Daniela Giordano

Acteur

Daniela Giordano is acteur.
Er zijn 19 films gevonden.

Karol - The Pope, the Man

2006 | Biografie, Drama

Polen/Italië/Canada 2006. Biografie van Giacomo Battiato. Met o.a. Piotr Adamczyk, Alberto Cracco, Raoul Bova en Daniela Giordano.

2-delige televisiefilm.

Donne in un giorno di festa

1993 | Drama

Italië 1993. Drama van Salvatore Maira. Met o.a. Flora Mastroianni, Sabrina Ferilli, Bettina Giovannini, Lorella Morlotti en Claudia Muzzi.

Deze film wijkt in gunstige zin af van de veelal slechte Italiaanse produkties van de laatste twee decennia. Een oud weeshuis in Rome, geleid door nonnen met aan het hoofd Zuster Faustina (Mastroianni), staat op de nominatie gesloten te worden. Op Faustina`s verjaardag keren vier jonge vrouwen die in de problemen zitten, terug naar de plaats waar ze door de nonnen werden grootgebracht. Sabrina (Ferilli) trekt met haar sensuele charme de verkeerde mannen aan. Marta (Giovannini) is in de steek gelaten door haar getrouwde minnaar. Claudia (Muzzi) zit met een oude grootvader die bij haar in wil trekken. Door een reeks diefstallen zit Lorella (Morlotti) voortdurend in heropvoedingsgestichten. De gezondheid van Faustina gaat achteruit en in het geloof vindt zij maar weinig troost. Een knap individueel drama over menselijke solidariteit. Ook bekend als WOMEN ON A HOLIDAY.

Le Segrete experienze di Luca e Fanny

1980 | Erotiek

Italië/Frankrijk 1980. Erotiek van Gérard Loubeau. Met o.a. Dominique Saint-Clair, Jane Baker, Julia Perrin, Brigitte Lahaye en Daniela Giordano.

Een verlegen jongeman brengt een hete zomer in de villa van zijn ouders door, waar noch een aantrekkelijk nichtje noch twee uitdagende dienstbodes de aandacht afleiden van zijn aanbeden tante, met wie hij als kind een keer het bed heeft gedeeld. Alles is betrekkelijk, maar voor het pornogenre is deze film bijna een meesterwerk, dat door de locatie en bijna voelbare hitte de suggestieve zinnelijke atmosfeer goed weet vol te houden, terwijl de voornaamste rollen prima zijn getypeerd. De gelaten passiviteit van Saint-Clair als het neefje en de schijnbaar ongenaakbare strengheid van Baker als de tante houden de spanning en interesse gaande tot en met hun uiteindelijke hereniging.

Dinero Maldito

1978 | Actiefilm

Spanje 1978. Actiefilm van José Fernández Pacheco. Met o.a. Robert Widmark, Daniela Giordano, Dan Forest en Víctor Israel.

Twee rivaliserende bendes besluiten een rekening met elkaar te vereffenen. Een pijnlijke tweederangs thriller die uitsluitend op de exploitatie van het geweld gebaseerd is.

Karamurat, la belva dell'Anatolia

1977 | Avonturenfilm, Actiefilm

Duitsland/Italië 1977. Avonturenfilm van Herb Al Bauer. Met o.a. George Arkin, Daniela Giordano, Pasquale Basile, Sidney Ritchie en John Thirty.

Deze uitermate goedkope avonturenfilm over een Turkse held, die namens zijn vorst een opstandig provinciaal regent tot de orde moet roepen, waarbij hij zich bedient van vlammend karategeweld en pijl en boog, is bespottelijk. Ook bekend als THE MAGIC MAN.

Inquisición

1976 | Horror, Erotiek

Spanje 1976. Horror van Jacinto Molina. Met o.a. Paul Naschy, Daniela Giordano, Mónica Randall, Juan Luis Galiardo en Tony Isbert.

Een inquisiteur komt in een dorp dat verwoest is door hekserij... Een onuitstaanbaar bijprodukt, deze eerste film van het duo Jacinto Molina/Paul Naschy.

Quante volte...quella notte

1973 | Erotiek, Mysterie

Italië/Duitsland 1973. Erotiek van Mario Bava. Met o.a. Brett Halsey, Pascale Petit, Daniela Giordano, Valeria Sabel en Brigitte Skay.

Een jongen en een meisje hebben samen de nacht doorgebracht, maar vertellen later thuis tegenstrijdige verhalen: zij zegt te zijn aangerand, hij stelt verleid te zijn door een nymfomane. Een conciërge die hen gezien heeft, zegt dat ze hebben deelgenomen aan een biseksuele groepsorgie. De in 1969 opgenomen erotische film werd getroffen door een censuurverbod en werd jaren later opnieuw gemonteerd met horror-achtige nieuwe scènes. Ook los van de mystificaties in het scenario zelf valt er geen touw aan vast te knopen, al leidt de vormgeving soms tot suggestieve momenten.

Scansati...a Trinita arriva Eldorado

1972 | Western

Italië 1972. Western van Demofilo Fidani. Met o.a. Stan Cooper, Gordon Mitchell, Craig Hill, Daniela Giordano en Custer Gail.

Veel geschiet en veel gejaag, maar weinig interessants; dit heeft deze spaghetti-western te bieden. Vier lui willen een zekere Eldorado beroven, een rijke maar excentrieke vent. Drie van de vier gaan er vandoor en laten Ringo alleen achter. Die gaat natuurlijk onmiddellijk achter de buit aan. Fidani, die niet kan regisseren, laat er maar wat op los paffen. Fidani regisseerde onder pseudoniem Dick Spitfire.

La Casa de las muertas vivientes

1972 | Horror

Italië/Spanje 1972. Horror van Alfonso Balcázar. Met o.a. José Antonio Amor, Daniela Giordano, Nuria Torray en Teresa Gimpera.

Liefde, haat en bloed in een huis dat wordt bewoond door een rijke erfgenaam, zijn tweede vrouw, zijn zuster en zijn stiefmoeder. Een zeer slechte film.

Blutiger Freitag

1972 | Misdaad

Italië/Duitsland 1972. Misdaad van Rolf Olsen. Met o.a. Raimund Harmstorf, Gila von Weitershausen, Amadeus August, Gianni Macchia en Christine Böhm.

Een spannend verhaal, routineus verfilmd. Het is een waar gebeurd verslag van een bankoverval in München, waarbij een groep van vier jongeren het bankpersoneel en de clientèle gijzelt om vier miljoen Duitse marken en een vrijgeleide te krijgen. Ook bekend als VIOLENZ CONTRO VIOLENZ.

Una tomba aperta...una bara vuota

1971 | Horror

Italië/Spanje 1971. Horror van Andrea Balcazar Granda. Met o.a. José Antonio Amor en Daniela Giordano.

Een Engelse heer is ervan overtuigd dat hij schuldig is aan de dood van zijn eerste vrouw. Een jaar na deze tragedie trouwt hij opnieuw. Maar helaas, het tragische incident is een obsessie voor hem geworden en dat staat zijn huwelijksgeluk in de weg. Zelfs zijn zuster en zijn moeder keren zich tegen zijn nieuwe vrouw. Langzaam maar zeker komen we achter het kwaadaardige geheim. Dit op zich goede verhaal wordt om zeep geholpen door regie en spelers.

Il Suo nome era Pot...lo chiamavano allegria

1971 | Western

Italië 1971. Western van Dennis Ford. Met o.a. Peter Martell, Lincoln Tate, Daniela Giordano, Kiron Papas en Lucky MacMurray.

Twee broers overvallen een bank en een derde sluit zich daarna bij hen aan. Samen beroven ze nóg een bank. Dan is er de nodige poen, maar de nieuwkomer doodt één van de broers. Broer Pot heeft het spelletje van zijn nieuwe metgezel door en doodt hem. Maar er zijn nog meer kapers op de kust in deze doorsnee-western. Dennis Ford is onder die naam in ieder geval géén begrip. Eén van de drie scenaristen was Alfredo Medori, die ook films heeft geregisseerd; misschien zit hij achter de naam Ford.

I Quattro pistoleri di Sante Trintità

1971 | Western

Frankrijk/Italië 1971. Western van Giorgio Cristallini. Met o.a. Peter Lee Lawrence, Ida Galli, Philippe Hersent, Umberto Raho en Raymond Bussières.

Een vrouw die om een kaart met de plaats van een goudmijn opgejaagd wordt, zoekt samen met haar vriend steun bij een sheriff die wapensmokkel bij de Mexicaanse grens moet bestrijden. Onderweg overnachten ze in een verlaten herberg, evenals de passagiers van een postkoets die moeten wachten tot ze weer worden opgehaald. Onder hen zijn de leider van de smokkelbende en de jeugdliefde van de vriend der heldin. Deze ongewone poging om een spaghetti-western met beperkt aantal personages in één interieur te laten spelen is ondanks stereotiepe karakters interessant als scenario, maar de beginnend regisseur weet er weinig van te maken.

Bolidi sull'asfalto a tutta birra

1971 | Drama

Italië 1971. Drama van Bruno Corbucci. Met o.a. Giacomo Agostini, Sergio Leonardi en Daniela Giordano.

Monteur Giacomo leeft voor snelle auto's en motoren. Op een dag kan zijn nieuwe collega Paolo hem overhalen mee te doen aan een motorrace. Met een motor uit de werkplaats verschijnt hij aan de start en krijgt prompt een ongeluk. Gio, de rijke eigenaresse van de motor, vindt het echter niet erg en wil hem zelfs wel sponsoren.

Buon funerale, amigos!... Paga Sartana

1970 | Western

Italië/Spanje 1970. Western van Giuliano Carmineo. Met o.a. Antonio Vilár, Daniela Giordano, Ivano Staccioli, Helga Liné en Luis Hinduni.

Sartana, de Zorro van de spaghetti-western, staat een jonge vrouw terzijde, die een waardevol stuk land moet verdedigen tegen bandieten en corrupte zakenlieden. Een hard, snel en onderhoudend werkje, dat bekwaam werd gemaakt door Carmineo, die regisseerde als Anthony Ascott. USA-titel: HAVE A NICE FUNERAL, FRIENDS, SARTANA IS PAYING.

Un esercito di cinque uomini

1969 | Western

Verenigde Staten/Italië 1969. Western van Don Taylor. Met o.a. Peter Graves, James Daly, Bud Spencer, Tetsurô Tamba en Nino Castelnuovo.

Een Mexicaan vlucht voor de dictatuur naar Texas en sluit zich aan bij een groepje huurlingen (onder wie een Japanse samourai) die een revolutionair van een vuurpeloton moet redden. Deze brengt hen op de hoogte van een goudtransport naar de dictator. Een spaghetti-western met kapitaal uit Hollywood die het western-equivalent van THE DIRTY DOZEN had moeten worden en bevat enkele Hollywood-acteurs. Hij mist de opera-achtige lyriek van het genre, maar heeft vaart en beter getypeerde personages dan gewoonlijk. De toekomstige TRINITA-regisseur E.B. Clucher deed het camerawerk en toekomstige thriller-regisseur Dario Argento schreef het scenario met Marc Richards. Italo Zingarelli regisseerde als Don Taylor.

La Sfida dei Mackenna

1969 | Western

Italië/Spanje 1969. Western van Leon Klimovsky. Met o.a. John Ireland, Robert Woods, Annabella Incontrera, Roberto Camardiel en Daniela Giordano.

In deze armetierige western verbiedt een rancher zijn beide dochters te trouwen. Een jonge vrijer laat hij gewoon opknopen. De man krijgt een begrafenis van een vreemdeling. De rancher wil dat hij het lijk weer opgraaft in ruil voor een job op de ranch. De man weigert. Dan breekt de hel los. Het heeft allemaal niets om het lijf en Ireland is zeker geen sympathieke held.

Joei! Cercati un posto per morire

1968 | Western

Italië 1968. Western van Hugo Fregonese. Met o.a. Pascale Petit, Daniela Giordano, Gordan York, Ted Carter en Anthony Blond.

Sombere, zeker niet onverdienstelijke western, waarin een jong gouddelversechtpaar het aan de stok krijgt met hebzuchtige ranchers in de strijd om een verlaten goudmijn. Een viertal mannen die door de vrouw te hulp gevraagd werden, blijken schurken te zijn en vergroten de misère.

Joe...cercati un posto per morire

1968 | Western

Italië 1968. Western van Giuliano Carmineo. Met o.a. Jeffrey Hunter, Pascale Petit, Daniela Giordano, Gianni Pallavincini en Nello Pazzafini.

Een rauwe spaghetti-western. Hunter is de leider van een verder uit Mexicanen bestaande bende. Ze helpen zichzelf om zeep in hun jacht naar goud. Hunter, de enige overlevende, krijgt zowel het goud als het meisje.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Daniela Giordano op televisie komt.

Reageer