Francis Shaw

Componist

Francis Shaw is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Vendetta

1995 | Misdaad, Drama

Italië/Zweden 1995. Misdaad van Mikael Håfström. Met o.a. Stefan Sauk, Ennio Fantastichini, Marika Lagercrantz, Erland Josephson en Mats Langbacka.

Schitterende Zweeds-Italiaanse miniserie in zes delen naar de gelijknamige, in 1991 verschenen, misdaadroman van de Zweedse thrillerauteur Jan Guillou, ooit berucht door (en opgesloten voor) scandaleuze onthullingen over Zweedse geheime diensten. In VENDETTA moet Guillou`s vaste hoofdfiguur, geheim agent Carl Hamilton (Sauk) in Sicilie ontvoerde Zweedse zakenlieden uit de handen van de maffia, geleid door Don Tommaso (Fantastichini), redden. Wat een makkelijk klusje lijkt krijgt een rampzalige en gewelddadige wending. Don Tommaso laat op een terrasje Carls collega vermoorden. Puur machtsvertoon, want zeer opzichtig wordt Carl zelf niet beschoten. Hamilton gaat daarna aantonen dat ook hij de blinde wraak, uit de titel van het boek en de miniserie, beheerst. Resultaat: veel actie, levendig avonturenwerk en messcherp onderhandelen met de Don. Goeie ouwe Tobias speelt in zijn onvervalste je m`n fou-stijl een Siciliaanse politie-chef en men zit zich als kijker voortdurend af te vragen of die wel integer is. Het scenario van Ulf Axen respecteert Guillou`s kritisch doornemen van internationale politiek, incompetentie van politiediensten (hier vooral de infiltratie van de maffia bij de Italiaanse smerissen), wroeging over de verloren collega, relatieperikelen van de held. Knappe fotografie van Erling Thurmann-Andersen die dankbaar gebruik maakt van zonnige, haast toeristische Siciliaanse kiekjes en een bijzonder geslaagde muziekscore van Francis Shaw.

The missing Reel

1989 | Drama, Biografie

Verenigd Koninkrijk 1989. Drama van Christopher Rawlence. Met o.a. John Hart-Dyke, Alison Skilbeck en William Whymper.

De gedramatiseerde documentaire over het leven van Augustin Le Prince, een in Engeland wonende Fransman die de filmcamera uitgevonden zou hebben, nog vóór dat Thomas A. Edison zijn uitvinding liet octrooieren. Le Prince keerde echter nimmer terug van een een reis naar Frankrijk en heeft nimmer zijn camera op de markt kunnen brengen. Een boeiende reconstructie van zijn laatste dagen en er wordt nagegaan of er verband is met zijn verdwijning en Edison. Een must voor filmgekken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Francis Shaw op televisie komt.

Reageer