of dat helemaal terecht is? Uitstekende jeugdfilm is regelmatig erg grappig, maar het beeld dat van straatarme Maori's in Nieuw Zeeland wordt geschetst is af en toe behoorlijk schrijnend, vooral als het gaat over alcohol- en drugsmisbruik en geweld. Goed spel, vooral van de jonge James Rolleston als Boy. Vaak genomineerd en bekroond op allerlei festivals.